info@iclicks.nl
088 425 4257
placeholder

Linkbuilding

Linkbuilding is het plaatsen van sterke backlinks naar je website. Door deze sterke links waarderen zoekmachines zoals Google je website beter en zul je beter zichtbaar zijn in de organische zoekresultaten. Onze specialisten weten precies hoe ze jouw website kunnen voorzien van een ijzersterk linkprofiel. We plaatsen relevante links zowel binnen als buiten ons eigen netwerk.

Waarom je linkprofiel laten optimaliseren door iClicks?

 • Alleen relevante kwaliteitslinks met hoge waarde in tools als MOZ en Majestic
 • Een eigen Linkbuilding Specialist voor jouw SEO-campagne
 • Volledige transparantie in de geplaatste links
 • Artikellinks voor extra hoge relevantie
 • Unieke samenwerking en zekerheid op linkplaatsing

Wil je jouw website versterken met relevante links?

Met een ijzersterk linkprofiel verhoog je jouw domeinautoriteit en daarmee versterk je je positie in zoekmachines. Linkbuilding is dus een essentieel onderdeel van elke online marketing strategie. Vertel ons meer over wie je bent, wat je doet en wat je doelstellingen zijn. Samen met jou stellen we een online marketing plan op en bepalen we de rol van linkbuilding om jouw doelen te behalen. Vul hieronder je gegevens in om in contact te komen met een linkbuildingspecialist.

Een ijzersterk linkprofiel

Linkbuilding is een essentieel onderdeel binnen elke online marketing strategie. Om hoge posities in Google te kunnen realiseren, is het noodzakelijk om waardevolle, betrouwbare en relevante linkvermeldingen naar jouw website te creëren.

Linkbuilding in begrijpelijke taal

Linkbuilding in begrijpelijke taal

Zodra je meer gaat lezen over linkbuilding, zul je merken dat er veel gebruik wordt gemaakt van technische termen en jargon. Bij iClicks gaan we voor online marketing in begrijpelijke taal en leggen we alles duidelijk aan onze klanten uit.

Toch is er een aantal uitgangspunten die je moet kennen om de essentie van linkbuilding te kunnen begrijpen. Zo streeft Google naar een natuurlijk en schoon linkprofiel. Idealiter bestaat het linkprofiel van een website uitsluitend uit natuurlijk verkregen links die je zelf verdiend hebt.

Hoe werkt linkbuilding?

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding stamt af van een van de eerste onderdelen van het Google algoritme dat al in 1998 is ontwikkeld door Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, namelijk: PageRank.

PageRank was een methode om webpagina’s in te delen op basis van relevantie. Het principe is gebaseerd op een bekende werkwijze binnen de wetenschappelijke literatuur.

We plaatsen uitsluitend relevante links voor jouw website

We plaatsen uitsluitend relevante links voor jouw website

Gerenommeerde wetenschappelijke artikelen worden regelmatig geciteerd of genoemd in blogs en andere berichten over het onderwerp. Hoe vaker een artikel benoemd wordt in andere relevante artikelen, hoe meer waarde er aan een artikel gehecht wordt. Volgens dit principe krijgt een webpagina dus een hogere PageRank zodra er relevante links op andere websites naar geplaatst worden.

“Een website heeft autoriteit nodig om serieus genomen te worden in een zoekmachine. Die autoriteit bouw je op met linkbuilding. We plaatsen relevante en sterke backlinks om jouw website beter vindbaar te maken. Hiermee dragen we bij aan jouw online succes.”

- Rik, Linkbuilding

Laurien

Wij mogen werken voor geweldige klanten

 

Letselverhalen

"Een betrouwbare SEO partner die altijd bereid is om een extra stapje voor je doen!"

- Letsel Verhalen

Polikliniek de Blaak

"Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met iClicks. Ze hebben onze website gemaakt en zorgen voor de SEO."

- Polikliniek de Blaak

placeholder

"Wij werken al een aantal jaar samen met iClicks en zijn meer dan tevreden! Met name de snelle respons en we worden goed op de hoogte gehouden van ons SEO en ads campagnes. Een fijn bedrijf om mee samen te werken."

- Heman Horecaverhuur

Dijk & Van Emmerik

"iClicks is voor Dijk & Van Emmerik een belangrijk partner bij het up to date houden van onze website. Zij helpen met SEO en leveren daarnaast veel adviezen over hoe wij onze content beter over het voetlicht kunnen brengen. De verschillende medewerkers zijn steeds deskundig, snel en weten goed in te spelen op wat ik belangrijk vind. Het enige nadeel voor mij is dat zij hierdoor mij als adviesbureau voor HR nauwelijks nodig hebben."

