Google Shopping

Binnen het Shopping netwerk van Google krijg je als webshopeigenaar de mogelijkheid om jouw producten te tonen binnen het zoeknetwerk van Google. Hierdoor zien potentiële bezoekers je aanbod in een vroeg stadium van hun customer journey. Een geoptimaliseerde Google Shopping campagne kan dus niet ontbreken in de online marketing strategie voor jouw webshop.

Laat je Google Shopping ads optimaliseren door iClicks

  • Een onboarding en shoppingstrategie afgestemd op jouw doelstellingen
  • Persoonlijk contact met je eigen Google Shopping Specialist
  • Gespecialiseerd in optimalisatie via Channable; we zijn Channable Gold Partner
  • Een ROAS-driven mindset: zoveel mogelijk focus op rendement halen

Wil je jouw aanbod onder de aandacht brengen in de zoekresultaten van Google Shopping?

We komen graag met je in contact hoe wij jouw aanbod onder de aandacht kunnen brengen in de zoekresultaten van Google Shopping. Zet de eerste stap naar meer online succes en vul hieronder je gegevens in om in contact te komen met een online marketing strateeg.

Freek Van Wijk

Verkoop meer met behulp van Google Shopping

Wanneer je advertenties weergeeft in het Google Shopping Netwerk, kun je een groot aantal (potentiële) klanten die op zoek zijn naar jouw producten bereiken. Je advertenties worden vaak helemaal bovenaan in de Google zoekresultaten getoond. Het inzetten van Google Shopping is erg interessant voor iedere webshopeigenaar, doordat de potentiële gebruiker direct jouw product en de prijs ziet. Als het product en de prijs aanspreken, klikt hij op de advertentie en komt in jouw shopomgeving terecht. Geen interactie met de advertentie is nog steeds gratis zichtbaarheid voor jouw shop.

Waarom adverteren met Google Shopping?

  • Presenteer je producten bovenaan in de Google Shopping resultaten en in het Shopping overzicht
  • Mogelijkheid tot gratis productvermeldingen zonder dat je hiervoor betaalt
  • Direct rendement dankzij resultaatgericht adverteren
  • Maak gebruik van de grootste product-/prijsvergelijker van Nederland
Je ontvangt een passende prijs in je Google Ads offerte

Hoe werkt Google Shopping?

Google Shopping werkt in de basis hetzelfde als Google Search. Je betaalt per klik om ervoor te zorgen dat jouw producten worden getoond. Hoe hoger de ingestelde klikprijs, hoe groter de kans dat jouw producten worden getoond ten opzichte van de concurrent.

Het grootste verschil met Google Search is dat je een productfeed nodig hebt en die moet inladen via het Google Merchant Center. Een productfeed is een bestand met daarin een compleet overzicht van de producten die op jouw webshop staan. Belangrijk in deze feed zijn niet alleen de afbeeldingen, titles en het vermelden van prijzen, maar ook of productinformatie Google (SEO-)vriendelijk geschreven is.

Als Channable Gold Partner bevelen wij al onze klanten aan om hun productfeed via Channable te optimaliseren. Hiermee hebben wij als specialist meer controle over jouw feed en kunnen we makkelijker samen resultaat behalen.

“Om de producten van onze klanten op het internet beter zichtbaar te maken, raden we ze altijd aan om Google Shopping toe te voegen aan hun online marketing strategie. Hiermee vergroten we de zichtbaarheid in Google nog meer.”

- Marloes Opsomer [uit dienst], Online Advertising Specialist
Marloes Opsomer [uit dienst]
Maars Living Walls
Passion Without Limits
SokkenDirect.nl
Intershades
TP Evenaar
ZERO2HERO
Start2move

“Vanaf de start is iClicks voor ons de partij die ons en onze manier van werken begrijpt. Het ontwerp voor onze nieuwe website, was direct een schot in de roos. Met een duidelijke online marketing strategie die naadloos aansluit op onze doelstellingen werd de investering binnen een paar maanden al omgezet naar concrete resultaten. Door één op één contact, is het altijd snel schakelen en voelen de specialisten van iClicks echt als een verlengstuk van onze marketing afdeling.”

