Timmer deze feestdagen (en daarna) lokaal aan de weg

,

Zorg dat klanten uw bedrijf deze feestdagen makkelijk kunnen vinden, bezoeken en bellen dankzij targeting op locatie en locatie-extensies van AdWords. Met targeting op locatie worden uw advertenties weergegeven aan klanten in specifieke geografische gebieden die u wilt bereiken, en met locatie-extensies worden het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf dynamisch toegevoegd aan uw advertenties. We kondigen vandaag enkele verbeteringen in deze twee functies aan. Ook maken we ze beschikbaar in meer landen, zodat uw bedrijf ‘lokaal aan de weg kan timmeren’ met het oog op de feestdagen.

Wat is er nieuw?

1. Introductie van luchthaventargeting: een nieuwe manier om reizigers onderweg te bereikenOf mensen nu de laatste informatie over hun vlucht willen hebben of gewoon de tijd volmaken voor het vertrek, mobiele apparaten en tablets zijn tegenwoordig onmisbaar voor luchthavenbezoekers. Met de introductie van luchthaventargeting kunnen bedrijven nu contact leggen met potentiële klanten via mobiele apparaten, tablets en laptops op meer dan 350 luchthavens wereldwijd via AdWords.

Met luchthaventargeting kunt u relevante lastminute reis- en amusementsmogelijkheden bieden, uw mobiele app promoten bij reizigers die op een luchthaven verblijven, de interesse in uw luchthavencampagnes verhogen, uw merk versterken met mobiele display-advertenties en meer. En u kunt makkelijk de prestaties van deze campagnes bijhouden met behulp van rapporten met geografische prestaties.

2. Locatie-extensies en sitelinks samen weergegeven
Locatie-extensies kunnen nu samen met sitelinks van één regel worden weergegeven in tekstadvertenties (op desktop- en laptopcomputers) en worden zoals gebruikelijk weergegeven bij sitelinks van twee of drie regels. Als uw bedrijf op meerdere kanalen actief is, kunt u het gebruik van locatie-extensies én sitelinks overwegen om bepaalde activiteiten te promoten.

3. Grotere en handigere kaarten
Locatie-extensies op desktop- en laptopcomputers worden nu weergegeven met een groter en interessanter kaartvenster, dat de huidige, uitvouwbare kaart vervangt. Als gebruikers op het adres van de locatie-extensie klikken, wordt dit nieuwe kaartvenster rechts van de hoogst genoteerde zoekresultaten weergegeven.

Aanvankelijke testresultaten hebben uitgewezen dat gebruikers vaker op een kaart klikken om een locatie weer te geven dan bij het eerdere ontwerp.

4. Betere locatieovereenkomsten voor klantenMet functies als postcodetargeting in de VS kunnen we nu dichterbijgelegen en relevantere locaties voor klanten weergeven op basis van uw locatie-extensies. En als u een sterk gespecialiseerd bedrijf heeft, zoals een boetiek in Oosterse snuisterijen, of bestemmingen aanbiedt, zoals een skioord, kunnen we uw locatie-extensies tonen aan mensen die zich dichtbij bevinden, maar die niet binnen het postcodegebied van uw bedrijf vallen. U kunt dus klanten aantrekken die bereid zijn om langer te reizen om uw bedrijf te bezoeken.

5. Rapportage van online conversies voor locatie-extensies
Als u de functie voor het bijhouden van conversies van AdWords gebruikt, wilt u waarschijnlijk nagaan welk effect locatie-extensies hebben op uw online conversiepercentages. Eerder dit jaar hebben we gegevens over online conversies toegevoegd aan rapporten over advertentie-extensies, zodat u het totaaleffect van locatie-extensies op online conversies kunt analyseren en online conversies doelmatiger per locatie kunt meten.

6. Geografische targeting en locatie-extensies beschikbaar in meer landen
Naast de eerder aangekondigde updates voor locatie-extensies en opties voor geografische targeting in meer landen, zijn onze locatie-extensies nu ook beschikbaar in Argentinië, Bulgarije, Roemenië, Rusland, de VAE en Vietnam.

Bovendien hebben we de opties voor geografische targeting uitgebreid in de volgende landen: in provincies van het Verenigd Koninkrijk, departementen in Frankrijk en steden in Argentinië, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Hier vindt u een volledige lijst van wereldwijd beschikbare locatietargets.

 
Timmer lokaal aan de weg
We hopen dat u uw lokale bedrijfsinformatie via deze verbeteringen makkelijker aan klanten kunt tonen, tijdens de altijd drukke feestdagen, maar ook daarna. Als u nog niet zoveel ervaring heeft met lokale advertenties of gewoon meer informatie wilt, kunt u het Helpcentrum raadplegen voor stapsgewijze instructies voor het instellen van locatie-extensies en targeting op locatie. En u kunt altijd contact opnemen met de AdWords-ondersteuning.

 

Geschreven door Smita Hashim, Group Product Manager

Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..