Online marketing voor beginners

Net als in veel andere branches wordt er in de online marketing veel vaktermen gebruikt. In uw contact met onze SEO specialisten kunt u deze termen tegenkomen. In dit blogbericht geven we een overzicht van meest gebruikte termen en hun betekenis.

SEO

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, richt zich op het zo hoog mogelijk staan in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. U wilt toch ook in de top 10 staan in Google?

Waarom wilt u dat?

  • Meer klanten
  • Meer omzet
  • Meer naamsbekendheid
  • Meer bezoekers

SEA

SEA is het adverteren via Google. Hierbij wordt er geadverteerd op de zoekresultatenpagina van Google. Er wordt een advertentie getoond wanneer het zoekwoord overeenkomt met de campagne van uw bedrijf.

Zoekwoorden

Zoekwoorden worden door internetgebruikers gebruikt om via Google de gezochte informatie, producten of diensten te vinden. Voor SEO vormen ze een richtpunt waar de werkzaamheden op ingericht worden. Het is van belang dat dit op de juiste wijze en met de juiste kennis wordt gedaan.

Responsive webdesign

Heel simpel en kort gezegd: een website met een responsive webdesign wordt op elk apparaat goed vertoond. Denk hierbij aan een tablet, mobiele telefoon of computer. De tekst, plaatjes en toevoegingen passen zich automatisch aan, aan de grootte van elk apparaat.

Google Analytics

Google Analytics is een software programma van Google die alle activiteiten op de website bijhoudt. O.a. bezoekersstromen, paginaweergave, verkeersbronnen en conversies kunnen gemeten worden.

Wilt u weten hoeveel aanmeldingen u via uw website heeft gegenereerd? Geen probleem, wij stellen het zo in dat u precies weet hoeveel aanmeldingen er zijn via uw website.

Linkbuilden

Linkbuilden is het verzamelen van externe vermeldingen naar uw website. Voor het beter ranken van uw website is linkbuilden een belangrijk onderdeel. Google hecht veel waarde aan relevante inkomende links naar uw website.

Linkbuilden klinkt misschien makkelijk, maar is in de praktijk een stuk moeilijker. U kunt niet zomaar een links plaatsen en aanvragen. Soms kunnen links ook schadelijk zijn voor uw website. Bij linkbuilden gaat het vooral om de kwaliteit van de links.

Algoritme

Het algoritme is de motor van de Google zoekmachine. Hoewel de exacte werking niet openbaar gemaakt wordt, hebben wij door onze jarenlange ervaring kennis verworven over wat werkt en wat niet. Deze kennis houden wij constant up-to-date, omdat het algoritme van tijd tot tijd wordt aangepast.

Bounce percentage

Het bouncepercentage meet het aantal bezoekers op uw website dat niet verder klikt, of de pagina snel verlaat. Dit gebeurt binnen enkele seconden. Een hoog bouncepercentage betekent dat de bezoeker de pagina niet relevant genoeg vindt. De laatste jaren is deze factor steeds belangrijker geworden in de ranking.

CMS

Het CMS is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt om eenvoudig gegevens op uw website te plaatsen en aan te passen.

Online marketing bureau iClicks Nederland BV werkt alleen met technieken waarmee u een veilig en positief resultaat zult behalen, geheel volgens de richtlijnen van Google. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan onze pagina over zoekmachine optimalisatie. U kunt ook contact met ons opnemen door te bellen naar 088 425 4257.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..