Adverteren op Facebook

Ontdek de eindeloze mogelijkheden om je doelgroep te bereiken en jouw bedrijf te etaleren met één van de snelst groeiende en grootse advertentieplatformen ter wereld.

Starten met Facebook advertising

Adverteren op Facebook

Binnen een aantal jaar is Facebook uitgegroeid tot één van de grootste social media platforms in Nederland. Door veel bedrijven kan Facebook niet langer genegeerd worden. Negeren betekent grote kansen missen. Adverteren op social media is uitgegroeid tot een echt vak. Waar Facebook eerst begon met één simpel advertentietype, kent het nu talloze advertentiemogelijkheden met elke hun eigen doelstellingen, regels en effecten.

Hoe werkt adverteren op Facebook?

Na het opzetten van het account en pagina gaan wij op zoek naar interessante content dat aansluit op de visie van je bedrijf. Met content bedoelen we bijvoorbeeld, teksten, producten, foto’s en video’s. Samen met jou brengen we de doelgroep voor social media duidelijk in kaart. Vervolgens bepalen we een strategie en maken wij een helder stappenplan.  Hiervoor brengen we de belangrijkste doelstellingen voor jou in kaart. Doelstellingen die we onder andere kunnen bereiken met het adverteren zijn:

  • Het genereren van naamsbekendheid voor je bedrijf
  • Het promoten van de eigen website van je bedrijf
  • Het creëren van meer volgers op je Facebook-pagina
  • Het promoten van specifieke berichten, zoals acties en belangrijke nieuwsberichten

Voordelen van adverteren op Facebook

De kracht van het adverteren op Facebook is dat wij advertenties precies kunnen richten op een bepaalde doelgroep. Zeer interessant is het feit dat Facebook ook de mogelijkheid biedt om de doelgroep te sorteren op onder andere interesses, locatie, geslacht, leeftijd, burgerlijke staat, werk en opleiding.

Enkele belangrijke voordelen van het adverteren op Facebook zijn onder andere:

  • Hoog bereik onder de juiste specifieke doelgroep
  • Zelf bepalen wie je wilt bereiken
  • Helder inzicht in de effecten van uw advertenties
  • Mogelijkheid tot interactie met de doelgroep

Wat levert het op voor mijn bedrijf?

Om meer bezoekers en meer naamsbekendheid te generen op je Facebook-account is adverteren op Facebook een essentieel middel. Facebook biedt de mogelijkheid om te investeren in de relatie met (potentiële) klanten, wat op den duur van grote invloed kan zijn op de loyaliteit van uw doelgroep. Ook biedt Facebook de mogelijkheid om resultaatgericht te adverteren, waardoor de gestelde doelen eerder worden bereikt.

Advies en ondersteuning op maat

iClicks heeft veel expertise en kennis in huis op het gebied van adverteren op Facebook. Een goede start is het halve werk. iClicks kan je helpen bij het bepalen van de juiste strategie en het opzetten van een effectieve campagne op Facebook. Of je nu net begint of al een aantal jaar bezig bent met social media, iClicks kan u ondersteunen en adviseren bij allerlei facetten die komen kijken bij het adverteren. Wij helpen je bij het maken van de juiste stappen en het opzetten van doelgerichte advertenties.

Diensten die ook interessant voor je kunnen zijn:

Samenwerken met iClicks?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

Don van der Helm

Senior Online Marketing Consultant

Sebastiaan Pool

Senior Online Marketing Consultant