Google updatet het Local Guides programma: nieuw puntensysteem met 5 extra niveaus

Google rolt deze week een grote update uit van het Local Guides programma. Zo is onder meer het puntensysteem op de schop gegaan en zijn er vijf Local Guide-niveaus toegevoegd. Een slimme manier van Google om de kwaliteit van Google Maps te (laten) verbeteren.

Wat is het Local Guides programma?

Als Local Guide help je mee aan het verbeteren van de kwaliteit van Google Maps, bijvoorbeeld door een Google recensie te schrijven of een plaats toe te voegen. Voor elke bijdrage verdien je punten en hoe meer punten je verzamelt, des te hoger wordt je Local Guide-niveau. Bijdragen kan zowel op mobiele apparaten als op desktop en iedereen kan gratis meedoen aan het programma voor Local Guides.

Bron: Local Guides Connect

Nu meer punten per bijdrage

Als Local Guide verdien je nu meer punten door content toe te voegen aan Google Maps, volgens Google “om de bijdragen te belonen waar mensen het meest aan hebben.” Voor het schrijven van een recensie krijg je sinds de update bijvoorbeeld vijf punten, terwijl je hier voorheen maar één punt voor kreeg. Voor een beoordeling – het enkel geven van een score van 1 tot 5 sterren – kreeg je geen enkele punt maar wordt er nu wel één bij je totaalscore opgeteld. De meeste punten verdien je overigens door plaatsen toe te voegen op Google Maps. (Bron: Local Guides Help)

Direct erkenning voor je inspanningen

Ook is nieuw dat je na het doen van een bijdrage direct erkenning krijgt van Google in de vorm van een pop-up met een bedankje en een overzicht van het aantal punten dat je hebt verdiend.

Wat gebeurt er met je oude punten?

Met de doorvoering van de nieuwe puntentelling raak je je oude punten gelukkig niet kwijt. Sterker nog: je puntenscore wordt op basis van de nieuwe verdeling automatisch aangepast naar een nieuwe totaalscore. Het is hierdoor goed mogelijk dat je een flinke sprong maakt met je punten en zelfs een nieuw Local Guide-niveau hebt bereikt.

Niveau 10 is de nieuwe heilige graal voor Local Guides

Niet alleen het puntensysteem is veranderd, ook het aantal Local Guide-niveaus is geüpdatet. Waar voorheen niveau 5 het hoogst haalbare was voor een Local Guide, kun je nu doorsparen tot niveau 10. Om het hoogste niveau te bereiken moet je wel de nodige bijdragen leveren – je hebt maar liefst 100.000 punten nodig voordat je jezelf Local Guide-niveau 10 mag noemen.

Vanaf niveau 4 krijg je een Local Guides-badge bij je naam. De badge verandert van vorm als je weer een hoger niveau bereikt, tot je het hoogste niveau hebt behaald.

De nieuwe Local Guide-niveaus (Bron: Google)

De Local Guides-badge wordt bij een mobiele weergave vaak al getoond bij de Google recensies die zijn geschreven door de recensent.

Motivatie voor Local Guides om meer bij te dragen

Deze update van het Local Guides programma is een slimme zet van Google om mensen te motiveren om meer bij te dragen aan Google Maps. Local Guides die het voorheen hoogst haalbare niveau 5 hadden bereikt, kunnen nu immers doorgroeien naar niveau 10 en nieuwe badges verdienen.

Local Guides met een niveau van onder de vier worden gemotiveerd door ze een extraatje aan te bieden: als zij op 31 augustus 2017 niveau 4 of hoger hebben bereikt, maken ze kans op drie maanden gratis muziek via Google Play Muziek en 75% korting op het huren van een film op Google Play (meer info).

Meedoen aan het programma voor Local Guides

Wil je ook meedoen aan het programma voor Local Guides? Meld je hier dan gratis aan.

Dit artikel is geschreven door Robin van der Sar
Robin is SEO-specialist en blogt regelmatig over de laatste ontwikkelingen op het vlak van zoekmachine optimalisatie, Google Mijn Bedrijf en Google Maps.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..