Tom′s Tips: Adwords Voor Video

,

Waarom Adwords Voor Video?

– AdWords voor video is uitermate geschikt om uw branding strategie te verbeteren.

– YouTube heeft een enorm bereik. Het is de tweede grootste zoekmachine (na Google) en de derde grootste website in de wereld.

– U bepaalt wie uw advertenties zien. U kunt specificeren op demografie, onderwerpen, interesses en/of zoekwoorden.

– U betaalt alleen als een gebruiker uw video daadwerkelijk bekijkt. Een view telt pas als de gebruiker langer dan 30 seconden uw video bekijkt, of als de video is afgelopen wanneer hij korter is dan 30 seconden.

AdWords voor Video Opzetten

Stap 1 Zorg ervoor dat uw video is upgeload op uw YouTube kanaal. Ga daarna naar het Tabblad ‘Campagnes’ en klik op de knop ‘+ Nieuwe campagne’. Selecteer vervolgens de optie ‘Online Video’.

Stap 2 Vul de campagnenaam en het budget in. Selecteer vervolgens uw locatie en taalvoorkeur.

Stap 3 Klik vervolgens op de knop ‘Een Video selecteren’.

Stap 4 Selecteer de optie ‘Video-URL’.

Stap 5 Vul de URL van uw YouTube Video in en klik op ‘Zoeken’. Uw video zal nu worden weergegeven. Klik in de weergave om deze video te selecteren.

Stap 6 Voer uw ‘Advertentiekenmerken’ toe zoals u gewend bent bij het maken van andere advertenties.

Stap 7 Rechts kunt u de verschillende ‘Advertentie-indelingen’ bekijken. Klik op de vier opties om te zien in welke formaten uw advertenties weergegeven worden op YouTube.

Stap 8 U kunt verschillende formaten kiezen door op de knop ‘Laat mij kiezen …’ te klikken. Wij raden u echter aan om te beginnen met ‘Automatisch’. Eventueel kunt u dit optimaliseren nadat uw video een tijdje heeft gelopen en u data gegenereerd heeft.

Stap 9 Schuif vervolgens het menu ‘Geavanceerde advertentiekenmerken (optioneel)’ uit.

 

Stap 10 Zorg ervoor dat u een ‘Begeleidende banner’ toevoegt. Deze banner zal naast uw in-stream advertenties worden weergegeven (zie afbeelding). Het toevoegen van een banner is gratis (ook als hierop geklikt wordt) en vergroot uw zichtbaarheid. Klik vervolgens op ‘Opslaan en doorgaan’.

Stap 11U kunt uw ‘Max. kosten per weergave’ instellen. U betaalt alleen als een gebruiker uw video daadwerkelijk bekijkt. Een view telt pas als de gebruiker langer dan 30 seconden uw video bekijkt, of als de video is afgelopen wanneer hij korter is dan 30 seconden.

Stap 12U kunt bij ‘Demografie’ de leeftijd en het geslacht specificeren. U kunt vervolgens onderwerpen of interesses toevoegen. Een ‘onderwerp’ gaat uit van de categorisatie die YouTube aanhoudt. ‘Interesses’ hebben daarentegen betrekking op de gebruiker zelf. Wij raden u aan onderwerpen en interesses apart van elkaar toe te voegen, om te voorkomen dat uw bereik te klein wordt. Kies een onderwerp of een interesse en klik vervolgens op ‘Targetinggroep opslaan’.

 

 

 

 
Stap 13Ga vervolgens naar het Tabblad ‘Targets’ en voeg eventueel meerdere groepen toe door op ‘+ Nieuwe targetingroep’ te klikken.

 

 

Stap 14Ga in het linkermenu naar ‘Gekoppelde YouTube-accounts’ om uw YouTube account aan uw AdWords account te koppelen. Hierdoor zult u meer waardevolle informatie te zien krijgen met betrekking tot uw video-advertenties.

Stap 15Klik op ‘+Youtube-account koppelen’.

Stap 16Log in met uw YouTube-account. U ziet nu automatisch een melding met uw account. U kunt ervoor kiezen om ook Remarketing voor uw YouTube-kanaal in te zetten. Klik op de knop ‘Gereed’.

Stap 17 Ga naar het Tabblad ‘Video’s’.

Stap 18 Klik vervolgens op ‘Overlay met call-to-action toevoegen’ bij uw video.

Stap 19 U kunt nu een overlay advertentie toevoegen aan uw video zodat gebruikers naar uw website of uw YouTube-kanaal kunnen doorklikken.

 

Stap 20 Optioneel – Remarketing: U kunt ook een remarketinglijst opzetten voor uw YouTube video’s. Ga hiervoor naar ‘Remarketinglijsten voor video’ in het linkermenu. U kunt hier de automatisch gegeneerde remarketinglijsten targeten die betrekking hebben op uw video’s.

Volgende week volgt de laatste aflevering van Tom’s Tips. Dan zullen de mogelijkheden van productadvertenties besproken worden.

Geschreven door Tom – Het Google Adwords Team

Gepost door Eronne, Inside Adwords

Maak vrijblijvend kennis
Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..