Nieuwe dienst van Google: Google Mijn Bedrijf

Logo iClicks in het zwart

Google heeft een nieuwe gratis dienst gelanceerd genaamd Mijn Bedrijf. In dit blogbericht wordt uitgelegd wat deze dienst inhoudt en welke voordelen het voor u als ondernemer biedt.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Kort gezegd is het de centrale plek waar u duidelijk een gecentraliseerd overzicht heeft met statistieken zoals aantal volgers, reviews en bezoekersaantallen via Google Analytics. U kunt ook direct een Google+ bericht plaatsen. Mijn Bedrijf vervangt het verouderde Google Places.

Tevens kunt u uw bedrijfsgegevens bijwerken voor alle Google diensten. Wanneer u uw bedrijfsgegevens verandert in Google Mijn Bedrijf, worden deze wijzigingen automatisch doorgevoerd in de diensten van Google. Dit verbetert de vindbaarheid van uw onderneming in alle diensten van Google die veel van uw klanten gebruiken.

Voordelen van Google Mijn Bedrijf

Het nieuwe Mijn Bedrijf biedt u de volgende voordelen:

  • Een centrale plek voor het doorvoeren van wijzigingen in bedrijfs- en contactgegevens. Deze worden automatisch doorgevoerd in Google+, Google Maps, Google Zoeken en Google Now voor mobiele gebruikers;
  • Een duidelijk gecentraliseerd overzicht met statistieken zoals aantal volgers, reviews en bezoekersstatistieken. Informatie die van groot belang is voor uw online aanwezigheid;
  • Verbeterde vindbaarheid waardoor uw onderneming kan concurreren met de grotere bedrijven in de sector;
  • U kunt met Google Mijn Bedrijf het contact met uw klanten onderhouden. Dit kan door berichten te plaatsen of foto’s, video’s en links te delen.

Overzicht van andere verwante diensten van Google

Het kan verwarrend zijn om alle diensten van Google nog uit elkaar te houden. Hieronder staat beknopt uitgelegd welke diensten Google aanbiedt en waar u deze diensten voor kunt gebruiken.

Google Zoeken

Dit is de standaard zoekmachine van Google. Hier kan men uw bedrijf vinden. De zoekmachine wordt wereldwijd het meest gebruikt voor het vinden van bedrijven, producten en diensten. Uw klanten zullen uw bedrijf via de zoekmachine van Google kunnen vinden. Hoe hoger u in de zoekresultaten verschijnt, hoe meer verkeer naar uw website u dit kan opleveren.

Google Maps

Google Maps is de dienst waarmee men plaatsen, straten, winkels en bedrijven kan vinden met behulp van een landkaart. De dienst is geïntegreerd met Google Zoeken zodat, wanneer een klant zoekt naar een bedrijf in een bepaalde plaats, deze wordt weergegeven op een plattegrond.

Google Plus

Google Plus, vaak geschreven als Google+, is het sociale medium van Google. Hier kunt u een persoonlijke pagina aanmaken, vrienden en kennissen toevoegen en berichten, foto’s en links delen. Het is de omgeving waarbinnen u interactie heeft met uw publiek en uw klanten op de hoogte houdt van belangrijke en/of leuke ontwikkelingen binnen uw bedrijf, assortiment of branche.

Google Mijn Bedrijf

Voordat Google Mijn Bedrijf was gelanceerd was, bestond er de mogelijkheid voor ondernemers om hun bedrijfsgegevens door te geven aan Google. Na een verificatie, plaatste Google uw bedrijf op Google Maps wat de vindbaarheid van uw website vergrootte. Deze dienst is nu overgegaan in Google Mijn Bedrijf en verder uitgebreid.

iClicks Nederland B.V. draagt er zorg voor om uw bedrijf goed vindbaar te maken in de zoekresultaten van Google. Om dit te bewerkstelligen wordt er veel gebruik gemaakt van de verschillende diensten van Google, het optimaliseren van uw website zodat deze beter vindbaar is en het actief zijn op Social Media.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

    We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..