De wereldwijde overgang van Google Shopping is begonnen

,

Zoals u wellicht heeft gehoord, worden de Google Shopping-resultaten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Spanje, Nederland, Brazilië«, Australië, Zwitserland en Tsjechië omgezet in een nieuwe commerciële ervaring die gebaseerd is op advertenties met productvermeldingen. Deze overgang is op 13 februari van start gegaan. Als u een verkoper bent in een van deze landen en nu nog gratis reclame maakt voor uw producten, moet u een campagne met productvermeldingsadvertenties maken om uw verkeer en uw aanwezigheid op internet op peil te houden. U kunt meer lezen over deze overgang in onze recente aankondiging

Zorg dat uw producten zichtbaar blijven
Wij willen er graag voor zorgen dat u reclame kunt blijven maken voor uw producten op Google Shopping. Daarom hebben we een manier ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig productvermeldingsadvertenties kunt maken.

Hiervoor voert u de volgende drie eenvoudige stappen uit in het Merchant Center:

 1. Een algemene campagne met productvermeldingsadvertenties maken
  U kunt een nieuw AdWords-account maken in het Merchant Center als u nog geen account heeft.
 2. Uw campagne aanpassen
  U kunt een dagbudget instellen, alsmede één maximum bod op basis van kosten per klik. U kunt deze instellingen op elk gewenst moment aanpassen nadat u uw campagne heeft gemaakt.
 3. Uw factureringsgegevens opgeven
  U wordt naar uw AdWords-account geleid om uw factureringsgegevens op te geven of te bevestigen.

Als u met productvermeldingsadvertenties wilt beginnen en in aanmerking wilt komen voor een promotietegoed (dat slechts tijdelijk beschikbaar is), kunt u het beste deze korte handleiding raadplegen.

Promoot uw producten op alle apparaten 
Dankzij de recente lancering van geoptimaliseerde AdWords-campagnes kunt u nu nog eenvoudiger uw producten op alle apparaten promoten. Dit is van essentieel belang in een wereld waarin iedereen voortdurend online is en van het ene naar het andere apparaat overschakelt. We raden u aan bestaande campagnes met productvermeldingsadvertenties te upgraden naar een geoptimaliseerde campagne met de juiste bodaanpassingen.

Als u hulp nodig heeft bij het gebruik van Google Shopping, kunt u de website van Google Shopping bezoeken of contact opnemen met een van onze specialisten door te bellen met 088 2500026 of een e-mail te sturen via dit formulier.

Geschreven door Sameer Samat, Vice President of Product Management, Google Shopping

Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

  We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..