Zoekmachine optimalisatie

Met zoekmachine optimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, optimaliseer je je website voor je bezoekers en daarmee ook voor Google. In tegenstelling tot het genereren van verkeer via Google Ads, kan organisch zoekverkeer niet worden gekocht. Organisch zoekverkeer moet je verdienen. En daar helpen we je graag mee.

Is iClicks dé SEO-partner voor jou?

  • Een fullservice SEO-afdeling met 40+ SEO-specialisten
  • Ruim 15 jaar ervaring als Google Partner
  • Top-3 online marketing bureau van Nederland (FONK150)
  • Overtuigende resultaten en klantcases in 60+ branches
  • Kennis door data en ervaring: wij optimaliseren momenteel 1.000+ websites
  • Alles in eigen huis: van development, content tot linkbuilding
  • Profiteer nu van een gratis en vrijblijvende SEO-scan van jouw website

Start met het verhogen van je vindbaarheid in Google

We komen graag met je in contact hoe wij je website kunnen optimaliseren om beter vindbaar te worden in Google. Zet de eerste stap naar meer online succes en vul hieronder je gegevens in om een gratis SEO-scan van je website te ontvangen of bel ons direct voor hulp bij al je SEO-vragen.

Dave van der Haar

Meer relevante websitebezoekers met SEO

Heb je behoefte aan hogere posities in Google met je website of webshop? Dit vereist kennis en tijd van specialisten met verschillende disciplines, zoals content, techniek en linkbuilding. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om SEO-werkzaamheden uit te besteden aan experts.  Zo weet je zeker dat de juiste strategie en werkzaamheden worden verricht om de kwaliteit en autoriteit van je domein te versterken.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, heeft als doel om je website beter vindbaar te maken binnen de organische (niet betaalde) zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google.

Door de optimalisatie van je website wordt je website hoger gewaardeerd door zoekmachines en daarmee verdien je hogere posities in bijvoorbeeld Google.

Zoekmachine optimalisatie is een combinatie van onder andere content optimalisatie, linkbuilding en het optimaliseren van de websitetechniek. Hierdoor wordt de relevantie met belangrijke zoekwoorden vergroot en stijgt de autoriteit van je website. Dit zorgt ervoor dat het complexe Google algoritme een hogere kwaliteitsscore toekent aan je website.

Deze hogere kwaliteitsscore heeft tot gevolg dat de posities van jouw website op belangrijke zoekthema’s zullen stijgen en dit resulteert in meer relevante websitebezoekers.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Voor veel van jouw (potentiële) klanten is Google nog steeds het vertrekpunt om te beginnen aan hun customer journey. Waarschijnlijk was je op zoek naar een online marketing bureau in Nederland die zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten aanbiedt en vond je ons via een toppositie in Google voor een relevante zoekterm. Als je online vindbaar wilt zijn, dan is het belangrijk dat je een toppositie in de zoekresultaten van Google weet te bemachtigen op voor jou belangrijke zoekthema’s.

Alle SEO-kennis inhouse

Resultaat boeken met SEO vereist een multidisciplinair team van specialisten. iClicks beschikt over een van de grootste SEO-afdelingen van Nederland die is opgebouwd uit verschillende subafdelingen. Dankzij deze verschillende gespecialiseerde afdelingen kunnen wij voor elke website maatwerk bieden en zowel de strategie als de uitvoering volledig uit handen nemen.

Groeikansen bespreken

Wat is SEO

“SEO is een gecompliceerde mix van content, techniek en linkbuilding. Door deze mix op de juiste manier in te zetten, verbeter je de posities van je website. En hoe hoger je posities, hoe meer websitebezoekers.”

- Bas Meinen, Team Lead Linkbuilding
Bas Meinen

4,8 / 5 op basis van 170 reviews in Google

Intershades
Weber
Polikliniek de Blaak
Letselverhalen.nl
Dijk en van Emmerik
Disseldorp Techniek

“Wat een top bedrijf! Het betrouwbare team van iClicks staat altijd voor je klaar en groeit met je mee als bedrijf. Klein budget? iClicks denkt met je mee! Toe aan groei? iClicks maakt een plan om op te schalen. De fijne samenwerking tussen ons en iClicks is voornamelijk ontstaan omdat het team van iClicks echt de controle op zich neemt en altijd met goede analyses, aanpassingen en aanbevelingen komt. Verder merk je ook dat de medewerkers ook de laatste trends en updates “ownen”, waardoor je als bedrijf nooit achter de feiten aan loopt. Daarnaast zijn het ook gewoonweg hele fijne mensen, kortom wij zijn alleen maar ontzettend blij met de samenwerking met iClicks.”

Lotte - Intershades.nl

“Met de expertise en adviezen van iClicks is onze site SEO geoptimaliseerd waardoor consumenten eenvoudig het antwoord op onze site terug konden vinden. We zagen de organische zoekresultaten flink omhoog gaan en door de pro-actieve houding van de medewerkers kregen we ook de nodige input en tips om zo onze website nog waardevoller te maken voor onze consument.”

