Linkbuilding uitbesteden

Als je met je bedrijf online succes wilt behalen, is het belangrijk om hoog te ranken in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Een goede positie zorgt voor meer zichtbaarheid en trekt meer relevante bezoekers naar je website. Een effectieve manier om je organische zoekresultaten te verbeteren is door middel van linkbuilding. Je kunt hier natuurlijk zelf mee aan de slag, maar het is veel effectiever om je linkbuilding uit te besteden aan de specialisten van iClicks. We bieden diverse linkbuilding pakketten aan, waardoor er altijd een pakket is dat aan jouw wensen voldoet.

Meer autoriteit opbouwen voor je website?

We bespreken graag de mogelijkheden voor je website of webshop om duurzaam aan je online autoriteit te werken! Neem telefonisch contact op met een van onze consultants of vul het contactformulier in.

Lesley van Willegen

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en verwijst naar het proces waarbij er links naar jouw website worden geplaatst op andere websites. Dit betekent dat andere websites naar jouw website linken, waardoor de autoriteit en relevantie van jouw site in de ogen van zoekmachines zoals Google toenemen. Deze links noemen we ook wel backlinks. Zoekmachines zien deze backlinks als een vorm van aanbeveling en belonen dit met een hogere domeinautoriteit.

Het hebben van externe links kan helpen om meer organisch verkeer aan te trekken. Linkbuilding gaat echter niet alleen over het krijgen van zoveel mogelijk links, maar ook over het verkrijgen van kwalitatieve links van relevante en betrouwbare websites.

De keten met 5 factoren van autoriteit

De grootste voordelen van linkbuilding op een rij

 • Verbeterde zoekmachineposities: Hoogwaardige externe links kunnen helpen om je website hoger te laten ranken in de zoekresultaten, wat resulteert in meer zichtbaarheid en verkeer.
 • Meer organisch verkeer: Door de verbeterde positie in zoekmachines ontvang je meer organisch verkeer naar je website, wat kan leiden tot meer leads en conversies.
 • Verhoogde autoriteit: Externe links fungeren als stemmen van vertrouwen die de autoriteit en betrouwbaarheid van je site vergroten in de ogen van zoekmachines.
 • Onderscheiden van je concurrenten: Door je linkprofiel te laten groeien onderscheid je website zich op basis van autoriteit van al je concurrenten. (in de ogen van de zoekmachines als Google)
Grafiek van website-autoriteit in een stijgende lijn

Wat kost linkbuilding uitbesteden?

De kosten voor het uitbesteden van linkbuilding zijn afhankelijk van jouw specifieke situatie. Het is daarom moeilijk om vaste prijzen te tonen, omdat we altijd een op maat gemaakt linkbuilding pakket aanbieden. Samen bespreken we jouw doelen, welke groei je wilt bereiken en in welke mate. Zodra we de juiste strategie hebben bepaald voor jouw website, stellen we een linkbuilding budget op met de bijbehorende kosten. Elke strategie heeft zijn eigen prijs, maar onze specialisten vertellen je hier graag meer over.

Waarom linkbuilding uitbesteden aan linkbuilding bureau iClicks?

iClicks is een data-gedreven en resultaatgericht online marketing bureau met een toegewijd team aan linkbuilding-specialisten. Onze expertise op het gebied van linkbuilding stelt ons in staat om effectieve strategieën te ontwikkelen die zorgen voor hoogwaardige backlinks naar jouw website.

Door linkbuilding uit te besteden aan iClicks profiteer je van de volgende voordelen:

 • Expertise. Onze specialisten hebben diepgaande kennis en ervaring op het gebied van linkbuilding. Ze weten precies hoe ze waardevolle backlinks kunnen verkrijgen die bijdragen aan de autoriteit van je website.
 • Kwaliteit. Bij iClicks streven we altijd naar kwaliteit boven kwantiteit. We richten ons op het verkrijgen van relevante backlinks van betrouwbare websites binnen jouw branche of niche.
 • Duurzaamheid. We gebruiken alleen white-hat technieken die voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines zoals Google. Dit zorgt ervoor dat je geen risico loopt op een penalty of negatieve gevolgen voor je zoekresultaten.
 • Tijdsbesparing. Linkbuilding is een tijdrovende taak die veel aandacht en consistentie vereist. Door dit uit te besteden, kun jij je focussen op andere belangrijke aspecten van je bedrijf, terwijl wij zorgen voor de groei van jouw online autoriteit.

We creëren contentlinks van uitstekende kwaliteit die de waarde van je merk weerspiegelt.

Bij iClicks begrijpen we het belang van hoogwaardige contentlinks voor jouw merk. Ons team van ervaren linkbuilders weet precies welke soorten links het meest waardevol zijn voor jouw website en doelgroep. Door gebruik te maken van creatieve strategieën en ons uitgebreide netwerk van partners, kunnen we hoogwaardige contentlinks tot stand brengen die de waarde van je merk weerspiegelen.

