Praktische tips voor biedingen (deel 1 van 6): Uw bodaanpassingen prioriteren en verfijnen

,

Vandaag starten we met een diepgaande cursusreeks voor adverteerders met informatie over het optimaliseren van biedingen voor hun AdWords-campagnes in de wereld van nu waarin mensen op meerdere schermen online zijn. We maken hierbij gebruik van vele van de nieuwe functies en hulpprogramma’s die we onlangs hebben geïntroduceerd. In deze reeks bespreken we praktische tips voor het instellen van bodaanpassingen in geoptimaliseerde campagnes, inclusief aanbevelingen voor het instellen van bodaanpassingen voor mobiel, locatie en tijd van de dag. We leggen uit hoe u automatisering kunt opnemen in het proces van bodoptimalisatie en laten zien hoe bedrijven deze oplossingen gebruiken om bepaalde doelstellingen te bereiken. We hopen dat u deze cursusreeks nuttig vindt.

De post van vandaag biedt praktische tips voor het prioriteren van bodaanpassingen voor verschillende locaties, tijdstippen en apparaten. We laten ook manieren zien om deze aanpassingen in de loop van de tijd te optimaliseren, met name wanneer doelen en bedrijfsomstandigheden veranderen.

Overzicht
In deze nieuwe wereld met meerdere schermen zijn adverteerders op zoek naar nieuwe manieren om mensen te bereiken met advertenties die relevant zijn voor hun context. Met een geoptimaliseerde campagne kunt u consumenten eenvoudig bereiken en biedingen per apparaat, locatie en tijd van de dag laten variëren, allemaal vanuit één campagne. Meer informatie over de drie typen bodaanpassingen en wat elk van deze voor uw bedrijf kan doen.

Bodaanpassingen combineren
Bodaanpassingen kunnen met elkaar worden gecombineerd om het bereik voor elke campagne te optimaliseren. Als u bijvoorbeeld een winkel heeft in Amsterdam en u weet dat uw campagne elke dag behalve ’s zondags goed presteert op mobiele apparaten, kunt u bodaanpassingen instellen om uw biedingen voor mobiele apparaten en Amsterdam te verhogen, en om deze voor zondagen te verlagen.

Voorbeeld: Aangepast zoekwoordbod = Aanvankelijk zoekwoordbod € 1 X (Amsterdam 1,2) X (zondag 0,5) X (mobiel 1,1) = € 0,66

In dit voorbeeld hebben we de bodaanpassing voor locatie voor Amsterdam ingesteld op +20%, de bodaanpassing voor tijd voor zondag op -50% en de mobiele bodaanpassing op +10%. Ervan uitgaande dat uw aanvankelijke bod € 1 was, zou uw uiteindelijke bod € 0,66 zijn, oftewel 34 procent minder dan uw oorspronkelijke bod.

Door meerdere bodaanpassingen te combineren (zoals in dit voorbeeld), kunt u een gewenste biedstrategie bereiken. Afzonderlijke bodaanpassingen zijn echter nog steeds van toepassing voor alle dimensies. Het verlaagde bod voor zondagen is bijvoorbeeld van toepassing op alle apparaten en geografische locaties.

Bodaanpassingen prioriteren
De manier waarop u uw bedrijfsprocessen beheert en algemene doelen instelt, is van grote invloed op de volgorde waarin u uw bodaanpassingen instelt. We raden u aan als eerste uw belangrijkste type bodaanpassing in te stellen (locatie, apparaat of tijd). Wanneer u tevreden bent met de prestaties, kunt u het tweede type bodaanpassing toevoegen, en tot slot het derde.

We adviseren u algemene zakelijke kennis toe te passen op dit proces:

  • Als u een winkel heeft die alleen tijdens bepaalde uren is geopend, moet u tijd waarschijnlijk als eerste bodaanpassing instellen.
  • Als uw advertenties zeer verschillend presteren in verschillende landen, plaatsen of postcodegebieden (of als u hogere biedingen wilt instellen voor gebruikers die zich fysiek in de buurt van uw winkels bevinden), kunt u het beste de bodaanpassing voor locatie als eerste instellen.
  • Als er veel verschil zit tussen advertentieprestaties voor mobiele en niet-mobiele apparaten, kunt u beginnen met bodaanpassingen voor apparaten.

AdWords biedt nuttige informatie om te bepalen welk type bodaanpassing het belangrijkste voor u is. Hulpprogramma’s van derden of backend-systemen kunnen u ook informeren over prioriteit.

Verfijnen
Na verloop van tijd veranderen uw resultaten en bedrijfsomstandigheden en moet u uw bodaanpassingen verfijnen om de gewenste uitkomsten te realiseren. We raden u aan deze aanpassingen regelmatig te evalueren om in te spelen op seizoensveranderingen en ervoor te zorgen dat u optimaliseert voor ROI.

Betere gegevens over uw advertentieprestaties helpen u bij het optimaliseren van uw bodaanpassingen. Hieronder vindt u enkele tips:

  • Als u geen conversies bijhoudt, kunt u uw bodaanpassingen optimaliseren op basis van klikken of vertoningen.
  • Als u het aantal conversies wel bijhoudt (met Conversies bijhouden van AdWords, Google Analytics of andere hulpprogramma’s), kunt u uw bodaanpassingen instellen op basis van uw werkelijke conversies en CPA.
  • Als u de inkomsten of winst voor elke conversie bijhoudt (met de E-commercefunctionaliteit van Google Analytics of andere hulpprogramma’s), kunt u uw bodaanpassingen instellen op basis van de werkelijke inkomsten uit uw advertenties.

Herinneringen
Als u de functies wilt gebruiken die we vandaag hebben besproken, moet u uw campagnes upgraden naar geoptimaliseerde campagnes. Vanaf 22 juli 2013 beginnen we automatisch met het upgraden van alle campagnes. Meer informatie

Volgende week gaan we dieper in op het aanpassen van uw mobiele bodaanpassingen voor elke campagne door uw AdWords-gegevens (vertoningen, klikken en kosten) te combineren met belangrijke statistieken over uw bedrijf, zoals het aantal bezoekers in de winkel via uw advertenties en de gemiddelde bestelwaarde.

Geschreven door John Sullivan, Global Search Solutions
Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..