slider

iClicks: de weg naar jouw online succes

Bepaal jouw route Wie gingen je voor?

5 redenen waarom uw website niet rankt in Google

15 July, 2015 14:05

‘Waarom is mijn website niet zichtbaar in de zoekresultaten van Google?’ is een vraag die wij regelmatig van ondernemers krijgen. Niet of slecht ranken in Google is het gevolg van een combinatie van oorzaken. In dit blogbericht bespreken we de vijf meest voorkomende redenen van het uitblijven van een goede ranking in Google.

1. Nieuw domein of domein met weinig waarde

Staat uw website op een nieuw domein of heeft het domein nog weinig waarde  opgebouwd? Dan zult u in de meeste gevallen niet in de topposities van Google ranken. Dit geldt zeker wanneer u gevonden wilt worden op onderwerpen waarbij er veel concurrentie is. In de regel geldt: hoe ouder het domein, des te meer waarde het heeft opgebouwd en hoe eenvoudiger het is om te ranken.

2. Te weinig / zwakke content

Met content kunt u aan Google laten zien dat uw website de moeite waard is om getoond te worden in de zoekresultaten. Als uw website te weinig relevante content bevat, is de kans klein dat u goed zult ranken. Zorg dus voor goede content en probeer met enige regelmaat nieuwe content aan uw website toe te voegen, bijvoorbeeld in de vorm van blogs, uitbreidingen van bestaande pagina’s of het aanmaken van nieuwe pagina’s.

3. Technische problemen

Als uw website grote technische mankementen heeft, zal deze doorgaans niet gaan ranken in Google. Zoekmachines zien graag dat uw website technisch goed in elkaar steekt, zodat ze hun bezoekers waardevolle en betrouwbare websites kunnen aanbieden. Veelvoorkomende technische problemen zijn fouten in de broncode, pagina’s die niet kunnen worden geïndexeerd en een gebrekkige navigatiestructuur.

4. Weinig en/of schadelijke links

Inkomende links naar uw website zijn voor Google een belangrijke ranking factor. Een link van een andere website naar uw website is te vergelijken met een aanbeveling. De andere website zegt in feite tegen zijn bezoekers: ‘Deze website is de moeite waard om te bezoeken’. Indien uw website geen of weinig sterke inkomende links heeft, dan wordt het doorgaans lastig om te ranken in Google.

5. Google penalty

Spam en ‘overoptimalisatie’ kunnen u duur komen te staan. Wanneer u zich schuldig maakt aan praktijken die ingaan tegen de regels van Google, kunt u een Google penalty krijgen. Wanneer u een penalty van Google heeft gekregen, zult u enige tijd niet goed ranken in Google.

Wilt u goed ranken in de zoekresultaten van Google? Neem dan contact op met online marketing bureau iClicks. Wij kunnen uw website op alle bovenstaande punten optimaliseren zodat uw website goed gevonden zal worden via Google.

< Welk social media platform is het meest geschikt voor mijn bedrijf? Click-to-call voor het MKB >