De gevolgen van dubbele content op uw site

De content op uw website wordt steeds belangrijker voor een goede ranking bij Google. Het is niet genoeg om de zoekwoorden eindeloos te herhalen. Dat is niet aantrekkelijk voor de bezoeker van uw website en kan er toe leiden dat zij snel weer weg klikken. Desondanks wilt u Google laten weten wat u belangrijk vindt en waar u dus op gevonden wilt worden.

Content schrijven is het vinden van een balans tussen gebruiksvriendelijkheid en een betere ranking.

Wat is content?

Content is feitelijk alles wat op uw website staat. Het omvat alle informatie waar uw bezoeker in geïnteresseerd kan zijn. De term ‘content’ omvat onder meer:

  • Productpagina’s
  • Blogberichten
  • Artikelen
  • Lijsten
  • Filmpjes
  • Tabellen, grafieken en diagrammen
  • Slides
  • Plaatjes

Het schrijven / opmaken van goede content wordt moeilijker naarmate uw site meer pagina’s heeft. Als u een webshop heeft met meer dan 500 producten is de verleiding groot om dezelfde beschrijving vaker te gebruiken. Immers, hoeveel kan een mens schrijven over een bank? Maar het gebruiken van dezelfde beschrijving is een vorm van dubbele content en kan uw ranking schaden.

De gevolgen van dubbele content

Dubbele content is content die in exact dezelfde vorm op meerdere plaatsen voorkomt. Dit kan zijn op meerdere plaatsen op uw website of op meerdere plaatsen op het internet. U heeft bijvoorbeeld een tweede website waar u dezelfde teksten heeft gebruikt. De aanwezigheid van dubbele content heeft negatieve gevolgen voor uw ranking en het aantal bezoekers.

Google zal uit de dubbele content namelijk een versie kiezen die het beschouwd als het origineel. Daar gaat alle waarde heen, terwijl de andere pagina’s met dezelfde content veel minder waarde krijgen. Deze pagina’s zullen dan veel lager ranken en minder bezoekers trekken.

Het schrijven van unieke content

Ervoor zorgen dat op elke pagina unieke content staat is echter nog niet zo makkelijk. U wilt namelijk dat de teksten gebruiksvriendelijk zijn, voldoende informatie bevatten maar ook geschikt zijn voor zoekmachine optimalisatie. Dit is een hele klus om voor elke pagina voor elkaar te krijgen. Veel websites bevatten daardoor te lange teksten, het zoekwoord komt hinderlijk vaak terug in de tekst of juist helemaal niet.

Bij iClicks hebben wij veel ervaring met het verzorgen van unieke content op uw website. Bij ons krijgt u de garantie dat de teksten die wij schrijven, nergens anders voor komen. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Klik hier voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie of bel ons op 088-425 4257.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..