Een terugblik op feestdagen vol verschillende apparaten en schermen

,

Stel dat we tijdens de feestdagen in een vliegende slee een snelle reis rond de wereld hadden kunnen maken. Wat zouden we hebben gezien vanaf deze hoogte? De twinkelende lichtjes van allerlei verschillende schermen in miljoenen woningen. Het waren donkere decemberdagen die werden verlicht door het gebruik van een variëteit aan apparaten: telefoons, tablets, laptops, etc. Mensen hebben op elk moment, overal vandaan, en op allerlei soorten apparaten online gewinkeld.

Cybermaandag, de eerste maandag na Thanksgiving, is wereldwijd een van de drukste online winkeldagen van het jaar en biedt mensen oneindig veel mogelijkheden om online te winkelen en goede elektronica aanbiedingen te vinden. Cybermaandag is misschien geen veelgebruikte term in de straten van Amsterdam, Parijs en Londen, maar ons onderzoek toont aan dat Europeanen ook steeds vaker beginnen met winkelen op cybermaandag. Wat nog interessanter is, is dat winkelend publiek in Europa op de zondag voor cybermaandag een voorsprong had met hun mobiele apparaten.

We hebben gekeken naar een aantal populaire zoekopdrachten voor cadeaus voor de feestdagen in de VS en Europa, en we ontdekten een golf van zoekopdrachten vanaf mobiele apparaten op zondag 25 november, de dag voor cybermaandag. In Nederland steeg het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten naar elektronica op 25 november met 165% ten opzichte van het jaar daarvoor. De volgende dag maakten mensen op hun werk gebruik van hun pc’s en tablets om te profiteren van cybermaandag-aanbiedingen en zagen we het aantal zoekopdrachten op pc’s en tablets (met een soortgelijk zoekgedrag) stijgen met 71% ten opzichte van het jaar daarvoor voor de populairste elektronische cadeaus. Laten we dit eens nader bekijken.

 

suzanne-infographic

Deze zelfde trends voor meerdere apparaten zetten zich voort in 2013, omdat mensen onderzochten hoe ze die extra vakantiekilo’s konden kwijtraken en hoe ze gezonder het nieuwe jaar konden beginnen. Op oudejaarsavond deden mensen onderzoek op hun smartphones, waarbij ze nog snel op zoek waren naar gepaste kleding of een plekje bij de kapper. In het Verenigd Koninkrijk steeg op oudejaarsavond het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten naar sportscholen, reinigingen en diëten met 288% ten opzichte van het voorgaande jaar. En op nieuwjaarsdag, toen mensen thuis tot rust kwamen op de bank, steeg het aantal van diezelfde zoekopdrachten op pc’s en tablets met 128% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Wat betekent dat voor u als adverteerder?
We weten dus dat klanten tegenwoordig voortdurend online zijn. We weten dat ze snel en moeiteloos van het ene naar het andere apparaat kunnen overschakelen. En op al die apparaten doen ze zoekopdrachten. Nu we dat weten, wat doen we dan?

Een goed antwoord is om na te denken over de context. Al deze nieuwe zoekpatronen bieden een wereld aan nieuwe op context gebaseerde marketingmogelijkheden. Wanneer u meer weet van de tijd van de dag, de algemene locatie van de klant en het soort apparaat dat de klant gebruikt, kunt u heel veel te weten komen over waar de klant mogelijk naar op zoek is en waar deze zich bevindt in de koopcyclus.

Heeft u hulp nodig? Upgrade naar geoptimaliseerde campagnes in AdWords om uw advertenties op verschillende apparaten slimmer, krachtiger en beter meetbaar te maken. Met geoptimaliseerde campagnes kunt u het volgende doen:

  1. Uw biedingen op verschillende apparaten, locaties en tijdstippen beheren.
  2. De juiste advertentie, sitelink, app of extensie tonen op basis van de context van de gebruiker en wat het apparaat aan kan.
  3. Binnenkort: nieuwe conversietypen bijhouden, zoals oproepen, digitale downloads, aankopen in uw winkel en andere conversies op de verschillende apparaten.

Gebruik de juiste instellingen voor de volgende feestdag, laten we zeggen Pinksteren of Pasen. Voor meer informatie over geoptimaliseerde campagnes van AdWords kunt u hier klikken.

Gepost door: Suzanne Mumford, Product Marketing Manager, Mobiele advertenties

Bron: interne gegevens van Google. De groei is gebaseerd op gegevens op jaarbasis.
*De populairste elektronische cadeaus kunnen worden gedefinieerd als smartphones, tablets, eReaders en mp3-spelers.

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..