Pas op voor schadelijke links richting uw website

Ondernemers die denken aan online marketing voor hun website en zich hier enigszins in verdiepen komen al snel uit bij het fenomeen ‘linkbuilden’. Linkbuilden is een onderdeel van het optimaliseren van de website ten aanzien van zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf of branche. Bij het linkbuilden worden er links naar uw website geplaatst. Maar betekent dit nou dat elke link naar uw website goed is voor de vindbaarheid? Daar is een heel kort antwoord op te geven: Nee, niet elke link is goed voor de vindbaarheid van uw website. Veel links zijn zelfs als schadelijk te bestempelen en kunnen juist negatief zijn voor de vindbaarheid.

Wat zijn de schadelijke links naar mijn website?

Google kijkt op een bepaalde manier naar de links die naar uw website gaan. Echter, als een link relevantie mist met de branche waarin uw bedrijf actief is en van een nietszeggende website komt dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor de vindbaarheid van uw website. Je zou het kunnen zien als een slechte recensie voor een restaurant.

Als een restaurant veel slechte recensies heeft dan zal dit restaurant minder bezoekers krijgen en kunnen ze een Michelin ster wel vergeten. Met enige vorm van inleving zou u zo ook de zienswijze van Google kunnen bestempelen, krijgt uw website veel slechte links dan bereikt u ook nooit de hoge posities die u nastreeft.

Hoe ontstaan schadelijke links naar uw website?

Veel mensen denken dat elke link naar hun website goed is en gaan hier dan ook actief naar op zoek. Voor een leek is het echter moeilijk om te zien welke link nou goed is voor een website. Zoals al eerder gezegd is het belangrijk dat een link relevantie heeft en van een sterke website af komt.

Daarnaast is het ook heel goed mogelijk dat de concurrentie u de loef probeert af te steken. Zij plaatsen dan schadelijk links richting uw website zodat u nooit de hoge posities zult bereiken die u graag zou willen zien.

Hoe voorkomt u schadelijke links?

Het is dus van groot belang dat er op een zorgvuldige manier wordt gelinkbuild voor uw website om zo mooie posities te krijgen in de zoekresultaten van Google. iClicks heeft de expertise en tools in huis om op een zorgvuldige manier te linkbuilden voor uw website. Daarnaast houden wij ook de links die naar uw website gaan in de gaten en ondernemen actie als deze schadelijke links een negatief effect hebben voor de zoekwoord posities in Google.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die iClicks biedt? Kijk dan eens op onze pagina over zoekmachine optimalisatie of neem contact met ons op.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..