Eenvoudigere, krachtigere opties om eerdere klanten opnieuw aan te spreken, en nieuwe te bereiken

Een paar jaar geleden introduceerden we op interesses gebaseerd adverteren, inclusief remarketing, als een manier om met uw boodschap de juiste doelgroep te bereiken en klanten aan te spreken die uw site al hebben bezocht. Sindsdien hebben adverteerders geweldige resultaten gerealiseerd: meer betrokkenheid, betere ROI en meer verkopen. Tegelijkertijd helpt remarketing ook onze uitgevers en wordt er de online inhoud mee gefinancierd. En met eenvoudige hulpprogramma’s zoals Waarom deze advertentie?, Beheer van advertentievoorkeuren en Deze advertentie verbergen, geven we gebruikers meer controle over de advertenties die ze te zien krijgen op Google en op internet. Als reactie op feedback van onze klanten zijn we bezig deze oplossingen nog beter te maken: we vereenvoudigen het proces om aan de slag te gaan met remarketing, bieden meer flexibiliteit bij het beheren van uw remarketinglijsten en voegen nieuwe manieren toe om uw doelgroep te bereiken. Hieronder vindt u enkele specifieke verbeteringen die geïmplementeerd gaan worden:

  • Slimmere, flexibelere manieren om remarketing te beheren: het beheren van uw remarketinglijsten (of aan de slag gaan met remarketing) is gemakkelijker en flexibeler dan ooit. We hebben de remarketingtag van AdWords bijgewerkt, zodat u deze nog maar een keer op uw hele site hoeft te plaatsen. U kunt vervolgens zo veel lijsten in AdWords definiëren als u wilt, bijvoorbeeld voor pagina’s waarvan de URL het woord ‘elektronica’ bevat. Klanten van Google Analytics moeten op dit moment meerdere tags plaatsen om remarketing te gebruiken. We zijn bezig dit te vereenvoudigen, zodat u binnenkort na een kleine aanpassing van uw Analytics-tag remarketinglijsten rechtstreeks vanuit de Analytics-interface kunt maken. Net zoals bij lijsten die zijn gemaakt met de remarketingtag van AdWords, kunnen deze lijsten worden gebruikt om campagnes uit te voeren in het Google Display Netwerk. Kijk hier voor de nieuwe remarketingtag van AdWords en hier voor die van Google Analytics voor meer informatie over wat er de komende weken precies wordt geïmplementeerd.
  • De juiste doelgroep bereiken: remarketing levert uitstekende resultaten, maar we denken dat we u nog beter kunnen helpen potentiële klanten te bereiken en een breed publiek aan te spreken. Zo voegen we de komende weken geleidelijk een nieuwe optie toe waarmee u advertenties kunt weergeven aan doelgroepen die vergelijkbaar zijn met de doelgroepen op uw remarketinglijsten, maar die uw site nog niet hebben bezocht. We gaan ook verder met een test die we hebben uitgevoerd en waarmee u uw zoekcampagne kunt aanpassen afhankelijk van of gebruikers uw website hebben bezocht (op basis van uw remarketinglijsten).
  • Wanneer online advertenties optimaal werken, kunnen bedrijven hun klanten efficiënt en effectief bereiken, kunnen uitgevers hun inhoud financieren en krijgen gebruikers advertenties te zien die nuttig en interessant zijn. We blijven investeren in opties (zoals die we hier hebben besproken) om dit mogelijk te kunnen maken. Geplaatst door Brad Bender, Director of Product Management

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..