info@iclicks.nl
088 425 4257
placeholder

Technische SEO

De technische kant van SEO vindt plaats aan de acherkant van de website, in het CMS en in de code. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, onze specialisten weten alles over de technische kant van SEO. We optimaliseren je website volgens de laatste updates vanuit Google en zorgen ervoor dat je website optimaal indexeerbaar en dus vindbaar is.

Waarom je je website technisch wilt laten optimaliseren door iClicks

 • Specialisten die kunnen werken in verschillende CMS'en
 • Werken met geavanceerde tools om je website te analyseren en optimaliseren
 • Onderscheidende kennis op het gebied van (complexe) technische SEO-issues
 • Ervaring met optimaliseren voor de Google Core Web Vitals
 • 1.000+ websites geoptimaliseerd

Wil jij een website die voldoet aan de laatste technische eisen?

Je wilt meer relevant verkeer op je website, maar dan moeten de zoekmachines de website eerst wel kunnen vinden. Die basis wordt gelegd met technische SEO. Onze specialisten optimaliseren jouw website waardoor Google de relevante informatie beter kan tonen aan zijn gebruikers. Vertel ons meer over je business en wij vertellen je hoe je technische SEO in jouw online marketing strategie kunt toepassen. Vul hieronder je gegevens in om in contact te komen met een SEO-specialist.

Meer relevante bezoekers én meer omzet met SEO

Technische SEO vormt het fundament van elke succesvolle SEO-strategie. Om hoge posities in Google te kunnen realiseren, is het noodzakelijk om aan de laatste eisen en richtlijnen van Google te voldoen op het gebied van webtechniek en gebruikerservaring.

Wat is technische SEO?

Wat is technische SEO?

Technische SEO omvat het optimaliseren van de technische aspecten van websites met als doel hogere posities in de zoekmachine van Google te krijgen. Technische SEO is een essentieel onderdeel van onpage SEO. Het helpt de zoekmachines om een website beter te lezen en te begrijpen. Daarnaast helpt technische SEO bij het verhogen van de gebruikerservaring van bezoekers door het sneller maken van websites en het oplossen van foutcodes.

Hoe werkt het SEO-technisch optimaliseren van websites?

Hoe werkt het SEO-technisch optimaliseren van websites?

Het SEO-technisch optimaliseren van websites is werk voor echte specialisten. Het vakgebied heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Waar technische SEO zich in de beginjaren uitsluitend richtte op het optimaliseren voor het crawlen (lezen) en indexeren (toevoegen van pagina’s aan de index van Google) van zoekmachines, is de scope van technische SEO inmiddels sterk verruimd.

Bij iClicks spreken we in begrijpelijke taal

Bij iClicks spreken we in begrijpelijke taal:

Zo houden technische SEO-specialisten zich onder andere bezig met het optimaliseren van URL-structuren, metatags, sitemaps, JavaScript-indexing, PageSpeed, structured data, robots.txt, duplicate content en mobile-first indexing. Begint het je door al deze begrippen al te duizelen?

Geen zorgen, iClicks staat voor online marketing in begrijpelijke taal. We zullen je niet onnodig vermoeien met alle technische termen, maar we verzekeren je wel dat je website volledig SEO-technisch wordt geoptimaliseerd en voldoet aan de laatste eisen en richtlijnen van Google. Zo maken we van jouw website een solide fundament om geweldige SEO-resultaten te behalen.

Waarom SEO-technische optimalisatie door iClicks?

Waarom SEO-technische optimalisatie door iClicks?

Veel partijen claimen technische SEO te beheersen, maar er is slechts een beperkt aantal bureaus die het complete spectrum van technische SEO volledig begrijpen en correct kunnen implementeren. iClicks heeft meer dan 10 jaar ervaring met de SEO-technische optimalisatie van meer dan 1.000 websites en behoort binnen dit vakgebied tot de top van Nederland.

placeholder

Hierom kies je voor iClicks

 • Gespecialiseerd en dedicated team met technische SEO-specialisten
 • De meest actuele kennis van het complexe Google algoritme
 • Analyses en onderzoek op basis van eigen tools en datasystemen
 • expert op het gebied van technische SEO
 • Ervaring met SEO-technische optimalisatie van 1.000+ websites
 • Bekend met een grote diversiteit aan CMS-platforms en programmeertalen
 • Complexe technische aanpassingen mogelijk door inhouse webteam

“Het crawl- en indexatieproces van Google is lastig te doorgronden. Binnen SEO-techniek gebruiken we onze jarenlange ervaring en handige tools om het algoritme te begrijpen en jouw website te optimaliseren. ”

- Jorg, Techniek

placeholder

Wij mogen werken voor geweldige klanten

 

placeholder

"Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met iClicks. Ze hebben onze website gemaakt en zorgen voor de SEO."

