Bijgewerkte Google Shopping-feedspecificatie

Logo iClicks in het zwart

Vorig jaar hebben we het nieuwe commerciële Google Shopping-model, dat is gebaseerd op advertenties met productvermeldingen, aangekondigd in de Verenigde Staten en andere landen over de hele wereld. We zijn ervan overtuigd dat deze verandering en de verbeterde gebruikerservaring nieuwe kansen voor verkopers creëren en dat winkeliers (van klein tot groot) door dit nieuwe commerciële model meer klanten naar hun winkels trekken.

De kwaliteit van de gegevens die door verkopers worden geleverd, is van cruciaal belang voor het realiseren van deze doelstellingen. Om die reden kunt u binnenkort enkele wijzigingen verwachten in de Google Shopping-feedspecificatie:

  • Een betere ondersteuning voor door de verkoper gedefinieerde multipacks.Veel consumentenproducten, zoals tandpasta, worden bijvoorbeeld verkocht in verschillende soorten multipacks. De feedspecificatie geeft nu duidelijkheid over de wijze waarop deze producten moeten worden ingediend.
  • Steeds meer mensen maken gebruik van apparaten met een HD-display. Daarom stappen we geleidelijk over naar afbeeldingen met een hogere kwaliteit die minimaal 800 pixels hoog en breed zijn. Zo kunnen we gebruikers een mooiere visuele weergave van de geadverteerde producten bieden.
  • Bepaalde producten, zoals op maat gemaakte artikelen, antieke goederen of verzamelobjecten, hebben geen unieke product-ID. Voor dit soort producten introduceren we nu het kenmerk ‘ID bestaat'[identifier exists]. Ook de vereisten voor unieke product-ID’s zijn bijgewerkt.
  • De richtlijnen voor de kenmerken ‘beschrijving'[description] en ‘kleur’ [color]zijn bijgewerkt om deze nauwkeuriger en concreter te maken.
  • Speciale ondersteuning voor energielabels en eenheidsprijzen voor verkopers die Zwitserland en landen in de Europese Unie targeten.
  • Verkopers die reclame maken voor niet-gezinsvriendelijke artikelen op gezinsvriendelijke websites, kunnen nu afzonderlijke artikelen als niet-gezinsvriendelijk taggen.

Een aantal van deze wijzigingen is niet onmiddellijk zichtbaar voor gebruikers van Google Shopping, omdat we onze verkopers voldoende tijd willen geven om zich voor te bereiden op de nieuwe richtlijnen. We raden verkopers aan de testfunctie voor feeds of de foutopsporing voor feedste gebruiken om te controleren of de bijgewerkte feeds probleemloos kunnen worden verwerkt.

Verkopers kunnen de nieuwe feedspecificatie en het overzicht van kenmerkvereisten raadplegen om zich voor te bereiden op deze wijzigingen. Daarnaast moeten verkopers die deelnemen aan het Google Shopping-programma er altijd voor zorgen dat ze voldoen aan de juridische vereisten.

 

Handhaving van de nieuwe Google Shopping-feedspecificatie
Voor verkopers die momenteel zijn vrijgesteld van de vereiste om unieke product-IDs te gebruiken, begint Google Shopping de vereiste om unieke product-IDs te gebruiken te handhaven op 15 juli 2013 in de VS en op 16 september 2013 in alle overige landen. Voor alle andere verkopers begint deze handhaving op 15 juli 2013 in de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en op 16 september 2013 in alle overige landen. Producten die niet aan deze vereiste voldoen kunnen dan worden afgekeurd en worden dan niet langer op Google Shopping vertoond.

Vrijstellingen op accountniveau van de vereiste om unieke product-IDs te gebruiken worden na de genoemde data niet meer ondersteund – Het attribuut ‘id bestaat’ moet dan worden gebruikt.

 
 
Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..