Linkbuilding

Linkbuilding is het plaatsen van sterke backlinks naar je website. Door deze sterke links waarderen zoekmachines zoals Google je website beter en zul je beter zichtbaar zijn in de organische zoekresultaten. Onze specialisten weten precies hoe ze jouw website kunnen voorzien van een ijzersterk linkprofiel. We plaatsen relevante links zowel binnen als buiten ons eigen netwerk.

Waarom je linkprofiel laten optimaliseren door iClicks?

 • Alleen relevante kwaliteitslinks met hoge waarde in tools als MOZ en Majestic
 • Een eigen Linkbuilding Specialist voor jouw SEO-campagne
 • Volledige transparantie in de geplaatste links
 • Artikellinks voor extra hoge relevantie
 • Unieke samenwerking en zekerheid op linkplaatsing

Wil je weten hoe wij jouw domeinautoriteit kunnen versterken?

We komen graag met je in contact hoe wij je de domeinautoriteit van jouw website kunnen versterken. Zet de eerste stap naar meer online succes en vul hieronder je gegevens in om in contact te komen met een online marketing strateeg.

Freek Van Wijk

Een ijzersterk linkprofiel

Linkbuilding is een essentieel onderdeel binnen elke online marketing strategie. Om hoge posities in Google te kunnen realiseren, is het noodzakelijk om waardevollebetrouwbare en relevante linkvermeldingen naar jouw website te creëren.

Linkbuilding in begrijpelijke taal

Zodra je meer gaat lezen over linkbuilding, zul je merken dat er veel gebruik wordt gemaakt van technische termen en jargon. Bij iClicks gaan we voor online marketing in begrijpelijke taal en leggen we alles duidelijk aan onze klanten uit.

Toch is er een aantal uitgangspunten die je moet kennen om de essentie van linkbuilding te kunnen begrijpen. Zo streeft Google naar een natuurlijk en schoon linkprofiel. Idealiter bestaat het linkprofiel van een website uitsluitend uit natuurlijk verkregen links die je zelf verdiend hebt.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding stamt af van een van de eerste onderdelen van het Google algoritme dat al in 1998 is ontwikkeld door Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, namelijk: PageRank.

PageRank was een methode om webpagina’s in te delen op basis van relevantie. Het principe is gebaseerd op een bekende werkwijze binnen de wetenschappelijke literatuur.

Foto SEO

We plaatsen uitsluitend relevante links voor jouw website

Gerenommeerde wetenschappelijke artikelen worden regelmatig geciteerd of genoemd in blogs en andere berichten over het onderwerp. Hoe vaker een artikel benoemd wordt in andere relevante artikelen, hoe meer waarde er aan een artikel gehecht wordt. Volgens dit principe krijgt een webpagina dus een hogere PageRank zodra er relevante links op andere websites naar geplaatst worden.

“Een website heeft autoriteit nodig om serieus genomen te worden in een zoekmachine.”

- Rik Van Beek, SEO Specialist
Rik Van Beek
Weber
Passion Without Limits
Intershades
Polikliniek de Blaak
Letselverhalen.nl
Dijk en van Emmerik
Héman Horecaverhuur
Start2move

“Met de expertise en adviezen van iClicks is onze site SEO geoptimaliseerd waardoor consumenten eenvoudig het antwoord op onze site terug konden vinden. We zagen de organische zoekresultaten flink omhoog gaan en door de pro-actieve houding van de medewerkers kregen we ook de nodige input en tips om zo onze website nog waardevoller te maken voor onze consument.”

Annemarie - Weber.com

iClicks is een professionele en onmisbare partner voor de uitvoering van onze online marketing strategie. Wij waarderen de heldere en snelle communicatie en de flexibiliteit van de organisatie.

