Breaking news: Facebook heeft een nieuwe ‘vind ik leuk’-functie

De traditionele Like-button is verleden tijd: Facebook komt met een nieuwe Like-functie, waarbij u de mogelijkheid heeft om verschillende emoties te tonen. Deze toepassing, die officieel ‘Reactions’ heet, is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar op desktop, tablet en mobiel.

Eind januari werd al bekend dat de traditionele Like-button zou worden vernieuwd. Nu is het eindelijk zover: de nieuwe Reactions-functie is gelanceerd. Met zes verschillende emoties kunt u aangeven wat u van de Facebookberichten van uw vrienden, favoriete kledingmerk of meest geliefde online marketingbureau vindt.

Reageer aan de hand van zes verschillende emoties

Leuk, geweldig, grappig, verbluft, verdrietig en boos: dit zijn de zes nieuwe emoties op Facebook. Maar hoe kunt u deze tonen? Houd op uw tablet en smartphone de Like-knop ingedrukt. Hierdoor komen de Reactions tevoorschijn en kunt u de gewenste emotie aanklikken. Gebruikt u Facebook op uw computer? Dan hoeft u slechts de cursor over de Like-button te bewegen; de verschillende mogelijkheden verschijnen dan vanzelf.

Benieuwd naar de nieuwe Reactions? Ontmoet ze hier:

Meet the new Reactions.

Geplaatst door Mark Zuckerberg op donderdag 8 oktober 2015

De invloed van de nieuwe Reactions

Of deze nieuwe toevoeging van invloed zal zijn op online marketing via Facebook valt moeilijk te voorspellen. Bedrijven moeten er rekening mee houden dat consumenten nu gemakkelijker afkeurend op een bericht kunnen reageren, zonder dat ze hiervoor een uitgebreide tekst hoeven te tikken. Tegenover deze boze Reaction staan echter vijf relatief positieve Reactions, waarmee Facebookgebruikers op een andere manier hun waardering kunnen laten blijken.

Heeft u vragen over deze nieuwe Facebook-update? Neem dan contact op met één van onze social media-specialisten via 088 425 4257 of stuur een e-mail naar info@iclicks.nl.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..