Net als in veel andere branches wordt er in de online marketing veel vaktermen gebruikt. In uw contact met onze SEO specialisten kunt u deze termen tegenkomen. In dit blogbericht geven we een overzicht van meest gebruikte termen en hun betekenis.
SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, richt zich op het zo hoog mogelijk staan in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. U wilt toch ook in de top 10 staan in Google?
SEA is het adverteren via Google. Hierbij wordt er geadverteerd op de zoekresultatenpagina van Google. Er wordt een advertentie getoond wanneer het zoekwoord overeenkomt met de campagne van uw bedrijf.
Zoekwoorden worden door internetgebruikers gebruikt om via Google de gezochte informatie, producten of diensten te vinden. Voor SEO vormen ze een richtpunt waar de werkzaamheden op ingericht worden. Het is van belang dat dit op de juiste wijze en met de juiste kennis wordt gedaan.
Heel simpel en kort gezegd: een website met een responsive webdesign wordt op elk apparaat goed vertoond. Denk hierbij aan een tablet, mobiele telefoon of computer. De tekst, plaatjes en toevoegingen passen zich automatisch aan, aan de grootte van elk apparaat.
Google Analytics is een software programma van Google die alle activiteiten op de website bijhoudt. O.a. bezoekersstromen, paginaweergave, verkeersbronnen en conversies kunnen gemeten worden.
Wilt u weten hoeveel aanmeldingen u via uw website heeft gegenereerd? Geen probleem, wij stellen het zo in dat u precies weet hoeveel aanmeldingen er zijn via uw website.
Linkbuilden is het verzamelen van externe vermeldingen naar uw website. Voor het beter ranken van uw website is linkbuilden een belangrijk onderdeel. Google hecht veel waarde aan relevante inkomende links naar uw website.
Linkbuilden klinkt misschien makkelijk, maar is in de praktijk een stuk moeilijker. U kunt niet zomaar een links plaatsen en aanvragen. Soms kunnen links ook schadelijk zijn voor uw website. Bij linkbuilden gaat het vooral om de kwaliteit van de links.
Het algoritme is de motor van de Google zoekmachine. Hoewel de exacte werking niet openbaar gemaakt wordt, hebben wij door onze jarenlange ervaring kennis verworven over wat werkt en wat niet. Deze kennis houden wij constant up-to-date, omdat het algoritme van tijd tot tijd wordt aangepast.
Het bouncepercentage meet het aantal bezoekers op uw website dat niet verder klikt, of de pagina snel verlaat. Dit gebeurt binnen enkele seconden. Een hoog bouncepercentage betekent dat de bezoeker de pagina niet relevant genoeg vindt. De laatste jaren is deze factor steeds belangrijker geworden in de ranking.
Het CMS is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt om eenvoudig gegevens op uw website te plaatsen en aan te passen.
Online marketing bureau iClicks Nederland BV werkt alleen met technieken waarmee u een veilig en positief resultaat zult behalen, geheel volgens de richtlijnen van Google. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan onze pagina over zoekmachine optimalisatie. U kunt ook contact met ons opnemen door te bellen naar 088 425 4257.
Onze blogartikelen
Met zo’n groot team aan specialisten en vakidioten verzamelen we veel tips. Deze zetten we graag voor je op een rij in onze blogartikelen. Lees ze hier.
Volg ons op