3 tips om uw mobiele website te laten converteren

Vandaag de dag bezoeken meer mensen uw website via een telefoon dan via een desktop. Mobiel is niet langer de toekomst; mobiel is het heden. Daarom is het uitermate belangrijk dat u uw bezoekers een mobielvriendelijke website voorschotelt: een zogenaamde responsive website. Zonder een responsive website loopt u bezoekers én conversies mis. iClicks geeft u drie tips om uw website ook op mobiele telefoons goed te laten converteren.

Tip 1: Verhoog de snelheid van uw mobiele website

Een langzaam ladende website is voor mobiele gebruikers zeer vervelend. Uit onderzoek van Google is zelfs gebleken dat een trage website de allergrootste frustratie voor bezoekers is. Zorg er daarom voor dat ook uw mobiele website snel laadt. Het uitgangspunt is hierbij dat de website in minder dan vier seconden geladen moet zijn. Duurt het laden van de mobiele site langer? Dan is de kans groot dat bezoekers de site al verlaten zonder ook maar iets gezien te hebben: funest voor de conversie van uw website. Meer weten over de gevolgen van een langzame website? In dit blog leest u hier alles over.

Tip 2: Zorg voor een opvallende zoekfunctie

Internet is een zeer vluchtig medium: als we iets niet snel genoeg kunnen vinden op de ene website, dan surfen we direct door naar een andere. Als we internetten via onze smartphones, dan gedragen we ons nog veel ongeduldiger. Daarom is het van groot belang om de zoekfunctie een prominente plek op uw mobiele website te geven. Laat het zoekveld tevens extra opvallen, zodat bezoekers gestimuleerd worden om deze te gebruiken. Zo hoeft de bezoeker niet alle menu’s door te bladeren om te vinden wat hij zoekt.

Tip: maak gebruik van het automatisch aanvullen van zoekopdrachten. Zo bent u de mobiele bezoeker nog beter van dienst.

Tip 3: Maak de formulieren mobielvriendelijk

Een formulier voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een offerte vormt de opstap naar een conversie. Desktopformulieren zijn vaak goed geoptimaliseerd, maar de formulieren op mobiele websites laten in veel gevallen nog te wensen over. Maak het mobiele bezoekers daarom zo gemakkelijk mogelijk:

  • Zorg voor de juiste toetsenbordinstellingen. Als de bezoeker een telefoonnummer moet invullen dan verwacht hij op deze plek het numerieke toetsenbord te zien, niet het QWERTY-toetsenbord.
  • Toon een kalender bij het invullen van een datum. Het is niet erg gebruiksvriendelijk om de bezoeker zelf de complete datum in laten vullen.

Uw website responsive laten maken

Een goede responsive website is een zeer belangrijke factor voor de SEO-optimalisatie van uw website. iClicks helpt u daarom graag bij het optimaliseren van uw mobiele website. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met onze specialisten via het telefoonnummer 088 – 425 4257, of mail naar info@iclicks.nl.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..