Annemarie - Weber.com

Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met iClicks. Ze hebben onze website gemaakt en zorgen voor de SEO.

Stefan - Polinkliniekdeblaak.nl

“Een betrouwbare SEO partner die altijd bereid is om een extra stapje voor je doen!”

Judith - Letselverhalen.nl

“iClicks is voor Dijk & Van Emmerik een belangrijk partner bij het up to date houden van onze website. Zij helpen met SEO en leveren daarnaast veel adviezen over hoe wij onze content beter over het voetlicht kunnen brengen. De verschillende medewerkers zijn steeds deskundig, snel en weten goed in te spelen op wat ik belangrijk vind. Het enige nadeel voor mij is dat zij hierdoor mij als adviesbureau voor HR nauwelijks nodig hebben.”

Floris - Dijkenvanemmerik.nl

“Wanneer je een stap wilt maken met je online marketing raad ik je aan met iClicks contact op te nemen. Wij houden nu meer tijd over voor onze klanten en de online marketing is perfect geregeld.”

Danny - Disseldorptechniek.nl

SEO tip: title tags en meta descriptions schrijven

Gebruik onderstaande tool om te kijken of je geschreven title tag en meta description binnen de maximale lengte in de Google zoekresultaten valt.

Meta titel (title tag)
Website adres (url)
Beoordeling: 10/10 – 93 recensies
Meta beschrijving (meta description)

Het behalen van organische topposities in 2024 is keihard werken

We hoeven je niet uit te leggen dat meer en meer mensen online via Google zoeken naar producten die ze willen kopen en diensten die ze willen afnemen. Als je jouw producten of diensten wilt verkopen op het internet is het dus enorm belangrijk dat je bovenaan in de zoekresultaten van Google staat.

Wist je bijvoorbeeld dat:

90% van de online zoekers alleen op de eerste pagina kijken

75% van de online zoekers alleen naar de eerste 5 resultaten kijken

40% van al het organisch verkeer naar het eerste zoekresultaat gaat

De pijlers van zoekmachine optimalisatie

Content
Linkbuilding
Technische SEO
Google Mijn Bedrijf (lokale SEO)

Content

Onze specialisten op de afdeling Content zijn verantwoordelijk voor het schrijven, opstellen en structureren van onderscheidende en conversieverhogende content. Wij schrijven geen teksten voor Google, maar voor de daadwerkelijke bezoeker van jouw website, waarin we subtiel de accenten verwerken die voor Google van belang zijn. Content moet volgens Google ‘hulpful‘ zijn en daarmee een echte inhoudelijke en informatieve meerwaarde bieden voor de lezer.

Heb je een vraag over content optimalisatie?
Wil je meer weten over het optimaliseren van content? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Linkbuilding

Linkbuilding zorgt ervoor dat jouw website op een natuurlijke manier een sterkere domeinautoriteit opbouwt dan de concurrentie. Door links naar jouw website te verdienen op domeinen die relevant zijn aan jouw website genereren we meer online vermeldingen naar jouw website. Dit is een signaal voor Google dat jouw website de moeite waard is om te bezoeken.

Heb je een vraag over linkbuilding?
Wil je meer weten over linkbuilding? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Technische SEO

Het fundament om te kunnen ranken op de gewenste zoekthema’s wordt zorgvuldig opgezet door de technische SEO-specialisten. Dit team van specialisten is geobsedeerd door de perfecte website-architectuur, schone broncodes en alles wat ervoor zorgt dat Google jouw website foutloos kan lezen en er geen waarde verloren gaat.

Heb je een vraag over technische SEO?
Wil je meer weten over technische SEO? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Google Mijn Bedrijf (lokale SEO)

Geen online zoeker is geholpen met een zoekresultaat van een tandarts die 500 kilometer verderop zit. Dit weet Google als geen ander en daarom is lokale SEO met recht een vak op zich geworden. Het Google Mijn Bedrijf team zorgt ervoor dat Google precies weet waar je zit en dat dit ook geverifieerd wordt door andere betrouwbare bronnen. Voor lokaalgeoriënteerde bedrijven is lokale SEO een absolute must.

Heb je een vraag over Google Mijn Bedrijf?
Wil je meer weten over Google Mijn Bedrijf? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Waar onze zoekmachine specialisten goed in zijn

De concurrentie voor het beste plekje in de organische zoekresultaten is vaak erg hoog. Gelukkig is dit een strijd die onze SEO-specialisten maar al te graag voor je aangaan.