- Dijk & Van Emmerik

 • De telefoongids

  4,8

 • De telefoongids

  9,5

 • De telefoongids

  10

 • Gallery 1
 • Gal2

Linkbuilding anno nu

In ruim 20 jaar hebben het Google algoritme en de werking van PageRank zich enorm ontwikkeld: van een basissysteem gebaseerd op een eenvoudige mathematische formule, naar een zeer complex algoritme dat rekening houdt met honderden factoren om de domein- en paginawaarden van websites te kunnen beoordelen.

Linkbuilding

Vanuit dit complexe algoritme is een zeer gespecialiseerd vakgebied ontstaan: linkbuilding. Er zijn veel partijen in Nederland die linkbuilding aanbieden, maar er zijn weinig partijen die precies weten hoe het algoritme werkt en hoe je maximaal rendement uit linkbuilding haalt. Een linkje is immers snel geplaatst, maar zonder de juiste kennis en ervaring kan linkbuilding zelfs schadelijke gevolgen hebben voor de vindbaarheid van je website. Daarbij moet je altijd alert zijn op linkspam. Dit zijn linkjes op bijvoorbeeld gokwebsites die onrechtmatig naar jouw website verwijzen. Gelukkig hebben wij de tools om linkspam direct op te sporen te kunnen verwijderen.

Unieke formule

iClicks heeft meer dan 10 jaar ervaring met linkbuilding en mag zich met recht dé linkbuildingspecialist van Nederland noemen:

 • Gespecialiseerd en dedicated linkbuildingteam
 • Ruime kennis en ervaring met het complexe Google algoritme
 • Beschikking tot een enorm netwerk aan websites en relaties
 • Specialisaties op ieder brancheniveau: van automotive tot de zorg
 • Linkbuilding volgens de laatste technieken
 • Custom ontwikkelde linkbuildingtools en datasystemen
 • Expert op het gebied van in-content linkbuilding
 • Partner van gerenommeerde linkbuildingsoftware

Wat maakt linkbuilding zo belangrijk?

Het optimaliseren van websites voor zoekmachines kan grofweg worden ingedeeld in drie vakgebieden: 1) content, 2) linkbuilding en 3) techniek. Deze drie onderdelen bepalen gezamenlijk hoe een website wordt beoordeeld door zoekmachines. De content en de techniek van een website worden onpage rankingfactoren genoemd, omdat deze onderdelen op de website zelf beoordeeld worden. Linkbuilding wordt daarentegen een offpage rankingfactor genoemd, aangezien deze waarde wordt bepaald op basis van links op externe websites. Linkbuilding is dus enorm belangrijk voor websites omdat het een van de drie kernelementen is van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Onze laatste cases

Een schoon en natuurlijk linkprofiel

Een betrouwbare website met waardevolle content ontvangt vanzelf links van andere websites, zo luidt het devies van Google. Hoewel dit natuurlijk waar is, leert onze ervaring dat dit helaas niet opgaat voor elke website in iedere branche. Zeker websites van bedrijven in het mkb zullen keihard hun best moeten doen om links te verdienen. Dit kost niet alleen een hoop tijd en energie, maar ook de nodige kennis en tools. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om hun linkbuilding uit te besteden aan de specialisten van iClicks.

Onze laatste nieuwtjes

We gebruiken verschillende softwaretools

We gebruiken verschillende softwaretools

De linkbuildingspecialisten van iClicks streven er met linkbuilding naar om een zo natuurlijk en schoon mogelijk linkprofiel op te bouwen. Dit betekent dat de links voldoen aan het door Google geïntroduceerde E.A.T.-principe, dat staat voor Expertise (Kennis), Authoritativeness (Autoriteit) en Trustworthiness (Betrouwbaarheid). Er zijn, naast onze eigen kennis en ervaring, verschillende softwaretools en statistieken die Linkbuilding Specialisten gebruiken om te bepalen in hoeverre websites aan deze eisen voldoen. Zo kijkt een Linkbuilding Specialist voordat er een linkvermelding geplaatst wordt onder andere naar de volgende elementen:

placeholder

We kijken bij linkbuilding naar:

 • Welke domeinwaarde heeft de website waar de link op wordt geplaatst?
 • Welke paginawaarde heeft de pagina van de website waar de link op wordt geplaatst?
 • Welke anchortekst (linktekst) wordt gebruikt in de linkvermeldingen?
 • Welke content staat er rond de link die wordt geplaatst?
 • Is de website relevant en betrouwbaar binnen de branche?
 • Zijn de geplaatste links te indexeren door zoekmachines zoals Google?
 • Naar welke pagina moet de link worden geplaatst?

Zoals je hebt kunnen lezen, is er een hoop veranderd in de ruim 20 jaar van PageRank naar linkbuilding anno nu. Het zal je daarom niet verbazen dat we adviseren om linkbuilding over te laten aan de experts van iClicks.

Martijn Zondervan

Meer weten over linkbuilding?

Vertel ons wat jij wilt bereiken en we slaan samen de weg in naar online succes. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Diensten die ook interessant voor je kunnen zijn: