Hoe je met de juiste woordkeuze online conversies verhoogt

In de wereld van online marketing draait alles om het genereren van conversies. Of het nu gaat om het verkopen van producten, het verzamelen van leads of het krijgen van abonnees voor je nieuwsbrief. Elke website-eigenaar streeft ernaar om zoveel mogelijk bezoekers om te zetten in actiegerichte resultaten. Maar wat als ik je zou vertellen dat er een eenvoudige en effectieve manier is om je online conversies te verhogen? Het geheim ligt in de kracht van woorden.

Navigeer snel naar

Wil je weten hoe iClicks je hierin kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op!

Ken je doelgroep van a tot z

Het begint allemaal met het kennen van je doelgroep. Wie zijn ze? Wat zijn hun behoeften en interesses? Door een diepgaand inzicht te hebben in wie je wilt bereiken, kun je beter inspelen op hun wensen en behoeften. En dat begint bij de taal die je gebruikt.

Voorbeeld 1: bouw een emotionele band op

Als je bijvoorbeeld een webshop hebt die zich richt op jonge moeders, dan wil je waarschijnlijk een informele en vriendelijke toon aanslaan. Gebruik woorden als “mama” of “baby” om een emotionele band op te bouwen met je doelgroep.

Voorbeeld 2: kom betrouwbaar en geloofwaardig over

Een ander voorbeeld zou kunnen zijn dat als je een zakelijke dienst aanbiedt aan bedrijven, je waarschijnlijk een formelere en professionelere toon wilt aanslaan. Denk aan woorden als “efficiëntie” en “resultaatgericht” om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. Het draait allemaal om het spreken van de taal van je doelgroep om een betekenisvolle connectie te leggen.

De 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini

Woorden hebben een enorme invloed op ons gedrag. Ze kunnen ons overtuigen, inspireren en aanzetten tot actie. Als marketeers moeten we gebruikmaken van deze kracht door de juiste woorden te kiezen die onze doelgroep aanspreken en aanzetten tot actie.

Een van de belangrijkste lijst met principes die we hierbij kunnen toepassen, is die van Robert Cialdini. Een bekende psycholoog en expert op het gebied van persuasieve communicatie. Hij identificeerde 7 overtuigingsprincipes die mensen beïnvloeden:

  1. Autoriteit – “Expert”, “gerenommeerd” of “bewezen succesvol”
  2. Consistentie – “Commitment”, “toewijding” of “vertrouwen”
  3. Eenheid – “Samen”, “gemeenschap” of “verbonden”
  4. Schaarste – “Beperkte voorraad”, “tijdelijk aanbod” of “alleen vandaag geldig”
  5. Sociale bewijskracht – “Bestseller”, “meest populair” of “aanbevolen door experts”
  6. Sympathie – “Inspirerend”, “hartverwarmend” of “ontroerend”
  7. Wederkerigheid – “Gratis”, “cadeau” of “exclusief”

Lees ons uitgebreide blog over de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini voor meer informatie én voorbeelden.

Wees duidelijk en beknopt

In onze snelle digitale wereld hebben mensen geen tijd om ellenlange teksten te lezen. Ze willen snel en gemakkelijk informatie vinden. Zorg er dus voor dat je woordkeuze duidelijk en beknopt is.

Gebruik korte zinnen en vermijd vakjargon. Houd het simpel en toegankelijk, zodat iedereen je boodschap kan begrijpen. Daarnaast is het belangrijk om een actieve schrijfstijl te hanteren. Gebruik werkwoorden in plaats van zelfstandige naamwoorden om de tekst levendiger te maken.

Testen testen testen

Het gebruik van de juiste woordkeuze is geen exacte wetenschap. Wat voor de ene doelgroep werkt, kan voor de andere juist averechts werken. Daarom is het belangrijk om te blijven testen en optimaliseren. Zo kun je experimenteren met verschillende woorden, zinsconstructies en call-to-actions om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Maak eventueel ook gebruik van A/B-testen om te bepalen welke variant het meeste succes oplevert.

Direct aan de slag!

Woordkeuze speelt dus een cruciale rol in het verhogen van online conversies. Door je onder andere bewust te zijn van je doelgroep, gebruik te maken van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini, duidelijk te schrijven én regelmatig te testen, kun je jouw website naar nieuwe hoogten brengen. Ga aan de slag met de magie van woorden en ontdek hoe jij met de juiste woordkeuze jouw online conversies kunt verhogen!

Wil je weten hoe iClicks je hierin kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op!

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..