Data & AI

De wereld van marketing evolueert voortdurend en om concurrerend te blijven zullen bedrijven moeten innoveren. Met Data & AI als essentieel onderdeel van onze marketingdiensten helpen wij jou een stap verder. Met onze data-analyse en AI-technologieën helpen wij bedrijven om marketinginspanningen te optimaliseren om als doel een beter resultaat te kunnen behalen. Ontdek zelf hoe wij met Data & AI jouw bedrijf kunnen laten groeien.

Optimaliseer jouw marketingstrategieën

  • Een dedicated team met data scientisten
  • Onze data & AI diensten zijn schaalbaar en worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf
  • Krijg gepersonaliseerde marketing inzichten
  • Profiteer van data en ervaring

Benieuwd hoe we met data en AI jouw bedrijf verder kunnen brengen?

Iedere campagne valt of staat met de juiste data en met AI kunnen we meer bereiken dan ooit. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op!

Wat bedoelen we met Data en AI?

Data en AI zijn twee verwante concepten die een rol spelen binnen bedrijfsvoering. Artificial Intelligence (AI) binnen marketing omvat het uitvoeren van voorspellende analyses en machine learning. Dit kan worden toegepast voor een breed scala aan toepassingen. Onze AI modellen leren voortdurend van gegevens waardoor dit kan leiden tot betere resultaten en efficiëntere marketinguitgaven. Binnen data verwijzen we naar het analyseren van data om beslissingen te nemen, trends te identificeren en marketingactiviteiten te optimaliseren. Hierdoor krijg je beter inzicht in je doelgroepen en werken we samen aan een effectieve marketingstrategie. Bij iClicks maken onze data scientisten gebruik van geavanceerde data-analysetools om waardevolle inzichten te genereren. Hierdoor kunnen we strategische beslissingen nemen op basis van feiten en cijfers.

Onze Data & AI Services

Datawarehousing
Datamodeling
Datavisualisatie

Datawarehousing

Leg een solide basis voor gegevensbeheer met datawarehousing. Koppel belangrijke bronnen en verzamel alle data op één plek. Het doel is om een centrale opslagplaats te creëren voor gegevens die bedrijfsbreed kunnen worden gebruikt voor rapportage, datamodeling en analyses. Hierdoor wordt het makkelijker om zakelijke inzichten te genereren. Het is een integraal onderdeel van BI-systemen waardoor jullie in staat zijn om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Het speelt een cruciale rol in moderne bedrijfsvoering, waar data een steeds belangrijker hulpmiddel worden. Onze experts kunnen jou ondersteunen bij het inrichten en gebruiken van een datawarehousing-systeem, zodat we vervolgens aan de slag kunnen met waardevolle inzichten.

Datamodeling

Binnen marketing zijn data & AI van grote waarde. Onze experts zorgen voor de structuur en samenhang van bedrijfsgegevens en passen geavanceerde modelleringstechnieken toe om heldere inzichten te genereren. Om dit naar een hoger niveau te tillen voor jouw bedrijf, zullen we samen gaan bepalen wat aansluit op de behoeften van jouw bedrijf. Enkele voorbeelden waarop data & AI worden toegepast zijn:

  • Predictive Analytics: Met voorspellende analyses kunnen we trends en toekomstige gedragspatronen voorspellen. Dit stelt ons in staat om proactief marketingstrategieën aan te passen en te optimaliseren.
  • Personalisatie: Door AI kunnen we gepersonaliseerde marketingcampagnes ontwerpen die resoneren met jouw doelgroep, waardoor de betrokkenheid en conversie toenemen.
  • Attributie: Consumenten hebben vaak meerdere interacties met een website voordat ze een aankoop doen en daarom is het belangrijk om in te zien welke kanalen het meest hebben bijgedragen aan een conversie. Hiermee kan je marketingbudgetten effectief toewijzen aan kanalen en strategieën.

Datavisualisatie

Om gegevens inzichtelijk te krijgen transformeren onze experts rauwe gegevens in visueel aantrekkelijke  dashboards en rapporten. Door de verhalende kracht van beelden te benutten, helpen we bedrijven beslissingen te nemen op basis van inzichtelijke data en trends. Zo kunnen we complexe gegevens op een begrijpelijke manier presenteren, waardoor er sneller beslissingen genomen kunnen worden.

Wil je de volgende stap zetten?

Zit jij met een vraagstuk of wil je diepere inzichten in je data? Wij kunnen jou hierbij helpen! Onze data-experts helpen jou om belangrijke gegevens te verwerken en ze te transformeren in waardevolle inzichten. Door gebruik te maken van nieuwe en dynamische technologieën kunnen we de basis leggen voor een duurzaam succes.

Samen gaan we om tafel om bepaalde problemen en/of vraagstukken te bespreken. Wij gaan vervolgens aan de slag om te kijken wat het beste past bij jou wensen of behoeften. We bouwen aan een slimmere, efficiëntere en succesvollere toekomst.

Onze cases

Bekijk alle cases

Lees meer over de laatste ontwikkelingen in Data en AI

Benieuwd hoe data en AI jouw bedrijf verder kunnen brengen?

Iedere campagne valt of staat met de juiste data en met AI kunnen we meer bereiken dan ooit. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..