5 redenen waarom bloggen belangrijk is

Bloggen is een veelgebruikte strategie binnen SEO. Naast het feit dat blogs leuk zijn om te lezen, heeft het ook daadwerkelijk een positief effect voor de ranking van uw website in de zoekresultaten van Google. Wij gaven eerder al tips hoe u een succesvolle blog schrijft. In deze editie geven wij 5 redenen waarom bloggen belangrijk is voor uw website.

1. U bent beter vindbaar

Blogs kunnen ook ranken in Google. Stel: u heeft een hotel en biedt fietsroutes aan. Als u een blog schrijft over een specifieke route en iemand zoekt deze op in Google, zal uw blog tevoorschijn komen. De potentiële klant bezoekt uw website, leest de blog en boekt misschien wel een kamer in uw hotel. Als u het blog niet had geschreven, was deze persoon waarschijnlijk niet op uw website gekomen: u bent dus beter vindbaar.

2. Het genereert meer websitebezoekers

Als u beter vindbaar bent binnen de zoekmachines, zorgt dit voor meer websitebezoekers. Eveneens is een blog leuke content voor op uw social media kanalen. Als u een bericht met een directe link naar het blog deelt op social media, dan zal dit meer verkeer genereren.

3. Autoriteit in uw vakgebied

Als er kwalitatief goede blogs geschreven worden over onderwerpen die de vragen van uw websitebezoeker beantwoorden, dan komt u over als een specialist in uw vakgebied. Hierdoor zullen veel mensen (en Google) u als een betrouwbare partij beschouwen.

4. Actief en actueel

Het regelmatig plaatsen van een nieuw blog zorgt ervoor dat de website actief en actueel blijft. De website oogt hierdoor professioneler, omdat er niet alleen maar verouderde informatie op staat. Dit geeft een goede en betrouwbare indruk op een potentiële klant.

5. Een blog als promotiemateriaal

Als u een specifiek product, dienst of onderwerp wilt uitlichten, kunt u dit doen met een blog. Doordat een blog goed vindbaar is in Google én gemakkelijk gedeeld kan worden op social media, zal uw product of dienst meer bekendheid krijgen.

Het schrijven van een goed blog vergt veel tijd en creativiteit. Wilt u meer informatie over bloggen, of heeft u liever dat iClicks de blogwerkzaamheden voor u uit handen neemt? Bel dan direct met 088 425 4257 of stuur een e-mail naar info@iclicks.nl.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..