Verzamel meer inzicht in het volledige pad van klanten met conversies bijhouden en zoektrechters voor meerdere accounts

Logo iClicks in het zwart

Het pad dat online klanten afleggen, loopt tegenwoordig heel anders dan vroeger. Mensen reageren tijdens dit pad op verschillende advertenties. Zo zoeken ze misschien ’s morgens thuis naar uw product en voeren ze later op kantoor een specifiekere zoekopdracht uit.

Voor adverteerders maakt dit het meten van conversies tot een complex proces. Het is belangrijk een volledig beeld van het pad van klanten richting een aankoop te krijgen om te bepalen welke zoekwoorden en advertenties de meeste conversies genereren.

De komende maanden lanceren we allerlei nieuwe functies om u een beter beeld te geven van uw conversies, het pad van klanten naar een aankoop en het rendement op uw advertentie-uitgaven (ROAS). Boven aan onze lijst met nieuwe functies staan conversies bijhouden voor meerdere accounts en zoektrechters voor meerdere accounts.

Conversies bijhouden voor meerdere accounts
Als u meerdere AdWords-accounts beheert voor uw bedrijf, weet u hoeveel werk het is om meerdere tags te implementeren (één voor elk AdWords-account) en om conversierapporten uit andere tools samen te voegen in AdWords. Met Conversies bijhouden voor meerdere accounts kunt u nu de conversies voor al uw accounts meten met één tag en eenvoudige configuratie.

Met Conversies bijhouden voor meerdere accounts kunt u:

  • Snel en gemakkelijk tags toevoegen aan uw site. U genereert één codefragment dat u gebruikt voor al uw accounts. Op deze manier kunt u sneller en gemakkelijker tags toevoegen aan uw site en bovendien de laadtijd van de site verbeteren.
  • Nauwkeurigere conversierapporten ontvangen. Omdat u maar één tag toevoegt, wordt een conversie ook maar één keer geteld voor uw accounts. Met de tag voor meerdere accounts kunt u ondersteunende conversies bekijken voor alle AdWords-klikken die tot een conversie leiden, niet alleen de klikken binnen één account. Dit kan u een totaalbeeld van uw advertenties geven en meer inzicht bieden in hoe zoekwoorden in verschillende accounts samenwerken om conversies te genereren.
  • Gemakkelijk conversies voor nieuwe accounts bijhouden. Wanneer u een nieuw AdWords-account aan uw Mijn Klantencentrum-account (MCC) toevoegt, kunt u met één vinkje in een selectievakje de functie Conversies bijhouden inschakelen. U hoeft bovendien niet meer al uw conversies te definiëren wanneer u een nieuw account maakt.

Lees dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over het implementeren van Conversies bijhouden voor meerdere accounts. Voor een eenvoudigere configuratie (zeker als u tags voor andere processen zoals remarketing gebruikt), kunt u met Google Tag Manager alle tags op uw website beheren.

 

Zoektrechters voor meerdere accounts
Met Conversies bijhouden voor meerdere accounts kunt u in uw Mijn Klantencentrum-account gebruikmaken van zoektrechterrapporten om voor alle zoekwoorden in al uw accounts inzicht te krijgen in het pad van de klant naar een conversie.

 

Het gaat onder andere om de volgende rapporten:

  • Overzichtsrapport: inzicht in de interactie van uw klanten met al uw advertenties uit al uw accounts voordat ze een beslissing nemen.
  • Beste conversiepad: inzicht in welke combinaties van zoekwoorden voor verschillende accounts de meeste conversies opleveren.
  • Ondersteunde conversies: in dit rapport kunt u voor de verschillende accounts zien welke zoekwoorden zich boven in de trechter bevinden en mogelijk niet genoeg waarde ontvangen in uw toeschrijvingsmetingen.

Lees dit Helpcentrum-artikel over zoektrechters voor meer informatie over de interactie van uw klanten met advertenties in uw accounts.

We hopen dat het bijhouden van uw conversies en het optimaliseren van uw campagnes gemakkelijker wordt dankzij deze nieuwe functies. Hoe meer inzicht u heeft in het pad van uw klanten, hoe beter u hen van dienst kunt zijn. En dat is goed voor uw bedrijf.

U kunt binnenkort nog meer nieuwe conversiefuncties verwachten, dus houd het AdWords-nieuws in de gaten.

Geschreven door Vishal Goenka, productmanager voor conversies in AdWords

Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..