Het belang van video-optimalisatie

Door de jaren heen is het zoekgedrag van consumenten sterk veranderd. Onderzoeken wijzen uit dat visuele content steeds populairder wordt. Google hecht daarom veel waarde aan goed geoptimaliseerde video’s. Zoveel waarde zelfs, dat uw geoptimaliseerde video bij de juiste zoekterm bovenaan de organische zoekresultaten kan verschijnen. Het is daarom de hoogste tijd om video-optimalisatie te integreren in uw contentstrategie.

Video-optimalisatie zorgt voor een groter bereik

Websitebezoekers zien video’s als een laagdrempelige en aantrekkelijke vorm van content. Een professionele bedrijfsvideo geeft een inkijkje in uw organisatie en verkleint de afstand tussen uw bedrijf en de sitebezoeker. Heeft u een webshop? Maak eens een installatievideo of een productreview en geef uw bezoekers relevante visuele content. Goed geoptimaliseerde video’s die persoonlijkheid uitstralen worden gedeeld en zorgen zo voor een groter bereik.

Tips voor het optimaliseren van uw video

Heeft u video’s op uw website en wilt u deze optimaliseren? Hieronder staan drie tips die u op weg helpen bij het optimaliseren van uw video’s:

Tip 1: Bedenk een aansprekende titel

Het besluit van uw bezoeker om te klikken op uw video, hangt deels af van de video-titel. Besteed daarom voldoende tijd in het bedenken van een pakkende titel die uw bezoeker vertelt waar de video over gaat. Maak de titel relevant en zie het aantal kliks stijgen.

Tip 2: Besteed aandacht aan de thumbnail

Ook de thumbnail is van grote invloed op het klikgedrag van uw websitebezoekers. Een thumbnail is het eerste wat de bezoekers van uw site te zien krijgen. Zorg daarom voor een thumbnail die de lading dekt én de aandacht trekt.

Tip 3: Zorg voor een pakkende intro

De eerste tien seconden van uw video zijn cruciaal. In dit korte tijdsbestek bepaalt de kijker of de video interessant genoeg is om zijn kostbare tijd aan te spenderen. Als de eerste seconden niet voldoen aan de verwachting, dan kunt u er vanuit gaan dat de video niet afgekeken wordt. De kans is groot dat de bezoeker dan zelfs helemaal van uw website verdwijnt.

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw video’s? Neem dan vandaag nog contact op met de content-specialisten van iClicks Nederland.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..