Meta description: wat is het en waarom moet ik me er druk om maken?

Ondernemers die hun site hoger willen laten ranken door Google moeten rekening houden met een hoop elementen. Er is niet een onderdeel van de website die, wanneer deze aangepast is, uw site automatisch hoger laat ranken. Zoekmachine optimalisatie is een samenspel van verschillende onderdelen van uw site die verbeterd moeten worden. Eén van die onderdelen is de meta description.

Wat is een meta description?

Wie een zoekopdracht uitvoert via Google krijgt een lange lijst te zien van zoekresultaten die als volgt zijn opgezet:

De meta description is het deel van het zoekresultaat in het rode kader. De tekst vormt een beschrijving (description) van uw website. Het is de bedoeling dat u in maximaal 155 tekens uitleg geeft over waar uw site betrekking op heeft. U kunt het vergelijken met de begeleidende tekst in een advertentie. Een advertentie blijft ook niet beperkt tot de naam van de adverteerder, maar zal altijd een tekst bevatten met meer uitleg. Deze uitleg moet de klant verleiden te kiezen voor uw website en niet voor die van uw concurrent.

Waarom is een meta description belangrijk?

Hoe aantrekkelijker de meta description is, hoe groter de kans dat een klant op uw link klikt. Het is dan ook belangrijk om aandacht te besteden aan de meta description. Indien u nalaat een description te schrijven, dan zal Google een willekeurige tekst van uw site halen. In de meeste gevallen is deze tekst langer dan 155 tekens en dan wordt deze afgebroken. Het resultaat is een rommelige en onprofessionele uitstraling:


Een goede meta description is dan ook een must voor uw website. De meta description is bovendien een onderdeel van uw website waarmee u de manier waarop Google uw site weergeeft rechtstreeks kunt beïnvloeden. Tegenwoordig werken de meeste websites met een CMS (Content Management System) die de mogelijkheid geeft voor het eenvoudig toevoegen van een meta description. Maar dat betekent niet dat een meta description zelf schrijven eenvoudig is. Het is belangrijk dat uw meta description op de juiste wijze wordt opgebouwd en alle noodzakelijke elementen bevat. En dat allemaal in 155 tekens. Dit maakt van een goede meta description schrijven een echt vak apart.

Bij iClicks hebben wij veel ervaring met het schrijven van uitstekende meta descriptions. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens op onze pagina over zoekmachine optimalisatie of neem gelijk contact met ons op door te bellen naar 088-425 4257.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..