Nieuwe flexibele biedstrategieën beschikbaar in geoptimaliseerde campagnes

21 Mei, 2013 16:13

Heeft u er ooit wel eens aan gedacht hoe handig het zou zijn als u automatisch bieden kon toepassen op een gedeelte van uw campagne terwijl u in dezelfde campagne handmatig kon blijven bieden op andere zoekwoorden? Of misschien heeft u wel eens één totale biedstrategie willen toepassen op zoekwoorden die in verschillende campagnes staan? Dat is nu mogelijk met flexibele biedstrategieën, die in de komende weken beschikbaar komen wanneer u een upgrade uitvoert naar een geoptimaliseerde campagne. Met flexibele biedstrategieën kunt u meerdere biedstrategieën toepassen op een of meer campagnes. Zo kunt u de gewenste biedstrategie kiezen zonder dat u in uw keuzevrijheid wordt beperkt door de accountstructuur.

Controle en inzichten met de nieuwe flexibele biedstrategieën
Flexibele biedstrategieën zijn te vinden in de gedeelde bibliotheek (zie afbeelding hieronder). Zodra u een flexibele biedstrategie heeft gemaakt, kunt u deze toepassen op specifieke zoekwoorden, advertentiegroepen en campagnes en de prestaties ervan bijhouden.

Hier vindt u meer informatie over wat elke flexibele biedstrategie doet en wanneer u deze kunt gebruiken:

Flexibele biedstrategie
Wat het doet
Wanneer gebruiken
Zoekpaginalocatie targeten
(nieuwe biedstrategie)
Probeert uw advertenties automatisch boven aan de pagina of op de eerste pagina met zoekresultaten weer te geven.
+ Wanneer u meer zichtbaarheid wilt op de eerste pagina van de Google-zoekresultaten of op de bovenste posities.
Klikken maximaliseren
(flexibele versie van automatisch bieden)
Stelt biedingen automatisch in zodat u zo veel mogelijk klikken ontvangt binnen een doelbudget dat u kiest.
+ Wanneer sitebezoeken uw hoofddoel zijn.
+ Wanneer u het verkeer voor long tail-zoektermen wilt maximaliseren en binnen een bepaald budget wilt houden.
Doel-CPA
(flexibele versie van Conversion Optimizer)
Stelt automatisch biedingen in waarmee u zo veel mogelijk conversies genereert binnen uw gemiddelde doel-CPA.
+ Wanneer u zo veel mogelijk conversies wilt genereren met uw doel-CPA.
Verbeterde CPC
(flexibele versie van Verbeterde CPC)
Past uw handmatige biedingen automatisch naar boven of beneden aan op basis van de kans dat een specifieke klik een conversie oplevert. 
+ Wanneer conversies het hoofddoel zijn, maar u ook controle wilt over zoekwoordbiedingen.

Sommige van onze biedstrategieën maken tijdens elke veiling gebruik van real-time gegevens zoals apparaat, locatie en andere contextsignalen om uw biedingen aan te passen op basis van de voorspelde prestaties van uw advertentie. Deze aanpak zou u nog betere resultaten kunnen opleveren. Deze technologie wordt nu al gebruikt voor de strategieën 'Doel-CPA' en 'Verbeterde CPC' en zal in de toekomst ook worden opgenomen in andere biedstrategieën.

De nieuwe flexibele biedstrategieën aanpassen aan uw situatie
 

Met flexibele biedstrategieën kunt u een biedstrategie toepassen op zoekwoorden in verschillende campagnes, of u kunt meerdere biedstrategieën toepassen op één campagne Stel dat u een consultancybureau voor netwerkbeveiliging heeft. U heeft misschien bepaalde zoekwoorden zoals 'netwerkbeveiliging' toegevoegd aan meerdere campagnes waarmee u bekendheid wilt genereren voor uw bedrijf. U kunt de biedstrategie Zoekpaginalocatie targeten toepassen op die specifieke zoekwoorden, ongeacht waar ze in uw account staan, zodat uw advertenties op de bovenste posities worden weergegeven. Stel dat u een andere campagne heeft waarmee u leads probeert te genereren met zoekwoorden als 'audit van perimeternetwerkbeveiliging' maar die ook zoekwoorden voor het genereren van bekendheid bevat, zoals 'praktische tips voor perimeternetwerkbeveiliging'. In deze campagne kunt u de biedstrategie Doel-CPA gebruiken voor de advertentiegroepen waarmee u leads genereert en de biedstrategie Zoekpaginalocatie targeten voor zoekwoorden waarmee u bekendheid wilt genereren.

Meer informatie over flexibele biedstrategieën vindt u in ons Helpcentrum. Net als bij alle automatiseringsprocessen raden we u aan de prestaties van uw biedstrategieën ten opzichte van uw advertentiedoelen regelmatig te evalueren.

Naast nieuwe functies zoals flexibele biedstrategieën en ondersteuning voor veel-per-klik-conversies in Conversion Optimizer, werken we aan meer optimalisatiefuncties om u te helpen uw advertentiedoelen (zoals het rendement op uw advertentie-uitgaven) gemakkelijker te behalen. Laat ons weten wat u van deze nieuwe flexibele biedstrategieën vindt op onze Google+ pagina over adverteren en houd ons nieuws in de gaten.

Geschreven door Andrea Cohan, Product Marketing Manager, AdWords

Gepost door Charis, Inside AdWords Team

< Opvallende social media updates november 2016 Geoptimaliseerde campagnes beheren in AdWords Editor 10.1 >

Samenwerken met iClicks?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

Stevan Otting

Online Marketing Consultant

Sebastiaan Pool

Senior Online Marketing Consultant