Irene

iClicks is een professionele en onmisbare partner voor de uitvoering van onze online marketing strategie. Wij waarderen de heldere en snelle communicatie en de flexibiliteit van de organisatie.

Rob - Passionwithoutlimits.com

“iClicks verzorgt sinds 2 jaar de SEA campagnes voor SokkenDirect.nl. Al vanaf het begin is het contact met ons contactpersoon zeer goed, hij is erg betrokken en vaktechnisch echt een specialist. Mede door hem draaien onze campagnes een goede ROAS en groeien wij nog steeds in omzet. ”

Michaël - SokkenDirect.nl

“Wat een top bedrijf! Het betrouwbare team van iClicks staat altijd voor je klaar en groeit met je mee als bedrijf. Klein budget? iClicks denkt met je mee! Toe aan groei? iClicks maakt een plan om op te schalen. De fijne samenwerking tussen ons en iClicks is voornamelijk ontstaan omdat het team van iClicks echt de controle op zich neemt en altijd met goede analyses, aanpassingen en aanbevelingen komt. Verder merk je ook dat de medewerkers ook de laatste trends en updates “ownen”, waardoor je als bedrijf nooit achter de feiten aan loopt. Daarnaast zijn het ook gewoonweg hele fijne mensen, kortom wij zijn alleen maar ontzettend blij met de samenwerking met iClicks.”

Lotte - Intershades.nl

“iClicks heeft onze website gebouwd en regelt al het onderhoud. Wanneer wij een wijziging willen doorvoeren is dit altijd binnen 24 uur geregeld.  Betreffende SEO & SEA doen ze precies wat ze zeggen; eerlijke prijzen voor wat er gevraagd wordt door de klant.”

Maurice - Tandartspraktijkevenaar.nl

“Zwemschool ZERO2HERO is zéér tevreden over iClicks. Wij zijn nu ruim een jaar klant en laten de Adwords campagnes verzorgen. Naast dat de resultaten vele malen beter waren dan verwacht, is ook de communicatie ontzettend goed. Continu worden de campagnes verbeterd om zo een zo hoog mogelijke efficiëntie te bewerkstelligen.”

Marc - Zero2hero.nl

“iClicks verzorgt al enkele jaren naar tevredenheid de SEO en SEA voor Start2move. Ze zijn uitstekend bereikbaar, denken mee en houden ons regelmatig op de hoogte van de resultaten.”

Jelmer - Start2move.nl

Onze laatste cases

Bekijk alle cases

iClicks biedt jou de oplossing!

Het kan een tijdrovend en lastig project zijn om meer rendement uit jouw Google Shopping campagnes te halen. Gelukkig kan iClicks dit gehele proces voor jou realiserenuitvoeren en managen.

Op basis van jouw wensen kan iClicks een Google Shopping campagne op maat maken. Met de speciale targetingmethodes van Google kunnen onze gecertificeerde professionals op verschillende manieren op de juiste plaats en op het juiste moment jouw producten weergeven aan (potentiële) klanten.

Meer weten over Google Shopping? Neem dan direct contact met ons op.

Onze laatste nieuwtjes

Meer weten over Google shopping?

Wij helpen je graag.

Vertel ons wat jij wilt bereiken en we slaan samen de weg in naar online succes. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Diensten die ook interessant voor je kunnen zijn:

Wil je jouw aanbod onder de aandacht brengen in de zoekresultaten van Google Shopping?

We komen graag met je in contact hoe wij jouw aanbod onder de aandacht kunnen brengen in de zoekresultaten van Google Shopping. Zet de eerste stap naar meer online succes en vul hieronder je gegevens in om in contact te komen met een online marketing strateeg.

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..