Onderscheidende SEO-analyses dankzij algortimekennis

De perfecte SEO-strategie begint bij grondige analyses. Uit onze database van honderden klanten analyseren en onderzoeken we wekelijks het zoekmachinegedrag van tienduizenden verschillende zoekthema’s en websites. Al deze kennis verzamelen we in een SEO-scan waar we al onze klanten mee analyseren. Op basis van deze analyse wordt een concreet actieplan opgesteld waarmee we de online vindbaarheid van jouw website zo groot mogelijk kunnen maken.

Eigen team: techniek, content en linkbuilding in-house

Dankzij onze gespecialiseerde SEO-afdelingen kunnen wij je website volledig optimaliseren op het gebied van techniek, content en linkprofiel. Door middel van technische optimalisatie en de content optimalisatie leggen we het fundament met je website om te kunnen ranken op de belangrijkste zoekthema’s. Door middel van social media, bloggen en het versterken van het linkprofiel van je website verhogen we de online zichtbaarheid van je website voor bezoekers en Google.

Duurzame SEO-strategie voor de langere termijn

Kiezen voor zoekmachine optimalisatie bij iClicks betekent kiezen voor een duurzame en lange termijn strategie. Wij geloven niet in snelle SEO-trucjes waarmee tijdelijke snelle resultaten worden behaald op onnatuurlijke wijze. Met de SEO-strategie van iClicks ben je verzekerd van de beste langdurige SEO-resultaten zonder het gevaar te lopen om een penalty van Google te krijgen. SEO is een continu proces en het SEO-resultaat dat wij behalen met je website zal je bedrijf online ook echt verder helpen.

Onze laatste cases

Bekijk alle cases

Waarom je website in 2024 zoekmachine optimalisatie nodig heeft

Het algoritme van Google beoordeelt je website op meer dan 200 factoren. Op basis van deze rankingfactoren rangschikt Google je website binnen de zoekresultaten. Wat voor product of dienst je ook wilt verkopen via je website, je hebt zoekmachine optimalisatie nodig om online optimaal resultaat te kunnen behalen. Onze SEO Specialisten optimaliseren zowel lokale, landelijke als internationale zoekwoorden. We geloven niet in gestandaardiseerde SEO- en linkbuilding pakketten.

Om succesvol te zijn in zoekmachine optimalisatie moet je altijd voorop blijven lopen en is kennis van doorslaggevend belang om concurrenten te slim af te kunnen zijn. Wanneer je zoekmachine optimalisatie bedrijft maar niet precies weet wat je doet, is de kans groot dat je meer schade aanricht dan dat het goed doet. Je moet weten wat de spelregels van Google zijn en hoe je deze spelregels om moet zetten in een concreet zoekmachine optimalisatietraject.

Onze laatste nieuwtjes

Opvallen in de SERP met structured data

De zoekresultaten van Google kunnen worden voorzien van aanvullende informatie. Door middel van geoptimaliseerde structured data verrijken we de zoekresultaten van je website en dit helpt om je website extra op te laten vallen. Opvallende zoekresultaten van jouw website kunnen zorgen voor meer clicks naar jouw website en dragen op deze manier indirect bij aan een hogere conversie. Lees hier meer over technische SEO-optimalisatie.

Wat kan ik verwachten wanneer ik start met SEO optimalisatie?

Wanneer de voorgestelde optimalisatiestrategie met jou is afgestemd, zal één van onze SEO-specialisten contact met je opnemen om het plan van aanpak met je door te spreken. Vervolgens zullen wij je website zowel onsite als offsite doorlopend optimaliseren. Je wordt structureel op de hoogte gehouden via vaste contactmomenten en online rapportages en een realtime dashboard.

Onsite houdt in dat we de website analyseren en optimaliseren op leesbaarheid, content en technische structuur. De offsite werkzaamheden zullen vooral betrekking hebben op het populairder en beter zichtbaar maken van je website op het internet door middel van linkbuilding, bloggen en online presence.

Gedurende de zoekmachine optimalisatie word je structureel op de hoogte gehouden van de verrichte werkzaamheden, de planning en de behaalde resultaten door je eigen Projectmanager.

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachineoptimalisatie (SEO) en waarom is het belangrijk?

Hoe werken zoekmachines zoals Google?

Wat zijn de belangrijkste factoren van SEO?

Hoe meet je het succes van SEO?

Wat zijn de meest voorkomende SEO-fouten die je moet vermijden?

Hoe kies je de juiste zoekwoorden voor je SEO-strategie?

Wat is het verschil tussen white hat en black hat SEO?

Hoe beïnvloeden sociale media SEO?

Wat zijn de voordelen van lokale SEO?

Hoe blijf je up-to-date over de laatste SEO trends en ontwikkelingen?

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Wij helpen je graag.

Vertel ons wat jij wilt bereiken en we slaan samen de weg in naar online succes. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij zorgen dat je website optimaal vindbaar wordt in Google

Zet de eerste stap naar meer online succes en vul hieronder je gegevens in om vrijblijvend in contact te komen met een online marketing strateeg.

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..