Google Shopping wereldwijd uitgerold

Logo iClicks in het zwart
Op 31 mei kondigden we een nieuw initiatief aan om onze winkelervaring stap voor stap te verbeteren. Met Google Shopping willen we consumenten helpen om beter onderzoek te doen voordat ze een product kopen. Na een grondige vergelijking van alle productkenmerken en prijzen kunnen ze op eenvoudige wijze een aanbieder selecteren en tot aanschaf overgaan.

 

In het kader van dit nieuwe initiatief hebben we Google Product Search in de Verenigde Staten vervangen door een commercieel model op basis van advertenties met productlijsten. We hebben hiervoor gekozen omdat we denken dat een commerciële relatie met verkopers zal leiden tot betere en actuelere productinformatie. Consumenten kunnen hierdoor profiteren van betere winkelresultaten, terwijl verkopers hoogwaardiger bezoekersverkeer naar hun webwinkel krijgen.

In de Verenigde Staten zijn we op 17 oktober op het nieuwe model overgestapt. Tot dusver zijn er veel successen geboekt.

Google Shopping – internationale uitrol

Naar aanleiding van het Amerikaanse succes maken we bekend dat we dit commerciële model voor Google Shopping, op basis van advertenties met productlijsten, gaan uitrollen in Nederland en acht andere landen. We denken dat dit overal ter wereld zal zorgen voor dezelfde hoogwaardige winkelervaring — en positieve resultaten voor verkopers.
Om verkopers de tijd te geven om zich voor te bereiden op deze overstap en hun campagnes daarvoor te optimaliseren, rollen we het nieuwe model gefaseerd uit. De eerste belangrijke verandering zal plaatsvinden op 13 februari 2013. Vanaf die datum zullen visueel overzichtelijkere resultaten worden weergegeven voor zoekopdrachten op het gebied van winkelen. Op basis van een reeks van nieuwe commerciële formaten zullen producten in een speciaal kader boven de zoekresultaten van Google.nl worden weergegeven. Deze nieuwe kaders zullen worden aangeduid als “Gesponsord” en de ruimte innemen die momenteel wordt gebruikt voor AdWords-advertenties.

 

Deze overzichtelijkere resultaten zullen consumenten de mogelijkheid bieden om hun zoekopdracht te verfijnen door een specifiek merk of productmodel op te geven. We bieden daarnaast grotere productafbeeldingen om hen een betere indruk van de producteigenschappen te geven.

De overstap naar het commerciële model zal tegen het einde van het tweede kwartaal van 2013 zijn voltooid. Daarnaast zullen we een aantal incentives bieden. Meer informatie hierover volgt in de komende weken op dit weblog en via e-mail.

Voor meer informatie en instructies om aan de slag te gaan kunnen verkopers op deze pagina terecht. Wanneer de overstap in de hierboven genoemde landen volledig is voltooid, zal de rangorde van de zoekresultaten in Google Shopping zijn gebaseerd op een combinatie van relevantie en biedingsprijs.

Een betere winkelervaring
Deze veranderingen zullen resulteren in een betere winkelervaring waarvan zowel consumenten als verkopers kunnen profiteren. Consumenten kunnen op een handige locatie naar producten zoeken en snel hun kenmerken vergelijken, de beste prijzen vinden, recensies lezen en de beste aanbieders identificeren. Adverteerders krijgen op hun beurt een fijnmaziger grip op hun productlijsten en het bezoekersverkeer naar hun webwinkel.

 

We zien ernaar uit de gebruikservaring verder te verbeteren in samenwerking met onze handelspartners, gebruikers in staat te stellen om razendsnel te vinden waarnaar ze op zoek zijn, en bedrijven van alle omvangen te helpen mensen te bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar een product.

Geschreven door Sameer Samat, vicepresident Productmanagement, Google Shopping

 
Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..