Hoe gaan we te werk?

Wanneer je linkbuilding uitbesteedt aan iClicks, doorlopen we een gestructureerd proces om de beste resultaten te behalen:

 • Analyse. We analyseren jouw huidige backlinkprofiel en concurrentie om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor verbetering.
 • Strategie. Op basis van de analyse ontwikkelen onze specialisten een gepersonaliseerde linkbuildingstrategie die past bij jouw doelen en branche.
 • Outreach. We benaderen relevante websites om hoogwaardige backlinks naar jouw website te verkrijgen. Dit kan onder andere gebeuren via gastblogartikelen, persberichten of samenwerkingen.
 • Monitoring. We houden voortdurend de resultaten van onze linkbuilding-activiteiten in de gaten en passen indien nodig onze strategie aan voor optimale prestaties.

De meest relevante websites voor linkbuilding

Bij het uitvoeren van linkbuilding is het belangrijk om te focussen op het verkrijgen van links van relevante en betrouwbare websites. Dit kunnen bijvoorbeeld websites zijn in dezelfde branche, blogs met vergelijkbare interesses of media met een grote online autoriteit. Het doel is om links te krijgen van sites die relevant zijn voor jouw niche, zodat zoekmachines de relevantie en autoriteit van jouw site kunnen versterken.

Jouw partner voor SEO-dienstverlening

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner op het gebied van SEO-diensten, dan helpen we bij iClicks je graag verder. Met onze expertise, ervaring en bewezen strategieën helpen we bedrijven hun online zichtbaarheid te vergroten, meer verkeer aan te trekken en hun doelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen bij linkbuilding en andere SEO-activiteiten.

Veelgestelde vragen over linkbuilding uitbesteden

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk voor mijn website?

Linkbuilding is een strategie om links van andere websites naar jouw website te verkrijgen. Deze links fungeren als aanbevelingen voor zoekmachines zoals Google, waardoor je website hoger kan ranken in de zoekresultaten. Linkbuilding is belangrijk omdat het je online autoriteit vergroot, wat weer leidt tot meer organisch verkeer en betere zichtbaarheid online.

Kan ik linkbuilding zelf doen of moet ik dit uitbesteden?

Linkbuilding vereist kennis, ervaring en tijd om succesvol te zijn. Hoewel je zelf aan de slag kunt gaan met linkbuilding, biedt het uitbesteden ervan voordelen. Een gespecialiseerd bureau, zoals iClicks, heeft de expertise om effectieve linkbuildingstrategieën te ontwikkelen en beschikt over netwerken van relevante websites om links te plaatsen. Dit bespaart jou tijd en moeite, terwijl je profiteert van professionele resultaten.

Wanneer merk ik het effect van een link?

Over het algemeen kun je de eerste resultaten van een geplaatste link binnen 1 week tot 3 maanden verwachten. Dit is afhankelijk hoe snel Google de pagina met de linkverwijziging crawlt en daarmee de waarde beoordeeld.

Hoe weet ik of mijn concurrenten linkbuilden?

Er zijn verschillende tools die wij gebruiken en jij kunt gebruikten om te zien of je concurrenten actief zijn met linkbuilden en hoe actief ze dan zijn. Enkele voorbeelden zijn Majestic, Semrush en Moz.

Moet ik linkbuilding blijven doen?

Als je geen linkbuilding doet of je stopt met linkbuilden, dan is de kans groot dat jouw concurrenten verder gaan met het opbouwen van hun online autoriteit. Dit maakt hen onderscheidend in de ogen van Google, omdat jij stilstaat op dit gebied.

Welke linkbuilding tools zijn er?

Er bestaan talloze tools specifiek voor linkbuilding, elk met specifieke kenmerken. Of je nu backlinks wilt inspecteren of een uitgebreide scan wilt uitvoeren, er is een tool voor. Bij iClicks kennen én gebruiken we deze tools om zo de optimale strategie te kunnen bepalen voor jouw website.

Wanneer is een link relevant?

Om de relevantie van een link te beoordelen, onderzoeken we de website waar de link of het artikel zich bevindt op verschillende vlakken. Dit doen we met name gericht op het primaire thema van die site.

Bespreek de mogelijkheden met onze consultants

Wij helpen je graag.

Vertel ons wat jij wilt bereiken en we slaan samen de weg in naar online succes. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer autoriteit opbouwen voor je website?

We bespreken graag de mogelijkheden voor je website of webshop om duurzaam aan je online autoriteit te werken. Neem telefonisch contact op met een van onze consultants of vul het contactformulier in.

  We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..