Tom′s Tips: Een Aparte Mobiele Campagne Opzetten

8 Augustus, 2012 17:19

 

Het mobiele zoekverkeer is de laatste jaren enorm toegenomen, en het einde van deze groei lijkt nog lang niet in zicht. Om optimaal te adverteren is het aan te raden een aparte mobiele campagne aan te maken. Het splitten van een mobiele campagne van uw desktop campagne is kosteloos en heeft de volgende voordelen:
- De CPC ligt lager voor mobiele klikken. Een groot deel van uw concurrenten onderschat de mogelijkheden van mobiel adverteren. Zorg ervoor dat u de eerste bent die inspeelt op de huidige groeitrend.

- Een mobiele gebruiker kan met slechts één klik op de knop uw bedrijf bellen. Dit verlaagt de drempel voor potentiële klanten om contact met u op te nemen.

- Het gedrag van mobiele gebruikers verschilt enorm van desktop gebruikers. Een optimale mobiele campagne ziet er daarom anders uit dan een optimale desktop campagne. 
Volg het onderstaande stappenplan om een mobiel specifieke campagne op te zetten.
Stap 1
Segmenteer uw campagnes op apparaat om vast te stellen hoe uw mobiele advertenties momenteel presteren.
Stap 2
Ga naar het tabblad ‘Campagnes’ en maak een ‘Nieuwe campagne’ aan.
Stap 3
Selecteer mobiele apparaten.
Stap 4
Een mobiele telefoon biedt minder ruimte voor advertenties, waardoor de CTR hoger zal liggen. Zorg ervoor dat uw standaardbod 1.5 tot 2 keer hoger ligt dan bij uw desktopcampagne. Start met een budget van ongeveer 10% van uw dagbudget om uw mobiele campagne uit te proberen.      


Stap 5

Vul uw locatie-extensie in.
Stap 6
Selecteer een bestaande oproep extensie en ga door naar Stap 8. U kunt er ook voor kiezen om een nieuwe extensie toe te voegen.
Stap 7
U kunt klanten mobiel doorlinken naar uw website. Wanneer uw site niet mobiel geoptimaliseerd is, kunt u er ook voor kiezen om alleen de link naar uw telefoonnummer weer te geven.


Stap 8
Pas eventueel uw advertentieplanning aan als u alleen tijdens kantoortijden bereikbaar wilt zijn. Houd met het instellen van uw planning rekening met het feit dat uw advertentie ook de link naar uw website bevat.


Stap 9
Sla uw campagne op. Zorg bij het aanmaken van een advertentie dat u een mobiel-specifieke call-to-action toevoegt, die uw klanten aanzet om u direct te bellen. Bijvoorbeeld: ‘Bel nu en reserveer!’.Succes met uw mobiele advertenties!
Geschreven door Tom, Het Google AdWords Team
Gepost door Anass, Inside AdWords Team

< Opvallende social media updates november 2016 Tom's Tips >

Samenwerken met iClicks?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

Don van der Helm

Senior Online Marketing Consultant

Stevan Otting

Online Marketing Consultant