Tom′s Tips: Maak een aparte Display Campagne aan

22 Augustus, 2012 17:17

 

De aflevering van deze week gaat over het aanmaken van een aparte Display Campagne. Adverteren op het Display Netwerk heeft als voordeel dat u een breder publiek kunt bereiken dan alleen via het zoeknetwerk mogelijk is. Daarnaast kunnen in het Display Netwerk naast tekstadvertenties ook beeldadvertenties vertoond worden.


Een Aparte Display Campagne Opzetten  

Stap 1
Segmenteer uw campagnes op netwerk om vast te stellen hoe uw Display Campagne op dit moment presteert.

Stap 2
Ga naar het tabblad ‘Campagnes’ en maak een ‘Nieuwe campagne’ aan. Selecteer ‘Alleen Display Netwerk’.

Stap 3
Voer uw locatie- en taalopties in. Houdt dezelfde biedopties aan als bij het zoeknetwerk en kies uw budget. Sla vervolgens uw campagne op.
Stap 4
Het Display Netwerk kan zowel tekst- als beeldadvertenties weergeven. Het aanmaken van een tekstadvertentie werkt hetzelfde als in het zoeknetwerk. Sla uw tekstadvertentie op. 
Stap 5
Beeldadvertenties zijn uniek voor het Display-Netwerk. Ga naar het tabblad ‘Advertenties’ en maak een nieuwe advertentie aan. Als u zelf al een beeldadvertentie heeft gemaakt kunt u voor de optie ‘Beeldadvertentie’ kiezen. Wanneer u uw beeldadvertentie met behulp van Google wilt creëren, kiest u voor de optie ‘Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties.’

Stap 6
U kunt uit verschillende sjablonen kiezen. In het linker selectiemenu kunt u uit verschillende thema’s kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om uw eigen, unieke sjabloon aan te maken. Klik op ‘Lege sjabloon’.

Stap 7
U kunt nu zelf uw beeldavertentie samenstellen. U kunt de kleur, het formaat en de tekst van uw afbeelding, de knop en het tekstvak aanpassen. Experimenteer met meerdere beeldavertenties om te testen welke optimaal werkt.

Stap 8
Houdt er rekening mee dat  er verschillende formaten mogelijk zijn in het Display Netwerk. Probeer verschillende formaten om te zien of uw advertentie past bij de verscheidenheid aan mogelijkheden.

Volgende week zal een onderdeel van het Display Netwerk verder uitgelicht worden. Met behulp van Remarketing is het mogelijk om een advertentie weer te laten geven aan bezoekers die uw site al eerder hebben bezocht.

Geschreven door Tom - Het Google AdWords Team

Gepost door Anass, Inside AdWords Team

< Opvallende social media updates november 2016 Maak een Google Plus pagina aan voor uw bedrijf >

Samenwerken met iClicks?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

Stevan Otting

Online Marketing Consultant

Sebastiaan Pool

Senior Online Marketing Consultant