Rob - Passionwithoutlimits.com

“Wat een top bedrijf! Het betrouwbare team van iClicks staat altijd voor je klaar en groeit met je mee als bedrijf. Klein budget? iClicks denkt met je mee! Toe aan groei? iClicks maakt een plan om op te schalen. De fijne samenwerking tussen ons en iClicks is voornamelijk ontstaan omdat het team van iClicks echt de controle op zich neemt en altijd met goede analyses, aanpassingen en aanbevelingen komt. Verder merk je ook dat de medewerkers ook de laatste trends en updates “ownen”, waardoor je als bedrijf nooit achter de feiten aan loopt. Daarnaast zijn het ook gewoonweg hele fijne mensen, kortom wij zijn alleen maar ontzettend blij met de samenwerking met iClicks.”

Lotte - Intershades.nl

Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met iClicks. Ze hebben onze website gemaakt en zorgen voor de SEO.

Stefan - Polinkliniekdeblaak.nl

“Een betrouwbare SEO partner die altijd bereid is om een extra stapje voor je doen!”

Judith - Letselverhalen.nl

“iClicks is voor Dijk & Van Emmerik een belangrijk partner bij het up to date houden van onze website. Zij helpen met SEO en leveren daarnaast veel adviezen over hoe wij onze content beter over het voetlicht kunnen brengen. De verschillende medewerkers zijn steeds deskundig, snel en weten goed in te spelen op wat ik belangrijk vind. Het enige nadeel voor mij is dat zij hierdoor mij als adviesbureau voor HR nauwelijks nodig hebben.”

Floris - Dijkenvanemmerik.nl

“Wij werken al een aantal jaar samen met iClicks en zijn meer dan tevreden! Met name de snelle respons en we worden goed op de hoogte gehouden van ons SEO en ads campagnes. Een fijn bedrijf om mee samen te werken.”

Héman Horecaverhuur

“iClicks verzorgt al enkele jaren naar tevredenheid de SEO en SEA voor Start2move. Ze zijn uitstekend bereikbaar, denken mee en houden ons regelmatig op de hoogte van de resultaten.”

Jelmer - Start2move.nl

Linkbuilding anno nu

In ruim 20 jaar hebben het Google algoritme en de werking van PageRank zich enorm ontwikkeld: van een basissysteem gebaseerd op een eenvoudige mathematische formule, naar een zeer complex algoritme dat rekening houdt met honderden factoren om de domein- en paginawaarden van websites te kunnen beoordelen.

Linkbuilding
Unieke formule

Linkbuilding

Vanuit dit complexe algoritme is een zeer gespecialiseerd vakgebied ontstaan: linkbuilding. Er zijn veel partijen in Nederland die linkbuilding aanbieden, maar er zijn weinig partijen die precies weten hoe het algoritme werkt en hoe je maximaal rendement uit linkbuilding haalt. Een linkje is immers snel geplaatst, maar zonder de juiste kennis en ervaring kan linkbuilding zelfs schadelijke gevolgen hebben voor de vindbaarheid van je website. Daarbij moet je altijd alert zijn op linkspam. Dit zijn linkjes op bijvoorbeeld gokwebsites die onrechtmatig naar jouw website verwijzen. Gelukkig hebben wij de tools om linkspam direct op te sporen te kunnen verwijderen.

Unieke formule

iClicks heeft meer dan 10 jaar ervaring met linkbuilding en mag zich met recht dé linkbuildingspecialist van Nederland noemen:

 • Gespecialiseerd en dedicated linkbuildingteam
 • Ruime kennis en ervaring met het complexe Google algoritme
 • Beschikking tot een enorm netwerk aan websites en relaties
 • Specialisaties op ieder brancheniveau: van automotive tot de zorg
 • Linkbuilding volgens de laatste technieken
 • Custom ontwikkelde linkbuildingtools en datasystemen
 • Expert op het gebied van in-content linkbuilding
 • Partner van gerenommeerde linkbuildingsoftware

Wat maakt linkbuilding zo belangrijk?

Het optimaliseren van websites voor zoekmachines kan grofweg worden ingedeeld in drie vakgebieden: 1) content, 2) linkbuilding en 3) techniek. Deze drie onderdelen bepalen gezamenlijk hoe een website wordt beoordeeld door zoekmachines. De content en de techniek van een website worden onpage rankingfactoren genoemd, omdat deze onderdelen op de website zelf beoordeeld worden. Linkbuilding wordt daarentegen een offpage rankingfactor genoemd, aangezien deze waarde wordt bepaald op basis van links op externe websites. Linkbuilding is dus enorm belangrijk voor websites omdat het een van de drie kernelementen is van  zoekmachine optimalisatie (SEO).

