Wereldwijd koppelen, klikken en converteren met Google Shopping

Logo iClicks in het zwart

De overgang van Google Shopping naar een commercieel model wordt op 11 juni voltooid in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Spanje, Nederland, Brazilië, Australië, Zwitserland en Tsjechië. Na deze datum worden er geen gratis productvermeldingen meer weergegeven op Google Shopping en worden resultaten gerangschikt op basis van relevantie, met biedingen als aanvullende factor. De rangschikking van natuurlijke zoekresultaten op Google.nl verandert niet. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe model, dat is gebaseerd op advertenties met productvermeldingen, grote en kleine verkopers helpt de juiste producten aan wereldwijde klanten te koppelen, het aantal klikken naar hun sites te verhogen en meer bezoekers naar kopers te converteren.

Een enorme opmars
We zijn zeer verheugd over de snelle invoering van Google Shopping door de wereldwijde community van verkopers. Momenteel worden er wereldwijd meer dan 1 miljard producten gepromoot op Google Shopping. Deze snelle opmars is grotendeels te danken aan de forse groei van het aantal deelnemende verkopers (waaronder veel aggregators en marktplaatsen). Het aantal deelnemers aan Google Shopping is met 300% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. En ook het verkeer naar de verkopers is in het afgelopen jaar met 20% gestegen.

Succesverhalen van wereldwijde verkopers
We hebben veel succesverhalen gehoord van verschillende verkopers uit allerlei landen die dankzij het gebruik van Google Shopping fantastische resultaten hebben geboekt. Hieronder hebben we een aantal van de beste verhalen voor u op een rijtje gezet:

Frankrijk
eSearchVision hielp Vertbaudet, een winkel die gespecialiseerd is in kinderkleding en deco voor kids, met het opzetten van een campagne met productvermeldingsadvertenties. Via deze campagne wordt nu 7% van de omzet binnengehaald.
Japan
Enigmo exploiteert een sociale online shop waar klanten uit Japan merkartikelen kunnen kopen van verkopers uit landen buiten Japan. Nadat Enigmo zijn gegevens op Google Shopping had geoptimaliseerd slaagde het bedrijf erin het aantal aanmeldingen van nieuwe klanten omhoog te brengen.
Nederland
TuinFlora.com is een familiebedrijf dat bloembollen, zaden en planten exporteert naar Europese landen en de Verenigde Staten. Toen dit bedrijf besloot zijn producten voor de belangrijkste exportmarkten te promoten op Google Shopping, steeg de conversieratio met 20%.
Verenigd Koninkrijk
Equimedia hielpWHSmith.co.uk, een winkel die onder andere boeken en kantoorartikelen verkoopt, zijn producten via advertenties met productvermeldingen te promoten op Google Shopping. Advertenties met productvermeldingen vormen 6% van de totale uitgaven aan PPC-advertenties (pay-per-click), maar genereren 10% van de omzet, wat leidt tot een totale ROI die 59% beter is dan met standaard tekstadvertenties.
Duitsland
Hurra.com hielpbonprix, een toonaangevende modewinkel, zijn standaard tekstadvertenties aan te vullen met productvermeldingen. Dit leidde tot een 50% hogere klikfrequentie en een 30% betere conversieratio tegen dezelfde kosten per klik.

Optimaal profiteren van Google Shopping
Net begonnen met advertenties met productvermeldingen? Of bent u op zoek naar meer geavanceerde optimalisatiestrategieën? Hieronder vindt u onze beste adviezen voor succes op Google Shopping. Lees de volgende tips en meld u aan voor een van onze geplande Hangouts On Air in uw land voor meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op de wereldwijde commerciële overgang van Google Shopping.

Nieuwe gebruikers van advertenties met productvermeldingen

Bestaande gebruikers van advertenties met productvermeldingen

 • Gebruik het doel Alle producten om snel uw hele voorraad te promoten.
 • Profiteer van automatisch bieden voor advertenties met productvermeldingen en bespaar tijd en moeite door Google toestemming te geven uw CPC-biedingen automatisch aan te passen om uw verkeer te optimaliseren.
 • Geef hoogwaardige gegevens op en volg onze bijgewerkte feedspecificatie voor producten.
 • Promoot producten voor verschillende mobiele apparaten door ervoor te zorgen dat al uw campagnes met advertenties met productvermeldingen zijn geüpgraded naar geoptimaliseerde campagnes.

Voor bureausNeem deel aan Google Engage en ontvang nieuws, trainingen en ondersteuning speciaal voor bureaus van team Google Shopping.

Meer hulp nodig? We staan graag voor u klaar. Bezoek het Helpcentrumof bel een van onze Shopping-specialisten in uw land (zie hieronder):

 • Australië – 1800 087 124
 • Brazilië – 0800 727 8947
 • Tsjechië – 800 500 353
 • Frankrijk – 805 540 727
 • Duitsland – 0800 5894933
 • Italië – 800930819
 • Japan – 0120-984-684
 • Nederland – 0800 2500026
 • Spanje – 900 814 539
 • Zwitserland – 0800 002539
 • Verenigd Koninkrijk – 0800 169 0711

Geschreven door Sameer Samat, Vice President of Product Management, Google Shopping

Gepost door Charis, Inside AdWords Team

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

  We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..