SEO

SEO is de afkorting van search engine optimization (zoekmachine optimalisatie). Door middel van SEO verbeter je de posities van jouw website in de organische resultaten van zoekmachines. Uiteindelijk zullen meer bezoekers je website weten te vinden. Want hoe hoger je staat in de resultaten van bijvoorbeeld Google, hoe groter de kans dat mensen jouw website bezoeken.

Waarom kiezen voor SEO?

  • Grotere online zichtbaarheid van jouw onderneming
  • Je trekt meer relevante bezoekers naar jouw website
  • Met SEO behaal je duurzame resultaten
  • Je bent niet afhankelijk van betaalde kanalen
  • SEO draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website

Ontdek wat SEO voor jou kan betekenen

Wil je meer te weten komen over SEO? En ontdekken hoe je SEO kunt inzetten om jouw onderneming te laten groeien? Vul hieronder je gegevens in en kom erachter wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen.

Freek Van Wijk

Wat is SEO?

SEO, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, wordt gebruikt om websites beter vindbaar te maken in de organische resultaten van zoekmachines. Dit zijn de resultaten waar je niet voor betaalt en die onder de betaalde resultaten (advertenties) staan. Omdat Google verreweg de meestgebruikte zoekmachine is, draait SEO in de praktijk eigenlijk altijd om het optimaliseren van je website voor Google.

Hoe werkt SEO?

SEO omvat alle verschillende activiteiten die je uitvoert om je website organisch beter vindbaar te maken in de zoekmachines. Dit is een combinatie van content optimalisatie, linkbuilding en het optimaliseren van de techniek van je website.

Door deze verschillende onderdelen op de juiste manier in te zetten, vergroot je de relevantie van je website voor belangrijke zoekwoorden. Daarnaast zorg je ervoor dat Google jouw website zo goed mogelijk kan lezen en beoordelen.

Dit alles samen zorgt ervoor dat het Google algoritme een hogere kwaliteitsscore toekent aan je website. Een hoge kwaliteitsscore heeft tot gevolg dat de posities van jouw website op belangrijke zoekwoorden stijgen én dat bezoekers jouw website beter kunnen vinden.

Wat is SEO

SEO is een gecompliceerde mix van content, techniek en linkbuilding. Door deze mix op de juiste manier in te zetten, verbeter je de posities van je website. En hoe hoger je posities, hoe meer websitebezoekers.

- Alyssa Van Huizen, SEO Specialist
Alyssa Van Huizen

Het behalen van organische topposities is keihard werken

We hoeven je niet uit te leggen dat meer en meer mensen online via Google zoeken naar producten die ze willen kopen en diensten die ze willen afnemen. Als je jouw producten of diensten wilt verkopen op het internet is het dus enorm belangrijk dat je bovenaan in de zoekresultaten van Google staat.

Wist je bijvoorbeeld dat:

90% van de online zoekers alleen op de eerste pagina kijken

75% van de online zoekers alleen naar de eerste 5 resultaten kijken

40% van al het organisch verkeer naar het eerste zoekresultaat gaat

De pijlers van SEO

SEO Content
Linkbuilding
Technische SEO
Google Mijn Bedrijf (lokale SEO)

SEO Content

Content optimalisatie is een doorlopend proces dat zich richt op het creëren en verbeteren van de content op je website. Goede SEO content is relevant, onderscheidend en conversieverhogend. Niet gemaakt voor Google, maar voor de websitebezoeker.

Om sterke SEO content te maken, is uitgebreid onderzoek nodig. Zo doe je zoekwoordonderzoek, kijk je naar de concurrentie en bepaal je de doelgroep van je website. Wanneer je dit allemaal helder hebt, kun je aan de slag met het creëren van de content.

Linkbuilding

Door middel van linkbuilding zorg je ervoor dat jouw website op een natuurlijke manier een hogere domeinautoriteit opbouwt. Dit doe je door het verkrijgen van relevante links op andere websites naar jouw site. Als je veel online vermeldingen hebt, is dit een signaal voor Google dat jouw website de moeite waard is om te bezoeken.

Als je aan de slag gaat met linkbuilding, is het belangrijk om alleen vermeldingen te realiseren op betrouwbare en relevante websites. Wanneer je hier niet voldoende rekening mee houdt, kunnen de vermeldingen juist schadelijk zijn en een negatieve invloed hebben op jouw organische posities.

Technische SEO

Technische SEO is niet heel zichtbaar, maar wel ontzettend belangrijk voor de organische vindbaarheid van je website. Technische SEO heeft alles te maken met onder andere een optimale website-architectuurschone broncodes en een goede laadsnelheid. 

oor de techniek van je website te optimaliseren, zorg je ervoor dat Google jouw website foutloos kan lezen en er geen waarde verloren gaat. Als je website technisch helemaal op orde is, verbeter je ook de gebruikerservaring van websitebezoekers. En ook dat is cruciaal voor hoge posities in zoekmachines.

Google Mijn Bedrijf (lokale SEO)

Heb jij een lokaal georiënteerd bedrijf? Dan is het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf account een must. Deze zoekresultaten worden in de meeste gevallen direct onder de advertenties en boven de organische zoekresultaten getoond. Dit is een belangrijke plek waar veel conversies plaatsvinden.

Je GMB-profiel optimaliseren doe je onder andere door alle bedrijfsgegevens in te vullen en door foto’s en openingstijden toe te voegen. Ook kun je aangeven welke producten of diensten je aanbiedt en is er ruimte om tijdelijke acties te laten zien. Daarnaast spelen (positieve) reviews een belangrijke rol.

Je SEO uitbesteden bij iClicks

Om succesvol te zijn in SEO en op te vallen tussen de concurrenten, moet je je website constant blijven ontwikkelen. Dit kost veel tijd én vraagt veel kennis van complexe zaken. Als je SEO zelf uitvoert, maar niet precies weet wat je doet, is de kans zelfs groot dat je schade aanricht. Zit jij er daarom aan te denken om je SEO uit te besteden? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te bespreken hoe we jouw onderneming (online) kunnen laten groeien.

Onderscheidende strategieën door uitgebreide ervaring en kennis

Onze SEO Specialisten verzorgen de SEO van 1.000+ websites. Uit deze gigantische database van websites analyseren we wekelijks de resultaten van tienduizenden zoekwoorden. Hierdoor zijn we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO. We maken onze strategieën dus altijd op basis van de meest recente inzichten.

Eigen team: techniek, content en linkbuilding inhouse

Bij iClicks hebben we een SEO afdeling met meer dan 40 specialisten. Dit team bestaat onder andere uit allround SEO Specialisten. Maar we hebben ook voor ieder apart SEO onderdeel een afdeling met specialistische kennis en ervaring. Hierdoor kunnen we je website volledig optimaliseren op het gebied van content, techniek en linkbuilding.

Fullservice online marketing bureau

SEO werkt het beste wanneer het goed is afgestemd op de rest van je online marketing. iClicks is een fullservice online marketing bureau. We hebben kennis van alle aspecten van online marketing en zijn in staat om precies de juiste mix te bepalen voor jouw bedrijf en ambities. We maken op basis van jouw wensen een full funnel online marketing groeiplan op maat.

Meer weten over SEO?

Wij helpen je graag.

Vertel ons wat jij wilt bereiken en we slaan samen de weg in naar online succes. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontdek wat SEO voor jou kan betekenen

Wil je meer te weten komen over SEO? En ontdekken hoe je SEO kunt inzetten om jouw onderneming te laten groeien? Vul hieronder je gegevens in en kom erachter wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen.

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..