Selecteer een nieuw, beter presterend campagnetype voor het verwerven van klanten in het Zoek- en het Display Netwerk

,

Selecteer een nieuw, beter presterend campagnetype voor het verwerven van klanten in het Zoek- en het Display Netwerk

Mensen zijn altijd op zoek naar praktische informatie op het moment dat ze die nodig hebben. Ze zoeken op zoekwoorden in verband met een product of lezen zeer relevante inhoud op websites die ze met een zoekopdracht vinden. Vanaf vandaag bieden we adverteerders een nieuwe manier om mensen te bereiken die Google en anders sites op internet bekijken: Zoeknetwerk, met weergaveselectie.

Zoeknetwerk, met weergaveselectie breidt het bereik van uw zoekcampagnes uit naar het Google Display Netwerk (GDN). Het GDN bereikt wereldwijd 90% van de internetgebruikers (comScore, september 2013) en omvat ruim twee miljoen uitgeverssites. Het upgraden van bestaande zoekcampagnes naar Zoeknetwerk, met weergaveselectie is eenvoudig. In slechts enkele stappen en zonder extra beheer kunt u 15% meer klanten winnen* door uw advertenties op het juiste moment weer te geven in het zoeknetwerk en op internet.

Op welke manier verschilt dit van het oude campagnetype? 

Het bereik van campagnes in het zoeknetwerk wordt vergroot. Bovendien geeft dit nieuwe campagnetype betere resultaten in het Display Netwerk dan het oude campagnetype voor Zoek- en Display Netwerken.

Het Zoeknetwerk, met weergaveselectie gebruikt verbeterde signalen en methoden om te bepalen wanneer en waar uw advertenties waarschijnlijk het beste presteren. Hierbij worden striktere normen gehanteerd om uw advertenties weer te geven. Dit betekent dat uw advertenties waarschijnlijk worden getoond aan een kleiner aantal potentiële klanten waarvan de kans het grootst is dat ze geïnteresseerd zijn in uw aanbod. In vergelijking met het oude campagnetype blijkt uit de eerste metingen dat de klikfrequentie gemiddeld 35% hoger kan uitvallen en de kosten per klant 35% lager kunnen zijn voor de display-advertenties in campagnes voor het Zoeknetwerk, met weergaveselectie.*

Wanneer gebruikt u het nieuwe campagnetype Zoeknetwerk, met weergaveselectie:

  • Als u campagnes Alleen in het Zoeknetwerk uitvoert, kunt u dit nieuwe campagnetype proberen voor aanvullend verkeer van hoge kwaliteit waarvoor geen extra beheer nodig is. Wanneer u Zoeknetwerk, met weergaveselectie inschakelt, komen uw zoekadvertenties in aanmerking voor weergave op Google en op pagina’s met relevante zoekwoorden op internet. Het grootste deel van uw campagne wordt nog altijd uitgevoerd in het zoeknetwerk, met een flink aantal goed presterende plaatsingen in het Display Netwerk.
  • Als u een bestaande campagne in het Zoek- en Display Netwerk uitvoert, kunt u overwegen over te schakelen naar Zoeknetwerk, met weergaveselectie voor een betere ROI.*

Als u momenteel afzonderlijke campagnes voor het Zoek- en het Display Netwerk uitvoert, adviseren we u dit zo te laten zodat u flexibeler bent bij het bieden, de budgettering en de targeting.

Upgraden naar ‘Zoeknetwerk, met weergaveselectie’

Zoeknetwerk, met weergaveselectie is nu de beste optie voor adverteerders die in één campagne advertenties uitvoeren in zowel het zoeknetwerk als het Display Netwerk. In de komende weken verwijderen we daarom het huidige campagnetype voor het Zoek- en het Display Netwerk uit de AdWords-interface en raden we adverteerders aan bestaande campagnes om te zetten naar Zoeknetwerk, met weergaveselectie. In de AdWords-interface hebben we een snelle workflow gemaakt waarmee u gemakkelijk kunt overschakelen. Stapsgewijze instructies kunt u ook vinden in het Helpcentrum van AdWords. Klik hier voor meer informatie.

Geschreven door Ahmad Anvari, Productmanager
Gepost door Charis, Inside AdWords Team

*Uit de eerste testresultaten blijkt dat de klikfrequentie gemiddeld 35% hoger kan uitvallen en de CPA gemiddeld 35% lager kan zijn voor display-advertenties in nieuwe campagnes voor het ‘Zoeknetwerk, met weergaveselectie’ in vergelijking met bestaande campagnes voor het zoek- en Display Netwerk.  Op basis van de eerste testresultaten genereert de gemiddelde klant ook 10-15% meer conversies in vergelijking met campagnes die alleen in het zoeknetwerk worden uitgevoerd. De prestaties van afzonderlijke campagnes kunnen uiteenlopen.

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..