- Polikliniek de Blaak

placeholder

"Een betrouwbare SEO partner die altijd bereid is om een extra stapje voor je doen!"

- Letsel Verhalen

placeholder

"iClicks is voor Dijk & Van Emmerik een belangrijk partner bij het up to date houden van onze website. Zij helpen met SEO en leveren daarnaast veel adviezen over hoe wij onze content beter over het voetlicht kunnen brengen. De verschillende medewerkers zijn steeds deskundig, snel en weten goed in te spelen op wat ik belangrijk vind. Het enige nadeel voor mij is dat zij hierdoor mij als adviesbureau voor HR nauwelijks nodig hebben."

- Dijk & Van Emmerik

Heman Verhuur

"Wij werken al een aantal jaar samen met iClicks en zijn meer dan tevreden! Met name de snelle respons en we worden goed op de hoogte gehouden van ons SEO en ads campagnes. Een fijn bedrijf om mee samen te werken."

- Heman Horecaverhuur

 • De telefoongids

  4,8

 • De telefoongids

  9,5

 • De telefoongids

  10

 • Gallery 1
 • Gal2

Wat maakt het SEO-technisch optimaliseren van je website zo belangrijk?

Het optimaliseren van websites voor zoekmachines kan grofweg worden ingedeeld in drie vakgebieden: 1) content, 2) linkbuilding en 3) techniek. Deze drie onderdelen bepalen gezamenlijk hoe een website wordt beoordeeld door zoekmachines. De content en de techniek van een website worden onpage rankingfactoren genoemd, omdat deze onderdelen beoordeeld worden op de website zelf. Technische SEO wordt ook wel het fundament van zoekmachine optimalisatie (SEO) genoemd, aangezien grote technische beperkingen ervoor kunnen zorgen dat websites helemaal niet gevonden worden. Als de techniek van een website niet in orde is, dan hebben alle andere SEO-inspanningen ook minder of soms helemaal geen effect.

Onderdelen

"Zoekmachines zoals Google willen gebruikers de beste resultaten tonen. De bots van Google proberen websites daarom te beoordelen op alle elementen die een menselijke bezoeker een goede of een slechte gebruikerservaring geven. Denk hierbij aan de snelheid waarmee pagina’s geladen worden of de gebruiksvriendelijkheid op verschillende apparaten, zoals mobiel, tablet en desktop."

- Jeroen

 

placeholder

Structured data

"Daarnaast kan SEO-technische optimalisatie helpen om zoekmachines te laten begrijpen waar de informatie op je website over gaat. Een handige functionaliteit hiervoor is het toevoegen van structured data. Door het toevoegen van structured data aan de code van je website help je bots van zoekmachines om informatie beter te begrijpen. Wanneer je dit goed implementeert, kun je als beloning waardevolle verrijkingen van je zoekresultaten krijgen in Google, waardoor je extra opvalt in de organische zoekresultaten."

Jorg

placeholder

Gebruikservaring

"Een website moet dus niet alleen SEO-technisch geoptimaliseerd worden voor de bots van zoekmachines, maar vooral vanuit het oogpunt om de beste gebruikerservaring op je website te creëren op alle apparaten."

Bas

placeholder

Onze laatste cases

Benieuwd naar de SEO-technische verbeterpunten van jouw website?

Gebruik onze gratis SEO-websitescan of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze specialisten en bespreek samen de kansen en mogelijkheden om zoekmachine optimalisatie voor jouw website in te zetten.

088 425 4257

Onze laatste nieuwtjes

Freek Van Wijk

Meer weten over technische seo?

Vertel ons wat jij wilt bereiken en we slaan samen de weg in naar online succes. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Diensten die ook interessant voor je kunnen zijn: