Tom’s Tips

,
Je ontvangt een passende prijs in je Google Ads offerte
1 August, 2012 17:20

Tom’s Tips is een zevendelige reeks waarin de nieuwste opties en mogelijkheden van AdWords besproken zullen worden. Elke woensdag zal een aflevering volgen waarbij wordt ingespeeld op de huidige trend in de markt. Daarnaast zullen de nieuwste opties van AdWords aan bod komen. De agenda van Tom’s Tips is als volgt:

8 Augustus – Mobiele Split

Een groeiend aandeel van het zoekverkeer is afkomstig van mobiele apparaten. Het is daarom verstandig om uw mobiele campagnes te scheiden van uw desktopcampagne. Deze aflevering zal ingaan op het splitten van een mobiele campagne en de belangrijkste verschillen die mobiel adverteren met zich meebrengt.

15 Augustus – Google Plus Pagina + Sociale Extensies

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van sociale netwerken. Het is belangrijk om uw klanten ook via Google Plus te kunnen bereiken. Deze aflevering zal een bedrijfsspecifieke uitleg geven over het aanmaken van een Google Plus account. Daarnaast zal de sociale extensie besproken worden, die kosteloos een extra regel aan uw advertentie toevoegd. Daarnaast straalt een sociale extensie vertrouwen uit, wat vaak een positief effect op uw CTR kan hebben.

22 Augustus – Een Aparte Display Campagne AanmakenHet adverteren op het Display Netwerk biedt meer mogelijkheden dan alleen adverteren op het zoeknetwerk. Het is daarom sterk aan te raden om een aparte Display campagne op te zetten om meer controle te hebben over uw campagnes. In deze aflevering zal worden uitgelegd wat de belangrijkste verschillen van het Display Netwerk zijn ten opzichte van het zoeknetwerk.

29 Augustus – Remarketing
Als u al een Display campagne heeft opgezet is het interessant om een remarketing campagne aan te maken. Remarketing betekent dat uw advertenties worden vertoond aan gebruikers die uw website al eerder hebben bezocht maar de site in een bepaald stadium weer verlaten hebben. Deze groep gebruikers is extra interessant om te targeten omdat ze al eerder interesse in uw website hebben getoond.

5 September – Contextueel Targeting
Contextueel Targeten is interessant om nieuwe klanten te bereiken naast uw bestaande klantenbestand. Contextueel Targeten is een vervolg op de derde aflevering waarin een aparte Display Campagne wordt opgezet.

12 September – Adwords voor Videos
Wanneer u een YouTube-kanaal heeft is het interessant om AdWords voor Videos te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat u extra onder de aandacht komt op YouTube, wat weer kan leiden tot meer verkeer naar uw website en meer klanten.

17 September – Productvermeldingen
Productvermeldingen is een relatief nieuwe functie van Google Adwords die uiterst geschikt is voor Adwords-gebruikers die ook gebruikmaken van Google Merchant Center. Productvermeldingen zijn advertenties die gekoppeld zijn aan uw Merchant Center waar AdWords automatisch de benodigde informatie uitleest. Het is zo bijvoorbeeld mogelijk om een afbeelding van uw product naast uw advertentie weer te geven.

Geschreven door Tom – Het Google AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..