Op een veilige manier hoog in Google

Ondernemers die online actief zijn willen uiteraard gevonden worden. Daarbij is het belangrijk om zo hoog mogelijk te ranken in de Google zoekresultaten. In het verleden werden hiervoor technieken gebruikt die bekend staan onder de verzamelnaam Black Hat SEO. Door Black Hat SEO stonden websites binnen zeer korte tijd op de bovenste plaats in de Google zoekresultaten.

Hoewel er op korte termijn schijnbaar spectaculaire resultaten geboekt konden worden, worden de Black Hat SEO technieken tegenwoordig hard afgestraft door Google.

Google is de afgelopen tien jaar een stuk slimmer geworden in het weergeven van relevante websites voor bezoekers. De zoekmachine voert regelmatig updates door om ervoor te zorgen dat Black Hat SEO niet meer werkt. Dit kan leiden tot een penalty waarbij uw website terug wordt gezet in de zoekresultaten. Uw website is vindbaar op positie 70 of lager en zal amper gevonden worden. Dit leidt tot een grote terugloop van de bezoekersaantallen.

Google is eigenlijk heel duidelijk over wat zij volgens de richtlijnen accepteren en wat niet. Op een eerlijke en veilige manier de topposities van de Google zoekresultaten bereiken, staat bekend als White Hat SEO. Buiten deze richtlijnen valt dus Black Hat SEO. Om u te behoeden voor een penalty vindt u hieronder een aantal voorbeelden van technieken die afgestraft worden door Google.

Black Hat SEO: Ongeoorloofde technieken

 

Snel links verkrijgen

“Hogere posities in Google binnen twee weken!”, “Voor € 5,- kunt u uw website aanmelden op 10.000 grote directories en gegarandeerd op nummer 1 in Google”. Deze uitspraken komen regelmatig voor en zijn een bekende vorm van Black Hat SEO. De link wordt namelijk tegen betaling op vreemde en vaak buitenlandse websites gezet en zijn op lange termijn zeer schadelijk voor uw website. Leer hier meer over in een vorige blog, schadelijke links.

Keyword stuffing

Keyword stuffing betekent letterlijk vertaald: de teksten op uw site volstoppen met een bepaald zoekwoord. De tekst is hierdoor niet natuurlijk. Google leest deze onnatuurlijke teksten en deze zullen als schending van de Google richtlijnen voor webmasters worden beschouwd. Daarnaast zijn de teksten totaal niet gebruiksvriendelijk voor de bezoekers van uw website.

Verborgen teksten en links

Het verbergen van teksten of links kan op diverse manieren zoals:

  • Witte tekst gebruiken op een witte achtergrond of een zwarte tekst op een zwarte achtergrond
  • Tekst plaatsen achter een afbeelding
  • Tekst plaatsen buiten het scherm
  • De tekengrootte instellen op 0
  • Het verbergen van een link, door een link in te stellen via een klein teken. Denk daarbij aan een midden-streepje in het midden van een alinea.
  • Bovenstaande punten worden als schending van de richtlijnen van Google beschouwd en websites zullen hierop ook worden gestraft.

 

White Hat SEO: De juiste manier

Het succes van Google is dat iedereen zo snel mogelijk informatie krijgt waar men naar op zoek is. Voor Google heeft het bestrijden van illegale SEO-methodes een hoge prioriteit. Houd Google daarom niet voor de gek, want daarmee houd u ook de gebruiker van Google, uw klanten, voor de gek. Maak daarom altijd gebruik van White Hat SEO dat ervoor zorgt dat u op een veilige en eerlijke manier een hoge positie in de Google zoekresultaten krijgt.

iClicks werkt alleen met technieken waarmee u een veilig en positief resultaat zult behalen, geheel volgens de richtlijnen van Google. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan onze website over zoekmachine optimalisatie. U kunt ook contact met ons opnemen door te bellen naar 088 425 4257.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..