Praktische tips voor biedingen (deel 4 van 6): Uw bodaanpassing voor tijd instellen

,

Het bericht van vandaag bevat richtlijnen voor het gebruik van bodaanpassingen voor tijd. Dit is het vierde bericht in een reeks met praktische tips voor biedingen. In eerdere berichten zijn optimalisatiestrategieën voor het instellen van bodaanpassingen voor locatie en mobiel behandeld, evenals het toewijzen van prioriteiten.

In onze huidige wereld waarin iedereen voortdurend online is, zoeken mensen de hele dag door op meerdere apparaten naar plaatsen die ze kunnen bezoeken, artikelen die ze kunnen kopen en entertainment waarvan ze kunnen genieten. Mensen gebruiken vergelijkbare zoekresultaten vaak op verschillende manieren, afhankelijk van wanneer op de dag ze hun zoekopdracht uitvoeren. Als iemand bijvoorbeeld tijdens de werkdag zoekt naar ‘Ibiza vakantie’, is het mogelijk dat hij alleen wat onderzoek doet voor een aankomende reis. Als deze gebruiker ’s avonds weer thuis is en dezelfde zoekopdracht nogmaals uitvoert, is de kans groter dat hij al over alle benodigde informatie beschikt om de vluchten en het hotel te boeken.

Omdat gebruikers voortdurend online zijn, kunnen zoekmarketeers nu de hele dag door webverkeer van over de hele wereld ontvangen. De meeste bedrijven kunnen nog steeds piekdagen en -tijden identificeren wanneer ze een betere ROI en lagere kosten hebben. Op andere tijden kan er minder activiteit van klanten zijn en willen bedrijven mogelijk extra bezoeken genereren, zelfs als de kosten iets hoger zijn.

Als uw bedrijf gedurende de week regelmatige cycli voor klantgedrag en AdWords-prestaties detecteert, kan het een goed idee zijn de functie voor bodaanpassingen voor tijd in geoptimaliseerde AdWords-campagnes te gaan gebruiken. Met deze functie kunt u de biedingen verhogen of verlagen afhankelijk van de dag van de week of de tijd van de dag, waardoor u de resultaten kunt verbeteren.

Aan de slag met bodaanpassingen voor tijd
Voordat u wijzigingen aanbrengt, is het belangrijk het juiste detailniveau voor de analyse te kiezen. Gaat u uw biedingen per dag van de week, in blokken van acht uur of tot op het uur aanpassen? Hoewel u misschien geneigd bent te optimaliseren tot op het uur, is het belangrijk dat u voldoende gegevens heeft om beslissingen voor elke periode te nemen. Een algemene regel die u kunt hanteren, is 1000 klikken en 30 conversies voor elke periode die u wilt optimaliseren.

Uw bodaanpassingen voor tijd berekenen
Zodra u besluit dat het gebruik van bodaanpassingen voor tijd geschikt is voor uw bedrijf, vergelijkt u de prestaties van uw advertenties op verschillende tijden met uw algehele prestatiedoel. Zo kunt u gemakkelijk de juiste bodaanpassingen voor elke periode bepalen.

Als u een doel wilt instellen met een target voor kosten per actie, kan uw bodaanpassing als volgt worden berekend:

Bodaanpassing voor tijd = 100%* ((campagnedoel ÷ werkelijke prestaties) – 1)

Stel dat u een online verkoper bent en op weekdagen meer verkeer en betere prestaties ziet dan in het weekend. U wilt graag een doel van € 30 voor de algehele kosten per acquisitie behalen, maar u behaalt momenteel kosten per acquisitie van € 25 tijdens weekdagen en kosten per acquisitie van € 40 in het weekend. Om uw prestatiedoel te behalen en de efficiëntie te maximaliseren, kunt u een bodaanpassing voor tijd gebruiken. Pas uw biedingen op weekdagen aan met +20% en in het weekend met -25%. Op deze manier kunt u uw doel optimaliseren door op weekdagen wanneer conversies rendabeler zijn, agressiever te bieden en in het weekend wanneer de prestaties lager zijn, minder agressief te bieden.

Test en leer
Voortdurende herhaling is een belangrijk onderdeel van het optimalisatieproces. Om ervoor te zorgen dat uw campagne geoptimaliseerd blijft, moet u de prestaties voor elke bodaanpassing voor tijd regelmatig controleren op het subtabblad ‘Tijd’ in uw campagne-instellingen. Verhoog uw bodaanpassing waar uw prestaties hoger zijn dan uw doel en verlaag de bodaanpassing waar uw prestaties lager zijn. Zo kunt u uw biedingen steeds verder optimaliseren en aanpassen op basis van veranderend klantgedrag.

Tips
U moet deze kans ook benutten voor het bestuderen van uw interne gegevens om inzicht te krijgen in de tijden waarop piekactiviteit plaatsvindt in termen van conversieratio, ordergrootte en totale omvang. Als u een fysieke winkel heeft of een callcenter runt, kunt u overwegen de openingstijden te gebruiken als richtlijnen voor het instellen van uw bodaanpassing voor tijd. Als u de omvang van de activiteit gedurende de openingstijden bestudeert, kunt u een goed idee krijgen van wanneer u uw biedingen het beste kunt verhogen of verlagen. Als uw callcenter bijvoorbeeld ’s nachts gesloten is, kunt u de biedingen voor deze tijd verlagen om te voorkomen dat klanten worden doorgestuurd naar onbemande telefoonlijnen. Als u een fysieke winkel heeft en op bepaalde tijden een afname in het verkeer vaststelt, kunt u ervoor kiezen biedingen gedurende deze tijden te verhogen en advertenties met promotieaanbiedingen weer te geven om meer mensen naar uw bedrijf te halen.

Herinneringen
Bodaanpassingen voor tijd zijn een belangrijk onderdeel van geoptimaliseerde campagnes. Als u bodaanpassingen voor tijd wilt gebruiken in combinatie met bodaanpassingen voor locatie en mobiel, moet u uw campagnes upgraden. Vanaf 22 juli 2013 worden alle campagnes automatisch geüpgrade naar geoptimaliseerde campagnes.

Later deze week gaan we uitgebreider in op manieren waarop u hulpmiddelen, zoals flexibele biedstrategieën, kunt gebruiken om uw biedingsinstellingen te automatiseren op basis van specifieke bedrijfsdoelen, zoals kosten per acquisitie.

Geschreven door Ting Zhang, Global Search Solutions
Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..