Maak een vliegende start met geoptimaliseerde campagnes: waarom nu upgraden

Logo iClicks in het zwart

Met geoptimaliseerde campagnes beschikt u over een breed scala aan nieuwe functies voor betere prestaties en meer efficiëntie. Er zijn al meer dan drie miljoen campagnes geüpgraded en we hebben veel geweldige verhalen gehoord van adverteerders die nieuwe inkomstenbronnen hebben gevonden en nieuwe klanten hebben bereikt met geoptimaliseerde campagnes, terwijl ze ook nog eens tijd hebben bespaard. Aangezien de datum voor de automatische upgrade op 22 juli naderbij komt, willen we vandaag enkele nieuwe functies in het Upgradecentrum introduceren waarmee u nog gemakkelijker kunt upgraden. Upgrade vandaag nog om onmiddellijk te profiteren van de voordelen.

Vijf redenen om nu te upgraden
Als u nu zelf ude upgrade uitvoert en ervaring opdoet met de nieuwe functies voordat de automatische upgrade plaatsvindt, kunt u een vliegende start maken met het verbeteren van de prestaties en meteen een voorsprong behalen op de concurrentie. Hier volgen enkele van de belangrijkste redenen voor upgraden voor onze adverteerders:

● Lokale mogelijkheden ontdekken: gebruik de bodaanpassing voor locatie om gemakkelijk en effectief in contact te komen met gebruikers op basis van locatie en nabijheid. Zo kunt u inkomstenbronnen waarvan u het bestaan niet kende, vinden en uw campagnes hiervoor optimaliseren.

Nadat Constant Contact de upgrade had uitgevoerd naar geoptimaliseerde campagnes en geografische bodaanpassingen had ingesteld, meldde Peter Hughes, SEM-manager bij Constant Contact, het volgende: “Plotseling realiseerden we ons dat Californië een grote groep MKB-bedrijven heeft. Fantastisch – daarvoor hadden we al geografische targeting geïmplementeerd. Maar wat denk je? Niemand wist dat Noord-Dakota zo’n geweldige ROI zou opleveren. In de oude analoge wereld zou ik dit nooit hebben ontdekt, omdat het niet in mijn selectieve schaalmodel paste.”

● Profiteren van de ware kracht van mobiel: implementeer een bodaanpassing voor mobiel om ervoor te zorgen dat u de juiste waarde levert aan consumenten die onderweg zijn, terwijl u betere inzichten krijgt in de resultaten die u kunt behalen met mobiel.

American Apparel upgradede vroegtijdig om klanten op alle schermen te bereiken. Ze begonnen door bodaanpassingen voor mobiel in te stellen op 100 procent en zagen indrukwekkende resultaten. Sinds de upgrade is het aantal mobiele conversies verdubbeld en is de cumulatieve klikfrequentie met zeven procent toegenomen. Sean Singleton, marketingmanager: “We gaan nu over van het testen naar het verfijnen van de manier waarop we onze marketingstrategie voor meerdere apparaten uitvoeren. Met geoptimaliseerde campagnes is testen en herhalen erg gemakkelijk, dus we komen snel tot interne best practices met betrekking tot hoe we geoptimaliseerde campagnes het beste kunnen gebruiken.”

● Meer leads genereren via telefoontjes: gebruik oproepextensies en meet telefoontjes als conversies om rendabele leads te genereren, terwijl u uw klanten een betere advertentie-ervaring biedt.

Woodbridge, een investerings- en beleggingsmaatschappij, profiteerde van geüpgradede oproepextensies en nieuwe rapportagefuncties, waardoor het aantal telefoontjes vanaf smartphones steeg van 20 tot 57 procent, met bijna een verdubbeling van het totale aantal leads via smartphones. Bovendien stegen de conversieratio’s vanaf desktopcomputers en mobiele apparaten met zes procent.

● Nieuwe doelgroepen in het Google Display Netwerk bereiken met krachtige biedmogelijkheden: verbeter uw vertoningspercentage voor een specifieke doelgroep met aangepaste biedingen voor het Display Netwerk op basis van kenmerken zoals demografie, interessecategorieën of onderwerpen.

Stathis Konstantinidis, hoofd Global Marketing bij Westwing: “Met de upgrade naar geoptimaliseerde campagnes beschikken we over betere inzichten in hoe onze doelgroep die conversies genereert, eruitziet op advertentiegroepniveau. We vinden dit erg belangrijk omdat we een heel duidelijk idee met betrekking tot onze doelgroep hebben. We kunnen deze informatie gebruiken om het vertoningspercentage van onze advertenties te vergroten voor de doelgroep die conversies genereert en het aantal vertoningen voor de doelgroep met slechtere prestaties te verlagen, zodat we meer conversies kunnen genereren en de kosten per lead kunnen terugdringen.”

● Minder tijd besteden aan het beheren van campagnes: ontdek alles over geoptimaliseerde campagnes en zie hoe de krachtige functies samenwerken bij het stroomlijnen van uw werkstroom, zodat u zich kunt concentreren op andere zaken.

De Nederlandse schoenenwinkelketen Schuurman Schoenen bracht zijn totale aantal campagnes met 60 procent terug en wist daarmee de werkbelasting van zijn marketingteam aanzienlijk te verminderen. “Voorheen moest ik twee keer zoveel tijd besteden aan het onderhouden en verfijnen van campagnes,” zegt Kayo Klein Obbink, online marketeer bij Schuurman Schoenen.

Verbeteringen in het Upgradecentrum
In april hebben we het Upgradecentrum voor geoptimaliseerde campagnes aangekondigd waarmee u oude campagnes kunt overzetten naar geoptimaliseerde campagnes. We introduceren in de komende week enkele extra functies, waardoor upgraden nog gemakkelijker wordt en u meer controle krijgt over het samenvoegingsproces:

● Grotere flexibiliteit bij het kopiëren van zoekwoorden: bij het samenvoegen van campagnes krijgt u meer controle over hoe zoekwoorden worden gekopieerd (of juist niet gekopieerd) van de mobiele naar de desktopcampagne.

● Automatisch labelen van onlangs gekopieerde zoekwoorden: wanneer zoekwoorden, advertenties of advertentiegroepen worden gekopieerd of samengevoegd, worden ze voorzien van het label dat ze zijn aangepast door het Upgradecentrum.

● Ononderbroken bijhouden van gegevens op zoekwoordniveau: wanneer u twee overeenkomende campagnes heeft met verschillende bestemmings-URL op zoekwoordniveau voor mobiel en desktop, worden deze campagnes automatisch samengevoegd. De mobiele URL wordt weergegeven op mobiele telefoons en de desktop-URL wordt weergegeven op desktopcomputers.

● … en binnenkort beschikbaar: functionaliteit voor bulkuploads: advertentie-extensies en advertentiegroepen kunnen binnenkort worden geëxporteerd naar AdWords Editor.

We hopen dat u met het Upgradecentrum en de andere bronnen die we met u hebben gedeeld, beschikt over de benodigde hulpmiddelen om gemakkelijk over te stappen op geoptimaliseerde campagnes.

Wacht niet met upgraden
Vanaf 22 juli 2013 gaan we alle oude campagnes automatisch upgraden. Blijf uw feedback met ons delen tijdens het upgradeproces.

Geschreven door Andy Miller, hoofd Mobile Search Solutions

Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..