Google Mijn Bedrijf update: menu en diensten toevoegen aan je bedrijfsvermelding in Google

Onlangs heeft Google een nieuwe functie uitgerold in Google Mijn Bedrijf: Menu en Services. Deze functie maakt het mogelijk om je menu of diensten direct te laten zien bij je bedrijfsvermelding in Google.

Geen tijd om te lezen? Bekijk hier de belangrijkste informatie:

 • Je kunt nu een menu en diensten toevoegen aan je Google Mijn Bedrijf-vermelding
 • Voeg beschrijvingen en prijzen toe om klanten goed te informeren
 • Menu en diensten worden (tot op heden) alleen getoond op mobiele apparaten
 • Je Google Mijn Bedrijf-vermelding wordt steeds meer een ‘website’ binnen Google

Waar vind ik een menu of diensten in mijn bedrijfsvermelding?

Als bedrijf kun je eenvoudig je diensten of menu toevoegen via je Google Mijn Bedrijf-account. Zo zien (potentiële) klanten direct je diensten of menu, zonder dat ze hoeven door te klikken naar je website. De nieuwe functie is te vinden onder het tabje Services of Menu, afhankelijk van het type bedrijf.

Weergave van het menu bij een bedrijf in de horecabranche

Weergave van diensten bij een bedrijf in de dienstensector

De functie is momenteel enkel op mobiele apparaten te zien en was in de VS al eerder uitgerold. In een officiële aankondiging van afgelopen week heeft Google bevestigd dat het wereldwijd voor eigenaren van bedrijven in de horeca-, gezondheids-, en dienstenbranche nu mogelijk is om een menu en overzicht van diensten aan hun bedrijfsvermelding in Google toe te voegen.

Zo voeg je een menu of diensten toe

Volg onderstaande stappen om een menu of diensten aan je Google Mijn Bedrijf-vermelding toe te voegen:

  1. Ga naar business.google.com en log in op je Google Mijn Bedrijf-account
  2. Klik op het account waar je een menu of diensten wilt toevoegen
  3. Klik op Informatie in het linker zijmenu

  1. De mogelijkheid om een menu of diensten toe te voegen, vind je onder Website en boven Aanbod of Kenmerken, afhankelijk van het type bedrijf.

 1. Als je op Menu of Services klikt kom je in een nieuw overzicht waar je een sectie (bijvoorbeeld Lunch) kunt aanmaken en vervolgens alle gerechten heel eenvoudig toevoegt. De itemnaam is hierbij verplicht en de prijs en de itembeschrijving zijn optioneel.

Ten tijde van schrijven is de functie Menu en Services enkel op mobiele apparaten zichtbaar bij bedrijfsvermeldingen, maar de verwachting is dat deze ook zichtbaar zal worden op desktop.

Update past binnen Google’s streven om bezoekers langer in Google te houden

De nieuwe functie in Google Mijn Bedrijf sluit aan bij eerdere updates zoals Google Vragen & Antwoorden en Google Posts), die bedoeld zijn om bezoekers direct in Google belangrijke informatie te tonen (veelgestelde vragen, acties, evenementen, recensies etc.), en ze zo langer in Google te houden.

Google blijft Google Mijn Bedrijf innoveren en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. In bepaalde landen, bijvoorbeeld in de VS, is het voor bedrijfseigenaren nu al mogelijk om te chatten met (potentiële) klanten, zodat je vragen direct kan beantwoorden. De chatfunctie is nog niet beschikbaar in Nederland, maar het ligt in de lijn der verwachting dat deze op termijn ook mogelijk wordt voor Nederlandse bedrijven.

Door het toevoegen van nieuwe functies als Menu en Services, worden Google Mijn Bedrijf-vermeldingen steeds meer een ‘website’ binnen Google. Bezoekers die jouw bedrijf vinden via Google Search of Google Maps, hoeven in steeds minder gevallen door te klikken naar je website om bepaalde informatie te verkrijgen; je NAW-gegevens, openingstijden, recensies (en nu ook menu en diensten) etc. vinden ze immers al direct in Google bij jouw vermelding. Je bedrijfsvermelding wordt daardoor steeds belangrijker en het loont om hier geregeld aandacht aan te besteden en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen binnen Google Mijn Bedrijf.

Maak vrijblijvend kennis

Maak geheel vrijblijvend kennis met ons, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

  We wijzen je op onze Algemene voorwaarden en Privacy statement iClicks Nederland B.V..