Wat houdt een Google Penalty in?

Stel, u heeft een prachtige website voor uw bedrijf. U staat bovenaan in de organische zoekresultaten van Google als plotseling uw posities flink zijn gedaald. Uw website heeft mogelijk een Google penalty gekregen. Hoe kan dit en wat is er mogelijk verkeerd gegaan?

Wat is een Google penalty?

In de richtlijnen voor webmasters heeft Google regels opgesteld waar u en uw webmaster aan dienen te voldoen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico gestraft te worden met een zogenoemde ‘Google penalty’. Dit kan komen door gebrek aan kennis, onoplettendheid en zogeheten black-hat (onethische trucjes) technieken.

Wat gebeurt er

Wanneer Google uw website een penalty geeft wordt uw pagina veel lager in de ranking geplaatst of helemaal niet meer getoond in de zoekresultaten. Hoeveel u bent gedaald is afhankelijk van de overtreding die is gemaakt. De kans is groot dat het aantal bezoekers op uw website zal dalen. Het is dus belangrijk dat u snel handelt om weer gezien gevonden te worden in de zoekresultaten.

Snel hoog ranken

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel manieren, software en trucjes om snel hoger te ranken in de zoekresultaten van Google. Dit is op de korte termijn handig maar niet wat Google wilt zien. Dat betekent niet dat Google u straft voor het optimaliseren van de website. Google wil gebruiksvriendelijkheid, kwalitatief goede links en relevante content. Dat kost kennis en tijd.

Voorkomen voor genezen

Wanneer u een Google penalty ontvangt is niet altijd duidelijk waarom. In deze situatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website zo snel mogelijk weer aan de richtlijnen van Google voldoet. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Hoewel u op korte termijn succes kunt hebben met het negeren van de richtlijnen, zal uw site vroeg of laat een penalty krijgen. Het algoritme van Google wordt steeds geavanceerder en ontdekt sneller wanneer er trucjes worden toegepast die niet door de beugel kunnen.

Wilt u er zeker van zijn dat uw site niet getroffen wordt door een Google penalty? Online marketing bureau iClicks heeft de ervaring en de kennis in huis om uw site op verantwoorde wijze een hogere positie in de organische zoekresultaten van Google te bezorgen. Neem direct contact met ons op: 088 425 4257.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..