Strategieën

 • Waardevolle en deelbare content creëren
 • Gebruikmaken van bestaande relaties en leveranciers
 • (Gast)bloggen en content extern beschikbaar stellen
 • Inzetten van het exclusieve netwerk van iClicks
 • Advertorials en advertentieruimte inkopen
 • Win-winsituaties creëren met andere partijen

Maatwerk

Een effectieve linkbuildingstrategie vereist echter maatwerk, zodat er op basis van jouw unieke business case concurrentievoordeel kan worden ontdekt. Dit voordeel kan vervolgens ingezet worden om ook op het gebied van linkbuilding onderscheidend te zijn ten opzichte van je concurrenten.

Mogelijkheden

Benieuwd naar wat linkbuilding kan doen voor jouw website of wil je gewoon eens sparren over de meest effectieve linkbuildingstrategie voor jouw website? Neem contact op met een van onze linkbuildingexperts. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Onze laatste cases

Bekijk alle cases

Een schoon en natuurlijk linkprofiel

Een betrouwbare website met waardevolle content ontvangt vanzelf links van andere websites, zo luidt het devies van Google. Hoewel dit natuurlijk waar is, leert onze ervaring dat dit helaas niet opgaat voor elke website in iedere branche. Zeker websites van bedrijven in het mkb zullen keihard hun best moeten doen om links te verdienen. Dit kost niet alleen een hoop tijd en energie, maar ook de nodige kennis en tools. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om hun linkbuilding uit te besteden aan de specialisten van iClicks.

Onze laatste nieuwtjes

We gebruiken verschillende softwaretools

De linkbuildingspecialisten van iClicks streven er met linkbuilding naar om een zo natuurlijk en schoon mogelijk linkprofiel op te bouwen. Dit betekent dat de links voldoen aan het door Google geïntroduceerde E.A.T.-principe, dat staat voor Expertise (Kennis), Authoritativeness (Autoriteit) en Trustworthiness (Betrouwbaarheid). Er zijn, naast onze eigen kennis en ervaring, verschillende softwaretools en statistieken die Linkbuilding Specialisten gebruiken om te bepalen in hoeverre websites aan deze eisen voldoen. Zo kijkt een Linkbuilding Specialist voordat er een linkvermelding geplaatst wordt onder andere naar de volgende elementen:

Je ontvangt een passende prijs in je Google Ads offerte

We kijken bij linkbuilding naar:

 • Welke domeinwaarde heeft de website waar de link op wordt geplaatst?
 • Welke paginawaarde heeft de pagina van de website waar de link op wordt geplaatst?
 • Welke anchortekst (linktekst) wordt gebruikt in de linkvermeldingen?
 • Welke content staat er rond de link die wordt geplaatst?
 • Is de website relevant en betrouwbaar binnen de branche?
 • Zijn de geplaatste links te indexeren door zoekmachines zoals Google?
 • Naar welke pagina moet de link worden geplaatst?

Zoals je hebt kunnen lezen, is er een hoop veranderd in de ruim 20 jaar van PageRank naar linkbuilding anno nu. Het zal je daarom niet verbazen dat we adviseren om linkbuilding over te laten aan de experts van iClicks.

Zo helpen we jou

Meer weten over linkbuilding?

Wij helpen je graag.

Vertel ons wat jij wilt bereiken en we slaan samen de weg in naar online succes. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Diensten die ook interessant voor je kunnen zijn:

Wil je weten hoe wij jouw domeinautoriteit kunnen versterken?

We komen graag met je in contact hoe wij je de domeinautoriteit van jouw website kunnen versterken. Zet de eerste stap naar meer online succes en vul hieronder je gegevens in om in contact te komen met een online marketing strateeg.

  We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..