Adverteren op YouTube

Breng jouw bedrijf onder je doelgroep gericht in beeld op zowel lokaal als internationaal niveau. Vergroot je naamsbekendheid en genereer nieuwe klanten.

Starten met YouTube advertising

Adverteren op YouTube

YouTube is een dienst van Google en biedt de mogelijkheid aan particulieren en bedrijven om eenvoudig video’s te uploaden en vervolgens te delen op websites, social media platforms en blogs. YouTube is de grootste aanbieder van online video's ter wereld.

Door de inzet van advertenties op YouTube kan je ervoor zorgen dat je video's onder de aandacht komen van potentiële klanten. iClicks is gespecialiseerd in het opzetten van effectieve YouTube campagnes.

Hoe werkt adverteren op YouTube?

Na het opzetten van een YouTube kanaal is het van belang dat je een video maakt die onderscheidend is ten opzichte van je concurrenten. Authenticiteit is hierbij erg belangrijk. Geef bijvoorbeeld een rondleiding door je winkel of bedrijf. Er zijn talloze mogelijkheden hoe je kunt opvallen. Samen met jou brengen we de doelgroep duidelijk in kaart en stellen we een plan op. Doelstellingen die we onder andere kunnen bereiken met het adverteren zijn:

  • Naamsbekendheid van je bedrijf vergroten
  • Meer bezoekers generen naar je website
  • Producten en/of diensten onder de aandacht brengen
  • Offline meer bezoekers trekken naar je bedrijf

De voordelen van het adverteren op YouTube

Een voordeel van het adverteren op YouTube is dat de doelgroep goed gedefinieerd kan worden. Je potentiële klanten kunnen hierdoor in kaart worden gebracht en gesorteerd op basis van bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, locatie, zoekwoorden en interesses. De voordelen van het adverteren op YouTube zijn onder andere:

  • Je betaalt alleen wanneer de doelgroep kijkt
  • Gewenste doelgroep bereiken
  • Hoog bereik onder de specifieke doelgroep
  • Resultaten zijn goed te meten

Wat levert het op voor je bedrijf?

Het grote voordeel is dat YouTube wereldwijd maandelijks door ruim 1 miljard mensen wordt bezocht en in Nederland bezoeken ruim 7 miljoen mensen iedere maand YouTube. Dit betekent dus voor je bedrijf dat het een interessante plek is om in contact te komen met je doelgroep. Dit kan leiden tot meer naamsbekendheid, meer bezoekers op je website en uiteindelijk meer conversie. Doordat je alleen betaalt wanneer mensen de advertentie bekijken adverteer je resultaatgericht.

Advies en ondersteuning op maat

iClicks heeft kennis en ervaring  op het gebied van adverteren op YouTube. Dit betekent dat iClicks de juiste doelgroep bereikt, het resultaat meet en daarop anticipeert. Door onder andere onze ervaring met Google Adwords weten wij welke stappen we moeten nemen voor een doelgerichte YouTube advertentiecampagne.

Diensten die ook interessant voor je kunnen zijn:

Samenwerken met iClicks?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

Don van der Helm

Senior Online Marketing Consultant

Stevan Otting

Online Marketing Consultant