Lokale SEO

Meer dan de helft van alle zoekopdrachten wordt gedaan op mobiele apparaten. Een derde daarvan is lokaal gericht. Door lokale SEO wordt jouw bedrijf beter gevonden in de lokale zoekresultaten.

Starten met lokale SEO

Bereik jouw doelgroep met lokale SEO

Richt jij je als ondernemer vooral op klanten uit de regio? Dan is de lokale vindbaarheid van je website van essentieel belang. Beter gevonden worden in de lokale zoekresultaten van Google zal meer verkeer naar je website opleveren en voor meer potentiële klanten zorgen. Online marketing bureau iClicks kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf zichtbaar is in de lokale zoekresultaten van Google.

Lokaal beter vindbaar worden

Ons team lokale SEO-specialisten helpt je om beter vindbaar te worden in de lokale zoekresultaten. Dit doen we onder meer door je website op een zoekmachinevriendelijke manier in te richten en de content op je website te verrijken met lokale content elementen. Daarnaast optimaliseren we doorlopend je Google Mijn Bedrijf-pagina('s), verbeteren we de zichtbaarheid van jouw bedrijf op externe websites, realiseren we relevante (lokale) links naar je website en helpen we je om jouw online reputatie te verbeteren.

Google's lokale zoekresultaten

Bij lokale zoekopdrachten zoals 'tandarts Amsterdam' of 'schoonheidsspecialist Utrecht' toont Google, naast advertenties en organische zoekresultaten, in veel gevallen lokale zoekresultaten. Deze zijn te herkennen aan de vermelding van (maximaal) drie lokale bedrijven en een Google Maps-kaartje met de geografische ligging van die bedrijven.

Bedrijven met een Google Mijn Bedrijf-pagina maken kans op een plek in de lokale zoekresultaten. Door onder meer jouw website en Google Mijn Bedrijf-account te optimaliseren en ervoor te zorgen dat jouw bedrijfspagina continu waarde opbouwt, blijf je concurrenten steeds een stap voor.

Verbeter je online reputatie

Vergroot je lokale vindbaarheid en verbeter je conversie door een goede online reputatie op te bouwen. Genereer hieronder jouw persoonlijke Google-recensielink die je direct naar klanten kunt sturen.

Deze klanten worden lokaal beter gevonden:

Steeds meer lokale zoekopdrachten

Volgens Google worden meer dan 50% van alle zoekopdrachten op mobiele apparaten gedaan, is ca. 30% van die zoekopdrachten gericht op een lokaal bedrijf en bezoekt meer dan 75% van de mensen die een zoekopdracht doen op hun smartphone binnen 24 uur een lokaal bedrijf. Naar verwachting zullen deze percentages enkel toenemen nu steeds meer mensen beschikken over een mobiele telefoon, tablet of ander apparaat dat verbonden is met het internet.

Google Mijn Bedrijf

Een Google Mijn Bedrijf-pagina is de eerste stap tot vindbaarheid in de lokale zoekresultaten. Deze gratis bedrijfsvermelding wordt vertoond wanneer iemand in Google of Google Maps een gerichte zoekopdracht doet naar je bedrijf. Als je niet alleen bij een gerichte zoekopdracht naar jouw bedrijf gevonden wilt worden, maar ook bij lokale zoekopdrachten naar diensten of producten die je aanbiedt, dan biedt lokale SEO uitkomst.

Tip: Verzamel online recensies

Online recensies dragen bij aan de lokale vindbaarheid van je bedrijf en zijn een effectief middel om potentiële klanten over de streep te trekken. Door een directe recensie-link aan te maken of een recensiepagina op je website te zetten, maak je het klanten makkelijker een beoordeling voor je te schrijven. Focus niet alleen op platformen als Google of Facebook maar kijk ook naar beoordelingswebsites die binnen jouw branche belangrijk zijn.

Lokale SEO is continu in beweging

Google voert regelmatig updates door in het Google Mijn Bedrijf dashboard en sleutelt continu aan de weergave van bedrijfsvermeldingen in de lokale zoekresultaten. Door Google op de voet te volgen en snel in te spelen op updates zorgen we ervoor dat jouw bedrijf zo goed mogelijk zichtbaar is voor de doelgroep die je wilt bereiken.

Diensten die ook interessant voor je kunnen zijn:

Samenwerken met iClicks?

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

Raimond Jonkhoff

Sales Manager

Sebastiaan Pool

Online Marketing Consultant